Sayfa 79/1024 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    GLP bankalar için mayosuz denize girmektir. Mevduat ise mayoyla. Sular çekildiğinde (tcmb glp yi rutinden tekrar istisnaya döndüren söylem içine girdiğinde) oluşacak problemi yaşamamak isteyen banka mevuata GLP den yüksek faiz vermeyi kabul eder. O yüzden mevduat faizleri GLP den yüksek olabilir. GLP gecici bir mekanizmadır. Zira GLP yi kalıcı kılmak ortodoks para politikası tanımında sınırsız para verme sözkonusu olduğu için faiz oranı ne olursa olsun QE (quantitative expansion) parasal genişleme olarak algılanabilir. Zira faizleri yükselten mekanizma aslında büyük ölçüde paraya ulaşamama riskinin fiyatlanmasıdır, yüksek orandan dahi olsa her an paraya ulaşabilme imkanı parasal sıkılaştırmayı gevşeticidir. Bunu son 1 aydır yabancı analistler bence dolaylı yoldanda olsa söylemeye çalışıyorlar. Zira bu hamle fiili faizi yükselttiği gibi piyasadaki parayıda sınırlandırmadığından aslında belirli bir noktadan sonra amaca hizmet etmemeye başlayabilir. Yüksek faiz ile piyasaya sınırsız para taahhüdü vererek te bir çeşit QE parasal genişleme planlanabilir. TCMB eğer bu tür bir yol izleme peşindeyse, Tl için arz ile talebin örtüştüğü değere razı olmak zorundadır.
    Evet düşüncelerinize katılıyorum..ancak referanduma kadar böyle devam edeceğini düşünüyorum...sonrasını kimse bilmiyor..

2. borsa yılbaşına göre % 17 getirmiş. dolar % 4,8. eur % 6.
    krizin olduğu veya olacağı ülkenin borsası bu kadar getirir mi?
    faizler düşük diye insanlar borsada alım mı yapıyorlar? sanmıyorum. bu bana çok anlamlı bir hareket gibi gelmiyor.
    kaba bir hesapla 3 ayda 2,2 getirisi var faizin.

3.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Merkez bankası bankalara net % 11 faizle sınırsız para veriyor bu nedenle bankalar yüksek faiz vermez..neden versinki gider merkez bankasından 11 le alır...
    MB bankalara %11 değil, örneğin %10 dan da sınırsız para verebilir ama bu orta ve uzun vadede enflasyonun yükselmesine yol açar ve mevduat faizlerine önceden yapması gerekenden daha çok faiz artışına yol açar.

4.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    borsa yılbaşına göre % 17 getirmiş. dolar % 4,8. eur % 6.
    krizin olduğu veya olacağı ülkenin borsası bu kadar getirir mi?
    faizler düşük diye insanlar borsada alım mı yapıyorlar? sanmıyorum. bu bana çok anlamlı bir hareket gibi gelmiyor.
    kaba bir hesapla 3 ayda 2,2 getirisi var faizin.
    TL yine nal toplamış, düştü denilen dolar bile iki mislinden çok getirmiş. hele şu BİST gümbürtüye gitsin o zaman görecez doları.

5. http://www.bloomberght.com/haberler/...b-ile-yukseldi

06 Mart 2017 Pazartesi, 14:46 Güncelleme: 06 Mart 2017 Pazartesi, 14:46
    Türk Lirası'nın zayıflaması ve Merkez Bankası'nın bankaları daha pahalı olan geç likidite penceresinden (GLP) borçlanmaya teşvik ederek fonlama maliyetlerini yukarı taşımasıyla birlikte kısa vadeli para piyasası faizleri tırmandı.

İma edilen gecelik faiz oranı 35 baz puan artarak yüzde 11.35 seviyesine tırmanarak 10 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Bir yıllık Döviz swapı da yüzde 11.68'e tırmanarak 8 Şubat'tan beri en yüksek seviyesini gördü.

Para otoritesi ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini Cuma günü yüzde 10.53 seviyesine taşıdı ve Pazartesi günü gecelik repo ile fonlama miktarını 12 milyar TL ile sınırlandırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kurdaki yükselişin önüne geçmek için bu yıl ağırlıklı ortalama maliyetini 220 baz puandan fazla artırdı.

Bloomberg First Word

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    TL yine nal toplamış, düştü denilen dolar bile iki mislinden çok getirmiş. hele şu BİST gümbürtüye gitsin o zaman görecez doları.
    Ben yinede kötünün kötüsü vardır diyorum. Yunanistan gibi paranın değer kaybedemedigini bir düşünün o zaman resmen açlıktan dahi ölümler hırsızlık ve yağma olurdu. Bence birde ise bu tarafından bakalım. Degersizlestirme özgürlüğüne sahip olduğumuz bir para birimimiz var. Böyle büyük bir ekonomik durgunluktan piyasadaki para arzının arttirilip değerinin dusurulemedigi bir para kitligini düşünün. Unutmayalım beterin beteri bulunduğumuz konumunda her zaman bir aşağısı vardir
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Önümüzdeki hafta bir banka 13.75 den gecelik faiz reklamına başlayacak tv. lerde... yani faizler dövizi frenlemek için bir şekilde yukarı ....

8.  Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
    Önümüzdeki hafta bir banka 13.75 den gecelik faiz reklamına başlayacak tv. lerde... yani faizler dövizi frenlemek için bir şekilde yukarı ....
    Banka mı finans kuruluşu mu zira bahsettiğiniz kuruluş aktif bank ise bankacılık ruhsatı yok diye biliyorum .
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 79/1024 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •