Sayfa 788/1006 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon
Arama sonucu : 8047 madde; 6,297 - 6,304 arası.

Konu: Viop LVIII

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Yatırım tutarı 10,25 milyar avro olan İstanbul Havalimanı'nın "devletin kasasından para çıkmadan" yapıldığına işaret eden Karaismailoğlu, "1Toplam alınacak kira, 26 milyar avro. Açıldığından bu yana ekonomiye katkısı, 280,7 milyar avro. Sıfır harcama ile toplam 117 milyar avro Türkiye'ye kazanç." değerlendirmesinde bulundu.

Karaismailoğlu'nun paylaşımında yer alan infografiğe göre, İstanbul Havalimanı, 4milli gelire 23,75 milyar avro, 4üretime 51,3 milyar avro, ihracata 4,2 milyar avro, vergiye 41,23 milyar avro katkıda bulunurken, istihdama etkisi 972 bin oldu.

İstanbul Havalimanı ile zamandan 84,3 milyon avro, akaryakıttan 56,5 milyon avro, çevreden 7,8 milyon avro ve diğer kalemlerden 97,8 milyon avro olmak üzere toplamda 246,4 milyon avro tasarruf edildi.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ist...2%20bin%20oldu.
    1. toplam kaç yıl ?

2. ekonomiye katkı ne demektir ? (bilmiyorum ) ben ekonomi falan bilmem, ekonomi demek için CEP demektir

bu 80,7 miyar avro kimin cebine girmiştir ? bunu lütfen açıklayın bana..

3. zannımca 25 yıllık idi 4 sene oldu desek açılalı.. 25/4 = 6

6*80 = 480 milyar avro... yatırım bedeli 10 milyar

470 milyar avro kar...

bu kadar karlı bir yatırım, bu 470 milyar avro cengiz'in cebine gidiyorsa; devletin kendi yapıp bu paranın hepsini alması daha iyi olmazmıydı ?

4.milli gelir ve üretime katkı ne demek ? bu 24 ve 51 milyar avro yine kimin cebine gidiyor ?

2.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Çanakkale köprüsü kaç yıllığına yap işlet devret?
    Geçiş garantisi nedeniyle hazineden yılda 190 milyon avro şirkete aktarılacak. Yap-işlet-devret modeli ile Çanakkale Boğazı'na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 15 avro+KDV oldu. 18 Mart 2022'de açılması beklenen köprünün açılışıyla beraber köprüyü 11 yıl boyunca Limak-Daelim-SK-E&C Yapı işletecek.22 Eyl 2021
    Çanakkale köprüsü kaç araç geçiyor?
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yıllık 16 milyon 425 araç için Hazine garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bir yılda 2 milyon 200 bin araç geçtiğini açıkladı.17 Mar 2023

Güncelde aradaki farkı devlet ödüyor,ilerleyen yıllarda geçiş sayısı artarsa zarar azalacaktır

Hükümet, millet el ele Devletin içi boşaltılıyor. Herkes yağmacı kılığına bürünmüş neredeyse. Dünyanın en berbat emeklilik sistemi bu ülkede. Misal şu eyt saçmalığı. Yaşa bağlı emekli olma şartı nedir? Getir minumum prim ödeme şartını, herkese ödediği prim kadar maaş bağla. 3600 gün prim ödeyip binlerce kişi emekli oldu. Şimdi kök maaş şu bu itiraz ediliyor. Havuza sen ne koydun? Havuzdan ne istiyorsun? Hastalık, kaza bela nedeni ile çalışma kabiliyeti yitirene amenna. Ama 10 yıl prim ödeyip 30-40 sene maaş almak, yetmedi karısı-kızı ölene kadar maaş, dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir şey var mı?
    İstesem eyt denen bu zımbırtıdan yararlanıp hemen emekli olurum. Ama çalışmak istiyorum. Belki özel sektörde istihdam belli bir yaştan sonra zor. Ama pirimin kadar emekli maaşı alırsın. Bizde bir taban maaş belirlenmiş, herkese aynı parayı ver. Bu böyle gitmez. Hakkıyla pirim ödeyen de, düşük maaş alıyor sonra.
    Bu emeklilik şeyini yazma sebebim, halkın da kişisel menfaati uğruna, Devletin emeklilik sisteminin çökmesine sebep olması. Ha yukarıdakilerin çaldığı para yanında devede kulak gibidir.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Keriz miyiz!
    biz keriz değilizde, içimizdeki cahiller yüzünden satılan ülkemizi seyrediyoruz

5. İbrahim Haskoloğlu:

ABD kongresi, Türkiye’ye F-16 satışını onaylasa bile süreç bitmeyecek.

ABD Kongresi, teslimat anına kadar herhangi bir zamanda ‘Satışa bloke koyabilecek”

Bu ifade ABD’nin satış raporunda yer alıyor.

Örneğin:

Türkiye, Ege’de arama yaparsa,
    Suriye’de operasyon yaparsa vb. bir durumda satışı tek taraflı durdurabilecekler.

Bu maddeyle ABD’ye Türkiye’nin içişlerine karışma fırsatı tanınıyor. Bu sevkiyat ne kadar uzarsa o kadar bunu tehdit olarak kullanabilecekler.

Burada bahsetmek istediğim Türkiye’yi kötülemek değil ama TV kanalları ve onların sözde paralı gazetecileri sizleri kandırıyor.

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini onayladı ama bunun karşılığında hiçbir ciddi karşılığı olmadı.

Tam tersine, Yunanistan’a F-35 satışı sonrasında hava üstünlüğü Yunan ordusuna geçecek.

İsveç, PKK konusunda hiçbir ciddi adım atmadı. Önemli herhangi bir ismi iade etmedi ama NATO’ya girdi.

Buna başarı diyen bir kişi ancak cahildir.

Alıntı Originally Posted by manif Yazıyı Oku
    Hükümet, millet el ele Devletin içi boşaltılıyor. Herkes yağmacı kılığına bürünmüş neredeyse. Dünyanın en berbat emeklilik sistemi bu ülkede. Misal şu eyt saçmalığı. Yaşa bağlı emekli olma şartı nedir? Getir minumum prim ödeme şartını, herkese ödediği prim kadar maaş bağla. 3600 gün prim ödeyip binlerce kişi emekli oldu. Şimdi kök maaş şu bu itiraz ediliyor. Havuza sen ne koydun? Havuzdan ne istiyorsun? Hastalık, kaza bela nedeni ile çalışma kabiliyeti yitirene amenna. Ama 10 yıl prim ödeyip 30-40 sene maaş almak, yetmedi karısı-kızı ölene kadar maaş, dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir şey var mı?
    İstesem eyt denen bu zımbırtıdan yararlanıp hemen emekli olurum. Ama çalışmak istiyorum. Belki özel sektörde istihdam belli bir yaştan sonra zor. Ama pirimin kadar emekli maaşı alırsın. Biz de bir taban maaş belirlenmiş, herkese aynı parayı ver. Bu böyle gitmez. Hakkıyla pirim ödeyen de, düşük maaş alıyor sonra.
    Bu emeklilik şeyini yazma sebebim, halkın da kişisel menfaati uğruna, Devletin emeklilik sisteminin çökmesine sebep olması. Ha yukarıdakilerin çaldığı para yanında devede kulak gibidir.
    lem kendi vatandaşına verileni hesap edeceğine

SURİYE'lilere harcanan parayı hesap etsene

hepsi bitti, kendi vatandaşınamı geldi sıra

7.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    1. toplam kaç yıl ?

2. ekonomiye katkı ne demektir ? (bilmiyorum ) ben ekonomi falan bilmem, ekonomi demek için CEP demektir

bu 80,7 miyar avro kimin cebine girmiştir ? bunu lütfen açıklayın bana..

3. zannımca 25 yıllık idi 4 sene oldu desek açılalı.. 25/4 = 6

6*80 = 480 milyar avro... yatırım bedeli 10 milyar

470 milyar avro kar...

bu kadar karlı bir yatırım, bu 470 milyar avro cengiz'in cebine gidiyorsa; devletin kendi yapıp bu paranın hepsini alması daha iyi olmazmıydı ?

4.milli gelir ve üretime katkı ne demek ? bu 24 ve 51 milyar avro yine kimin cebine gidiyor ?
    İstanbul Havalimanı kirası ne kadar?
    İstanbul Havalimanı işleticisi İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş tarafından 25 yıllık işletme süresi boyunca idaremize ödenecek kira bedeli 22 milyar 152 milyon Euro olup bugün itibarıyla tahsil edilen kira tutarı 242 milyon 616 bin Euro'dur açıklaması da yaptı.17 Ağu 2022

8. Yukarıda paylaştığım bilgiler benim şahsi düşüncemi yansıtmıyor.(siyasi görüş içermemektedir)
    Sadece tartışma doğru bilgiler ile yapılmalıdır.
    Doğru bilgi ve belgeler ile bu forumu okuyan kişiler borsa da daha sağlıklı yatırım yapacaklardır.(bence)

YTD

Sayfa 788/1006 İlkİlk ... 288688738778786787788789790798838888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •