Originally Posted by
erhanacikgoz1
benim gecmis yazilarimi bulun kendim endeks ve kriz beklentisi sebebiyle satmisken kime ne onereyim btcim cok iyi guzel ancak endeks ve kriz beklentim sebebiyle ben ciktim dedim
Israrla onerme yok yani ha bilancolardan once bolunmeden oncesini kastediyorsaniz okey ama bolunme sonrasi endeks ve kriz beklentilerimi dile getirdim.

Originally Posted by
erhanacikgoz1
Sadece 2 sart kriz cikmasin bilanco iyi gelsin.
Sizde sahit olacaksiniz zaten su an geldigi fiyat hareketinden bile belli oluyor birseylerin degistigi.
Demek istedigimi bilancoya yatirim yapiyorsaniz guzel bir hissedesiniz ayni zamanda ucuzda.

Originally Posted by
erhanacikgoz1
Şimdi BTCIME gelırsek dolar borcu en yüksek ilk 15 20 şirket içerisinde yer alıyor kriz beklentımle bırlestırırsek dolar daha yolu uzun bu sırketın karlarını malesef kotu etkıleyecek.
Lakın buna ragmen acıkladıgı bılancodakı karlar oldukça iyi gelmıstı yanı bu dolar borcu cokta kafaya takılacak bırsey gıbı gorunmuyor. Cunku son acıklanan bılancoda böyle bir negatif etkı goremedım ben.
Şirket son 2 3 bılancodur duzelıyor pd dd degerı ucuz karlılıklar artıyor sektorude ıyı durumda demıstık bu beklentımdede hıcbır sorun yok karın yıne artarak gelmesı lazım. KÖTÜ gelırse tası taragı toplayıp gıtmek lazım onuda bılesınız.
Peki piyasada önemlı ruzgara karsı ısenmez piyasa sıkıntılı malesef gelışmekte olan ulkelerın hepsı acısıdan durum vahım fed faız arttırımına devam ettıkçe bizim gibi ülkelerı bir bir patlatacaklar.
İşte benim şu an BTCIM'e gırememe sebebım ne bilanco ne patron sadece krız ıhtımalının yukseklıgı benım hısse senetlerıne yatırım yapmam gerektıgını gosterıyor.
daha iyisi varken neden sadece ıyı olanı tercih edeyım.
Eğer gerçekten elımde alternatıflerım olmasaydı aha şuraya yazıyorum ben yuzde 500 BTCIMDE olurdum.
Bu soyledıklerım hissenizin cıkacagı anlamına gelmıyor cunku krız beklentım sebebıyle BTCIMINDE tokezleyecegını düşünüyorum.
Göstermek ıstedıgım şey hissenizin bilançoları güzelleşti bunu endeks kotu gıtmesıne ragmen hıssenızın yukarı gıdısındende anlayabılırsınız fakat onunuzde engel malesef yanlış zamanlama cunku krızın ayak patırtılarının ıcındeyiz ve elınızde bir sürü btcım var. Evet bir çok hisseye göre çok güzel bir hissedesiniz fakat ıstatıstıklere gore iyi bir hisse bile krıze pek direnemiyor. o Bakımdan dıkkatlı olun derım.

Originally Posted by
erhanacikgoz1
Bana göre kötü değil ama doların hareketinden etkilenmış net kar ivmesinde sorunlar var gibi görünüyor. Diğer bölümler10/10 bence
ancak daha ıyı hısselerımız var mı var

Originally Posted by
erhanacikgoz1
ancak tekrar tekrar soyluyorum gelecek beklentıler şirketin gelecek bılanco karlılıkları ekonomı ve endeksın durumu pd/dd değerlenmesini geciktirecektir. heleki kriz dönemlerinde en mükemmel şirketi bile 0,30 pd/dd değerlerine indiriyor. 2008 krizindeki pd/dd rasyolarını hespalayıp kontrol etmıstır eskiden 3 ile fiyatlanan ve hiç 3 un altına gelmeyen pd/dd 2008 kiriznde 0,30 lara inmiş. bazı hisselerde yani müthiş bir fırsat vermiş aslında.
SPK'nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı:
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."
Niye gelip yazma gereği hissettiğimi açıklayayım bu hisse ile ilgili çok konuştum arkadaşlarımada bahsettim bu sebeple yazma ihtiyacı hissediyorum yoksa herhangibir amacım yok kimseyi rencide etmek üzmekte istemiyorum. Yazıp yazıp kaçmayıda sevmem bu yüzden geliyorum.
Son bilancoyu beklıyorum aslında son yazım için yeni bilanco geldiğinde aşağıda bahsettiğim çizelge aşağı yönlü veya yükselmeden gelirse btcim hikayesi biter. ister pd/dd oranı 0,30 a insin çünkü net karlılık negatife döneceğini gösterir dolayısıyla zarar ve/veya karlılıgı her gecen donem düşen bır fırmanında pd/dd degerinin önemi kalmıyor.
Bugun endeks düşünce hissenin dibini kırdıgını gördüm bu yuzden bugun yazma gereği hissettim. Bu sayfadan tamamen kopmak için bir sonrakı bılancoyu beklıyorum onuda kendı capımda yorumlayıp dahada yazmayacagım.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri