Sayfa 79/946 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest

Arkadaslar bir ozet gecer misiniz lutfen. Gun boyu hic takip edemedim. Dolar 5.83 e dayanmis ama 10 krs gevsemis.

Bir haber ya da mudahele mi oldu.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Hangi sehir bu?

Gecen sene gebze de duble iskembeye 16 lira verdim kafayi yedim
    Şu anda da Ümraniye/Tepeüsütündeki işkembecilerde 20 TL den aşağı içemezsiniz işkembe çorbasını...

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Zimbabwe'de sistem daha değişik. Merkez bankası başkanı aynı zamanda ülkenin en büyük tavuk çiftlliklerinden birinin de sahibi. Evi de çiftliğin hemen önünde zaten. Hatta Zimbabwe'nin başkanı Mugabe'nin sarayı da çiftliğin hemen arka sokağında. Bir gün merkete gitmiş, 5TL'den verdiği tavuğu marketçinin 10TL'ye sattığını görünce , sen beni mi kekliyorsun gardaş diye çıkışmış. Biraz arbede çıkmış.

Başkan Mugabe'nin de desteği ile kendi öne sürdüğü yeni para teorisini bizzat merkez bankası başkanı iken uygulama şansı bulmuş nadide insanlar arasındadır.

Literatürde quantitiy theory of money olarak geçen paranın miktar teorisinin eskide kaldığını yeni ekonomik sistemde ne kadar para yaratılırsa ve bu para ne kadar düşük faiz ile piyasaya salınırsa enflasyonun o derece düşeceğini iddia etmiştir. Aslında iddianın ötesine geçip direk olarak ispat etmek için kendi teorilerini uygulamaya koymuştur.

Aslında azimli adamdı, teoride bir yerlerde yanlış bir kurgulama yapmış olacak ki enflasyon kontrolden çıkıp %80 milyara vurmuş. Sağlık olsun.

Olaylar bire bir gerçektir, herhangi bir kurgu içermez. Daha detaylı bilgi ve teyid için:

http://www.wikizero.biz/index.php?q=...2lkZW9uX0dvbm8
    ekonomi dehasıymış tavukbank'a zeval gelmesin ! Şefim bi acılı daha bi acılı daha odamı yetmedi bi karışık ızgara çil yavrusu gibi dağılırlar

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Arkadaslar bir ozet gecer misiniz lutfen. Gun boyu hic takip edemedim. Dolar 5.83 e dayanmis ama 10 krs gevsemis.

Bir haber ya da mudahele mi oldu.

önemli bir haber olmadı aslında...öğle arası IMF haberi düştü...(rutin ziyaret hazır oraya gitmişken)

bir de YSK nın ilçelerle ilgili (Denizli/Honaz ve Kırıkkale/Keskin) yeniden seçim olacak kararları düştü...

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Hangi sehir bu?

Gecen sene gebze de duble iskembeye 16 lira verdim kafayi yedim
    Trakya civarı

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    önemli bir haber olmadı aslında...öğle arası IMF haberi düştü...(rutin ziyaret hazır oraya gitmişken)

bir de YSK nın ilçelerle ilgili (Denizli/Honaz ve Kırıkkale/Keskin) yeniden seçim olacak kararları düştü...
    O halde teknik bir hareket olmus. Tesekkur ederim.

Benim DEP guzel isliyor.

Sayfa 79/946 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •