Sayfa 79/95 İlkİlk ... 2969777879808189 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 625 - 632 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Bu konuda devletin acilen bir adım atıp "Kötü" banka" kurması gerekiyor. Batık krediler de işte bu kötü bankaya devredilir, böylece bankalar zinvirden kurtulup rahatlar ve kredi piyasasının çarkları tekrar dönmeye başlar.

2. Ek olarak bankaların kendi hisse alımlarını kolaylaştıran adımlar atılmalı, mevcut kısıtlamalar kaldırılmalıdır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Yine ek olarak banka birleşmelerinin önündeki kısıtlamalar kaldırılmalı hatta birleşmeler ve satın almalar teşvik edilmelidir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Türkiyede banka sayısı çok fazladır. Bankalararası birleşme ve satın almaları önü açılırsa hem sektör (bilançolar) rahatlar hem de ülke bundan kazançlı çıkar çünkü işletme maliyetleri geriler ve bu da banka faizlerini aşağıya çeker.

5. Yukarıda bahsettiğim a) "kötü banka" nın devreye alınması, b) bankaların kendi hisselerini alması ile ilgili kısıtlamaların kalkması, c) banka birleşme ve satın almalarının önünün açılması; banka hisselerinin nakavt modunda çıkmaları için son derece önemlidir. Bunlardan en az biri gerçekleşmediği sürece banka hisselerinden uzak durulması icap eder (TH'nin şahsi görüşüdür)

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sayin trend, isctr icin hem banka hem de holding iştirak yapisi sebebiyle bu klasmanin disinda tutabilir miyiz? Saygilar.
    Sanmıyorum. İş bankası yarı kamu bankası gibidir çünkü memur zihniyeti ile yönetiliyor. Öyle olmasaydı a) şube sayısı 1220 gibi çok şişik olmazdı, 800 civarında olurdu b) işletme maliyetinin boyutu çok daha düşük olurdu c) karlılığı çok daha yüksek olurdu. 800 milyar TL civarında konsolide aktifleri olan işbankın yılda bunun %1 i kadar (8 milyar TL) net kar elde etmesi bu bankanın (şirketin) profesyonelce yönetilmediğinin ispatıdır. Nitekim Halkbank ve Vakıfbanktan sonra en ucuz banka budur.

7. Mevcut devlet yönetiminin işbank ile ilgili bilinmeyen planları da olabilir özellikle Atatürk hisseleri açısından. Bu durum maalesef olumsuzluk yaratıyor ve bu hisseye ilginin önünü kesiyor.

8. Eğer BİST bir gelişmiş ülke borsası gibi kurulmuş olsaydı İl Bankası borsadan çoktan çıkmış olurdu çünkü bu kadar iskontolu işlem gören ama profesyonelce yönetilmeyen bir şirketin hisseleri toplanıp şirket borsa kotasyonundan çıkartılıp özel statüye alınırdı. Tabii bunun için gelişmiş ülke borsalarında olduğu gibi en az %50. 1 hissenin borsada işlem görüyor olması gerekirdi.

Sayfa 79/95 İlkİlk ... 2969777879808189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •