Sayfa 79/216 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

Alıntı Originally Posted by supersinan Yazıyı Oku
    biraz aydınlatırmısın mesela opsiyon nasıl değerleniyor ve 3 yıl sonra evi alırken nasıl fiyatlanır ?
    varant gibi mesela ihrac kurumu belli bir fiyattan x adet alım satıma uygun borsaya ihraç eder. vade bitiminde bir değeri kalmaz trade eden veya tutan. sigorta görevi bir nevi.

ofisteki ile aynı fiat olması zaten mümkün değil orda fiyatı belirleyen kurum 55 de diyebilir 100 de. kurumun keyfine kalmış.

ama burda arz talep meselesi kurumun fiyat belirlemede hiç bir hükmü yok .. işine gelmeyip 15 liradan satanda olabilir gibi.( gelecek vade de fiatların düşeceğine inanıyorsa )

fiyatların birebir gideceğini düşünüyorsanız burda işiniz ne kote olmasının ne anlamı kalıyor ? firma bi kampanya düzenler ofiste tr geneli % 30 düşükten satabilir güncel fiyata göre. şuan 36 ya satılan lot % 30 düşmesi beklenir anında ozaman.

2. Adalet istiyoruz bize söylediklerinizin yerine gelmesini istiyoruz.

ve anlamadığım şey düşmesi işinize gelmesi gerekirken neden isyan ediyorsunuz ?

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    varant gibi mesela ihrac kurumu belli bir fiyattan x adet alım satıma uygun borsaya ihraç eder. vade bitiminde bir değeri kalmaz trade eden veya tutan. sigorta görevi bir nevi.

ofisteki ile aynı fiat olması zaten mümkün değil orda fiyatı belirleyen kurum 55 de diyebilir 100 de. kurumun keyfine kalmış.

ama burda arz talep meselesi kurumun fiyat belirlemede hiç bir hükmü yok .. işine gelmeyip 15 liradan satanda olabilir gibi.( gelecek vade de fiatların düşeceğine inanıyorsa )

fiyatların birebir gideceğini düşünüyorsanız burda işiniz ne kote olmasının ne anlamı kalıyor ? firma bi kampanya düzenler ofiste tr geneli % 30 düşükten satabilir güncel fiyata göre. şuan 36 ya satılan lot % 30 düşmesi beklenir anında ozaman.
    Varant bir ürünün türevidir, opsiyonda geleceğe ait fiyatlanmadır göreceliliği yapılan yatırımın zamana olaylara bağlı değişiklik gösterebileceğinin tahminine dayanan fiyatlamadır.
    Birincisi bu bir varant değil yani garanti bankasının gerçek hissesinin x zaman sonraki değerini tahmin ederek açığa satış mekanizmasının varant adı altında kullanılması değildir.
    Ülkede, banka sektöründe ve Garanti bankasının kriz çıkacağını tahmin etmek için epey sağlam göstergeleri makro ve mikro düzeyde iyi okuyabilecek dünyada sayılı ekonomist vardır. %10-20 lik sapmalar bile içinde diyeyim.

Burada pazarlayanlar özel şirketler değil burası önemli ve garantörlük veriliyor üstüne.
    belki devlet bonosu gibi düşünülebilir devlet x zaman sonra şu fiyattan geri alacam diyebilir.
    düşse bile şimdi alırsın ilerleyen dönemde + değerden satabilirsin yada geri alır devlet.

fiyatların bire bir gitmesini beklemek delilik olur adamlar 52den satar 45de olur 55 de buna şaşırmam.
    Ama 52den satılan bir rakı olsa sen 36 dan bulabilirmisin yada gidip 68den alırmısın.
    zaten opsion olarak fiyatlanacaksada yukarıdan fiyatlanmalıydı aşağıdan değil.
    36 ile 52 arasındaki marja bak sonra bana dünya piyasasında 1 tane varant göster bu fark oluşmuş haklısın diyeceğim.
    kara tahtada yazılı olan suriyede,somalide bulabilirsin belki...

Burada pazarlayanlar özel şirketler değil burası önemli ve garantörlük veriliyor üstüne.
    belki devlet bonosu gibi düşünülebilir devlet x zaman sonra şu fiyattan geri alacam diyebilir.

sizinde dediğiniz üzere diyebilir ama böyle birşey yok :=) onu demeye çalışıyorum bende. ve hal böyle iken kote olan birşeyde arz talebe bakar fiyat.

istanbul finans merkezi projesinde ataşehirde mesela m2 fiyatlar kaçta şuan ? ama bakıyorsun hlgyo fiyatı 1 tl.

buna benziyor olay.

çıkıp birinin ee hglyo nun bilmem kaç m2 arsası var orda lotu neden 1 tl diye şikayet etmesine benziyor.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ve anlamadığım şey düşmesi işinize gelmesi gerekirken neden isyan ediyorsunuz ?
    isyanmı sen hala olayın ciddiyetini anlamış değilsin.
    senin şu anda sahip olduğun oturduğun evin değeri düşse sonra aldığın fiyattan satamazsan nasıl bir keyif alırsın ?

Alıntı Originally Posted by supersinan Yazıyı Oku
    isyanmı sen hala olayın ciddiyetini anlamış değilsin.
    senin şu anda sahip olduğun oturduğun evin değeri düşse sonra aldığın fiyattan satamazsan nasıl bir keyif alırsın ?
    bence siz bu sertifikanın mantığını anlamamışsınız.

bu dediğiniz şey aynı zamanda fiyatı 55 olan birşeyi 36 dan almak anlamıda taşıyor.

siz zaten parça parça biriktirmek amaç olduğundan varsayımla.

yoksa ben 42 ye aldım 10 gün sonra 55 e satayım diyorsanız dediğim gibi burda işiniz ne ? 450 adet hisse var. onlara bakın.

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bence siz bu sertifikanın mantığını anlamamışsınız.

bu dediğiniz şey aynı zamanda fiyatı 55 olan birşeyi 36 dan almak anlamıda taşıyor.

siz zaten parça parça biriktirmek amaç olduğundan varsayımla.

yoksa ben 42 ye aldım 10 gün sonra 55 e satayım diyorsanız dediğim gibi burda işiniz ne ? 450 adet hisse var. onlara bakın.
    valla kardeşim sen hiç kusura bakma ama ya inadına yazıyorsun yada gerçekten hiç anlamamışsın.
    42,5tan bir malı satmaya calistiklarında devletin kurumları ve başındakiler açıklamalarla bunu destekledi.
    çıkıp bir özür dileselerdi fiyatı yanlış hesapladık diye bu kabul edilebilirdi.
    hiçmi denetçin yok hiçmi bilirkişin yok madem destek veremeyeceksin neden böyle bir yükümlülüğün altına giriyorsun
    vay efendim biz projeyi bitimine garantörlük yapıyoruz diye neden başında demiyorsun.
    aç videoları izle bakalım neyi nasıl anlatmışlar. 2-3 saatini harcarsın daha iyi anlarsın.
    istediginiz zaman çıkabileceksiniz diyenler nerede şimdi ???
    şimdi insanlara zararına sat yada kalanı topla ev al deniniyor sence bu mantıklı mı?

madem fiyatı 55ten olan birşey 36dan satılabildiğini sen söyüyorsan resmi kurumlardakiler neden bu konuda hareket etmiyor. güldürme beni bu borsa kağıdı değil.
    akıllı patron aptal kyyı çarpsın spk,imkb ve diğer idari organlar izlesin olayı değil.

Buna çeviriyorlarsa başka bir durum doğurur. Bundan sonraki yapmak istedikleri bu tarz emlak halka arzlara kimse girmez.
    Böylelikle senin borsan hep küçük kalır, sermaye çekilemez sonra ağlarlar borsada 100bin yatırımcı var millet gelmiyor diye.
    Kendi çanağından bakmayı bırakıp bu halkı arzı kaybettik bari yaraları saralım milletin moralini düzeltelim demek yerine
    konuşmuyorlar bile. 3 ay geçti açılmaz artık o şemsiye bundan sonrada kimse halka arza girmez ben söyleyeyim.

Hüsranla bitti emlak sertifika olayı izle ve gör önümüzdeki 3-10 yılı.

Sayfa 79/216 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •