ve Aleykümselam
ben yeni tesisin devreye girmesiyle rahatsızlanacak diye düşünürken o şimdiden başladıysa rahatsızlanmaya dede ile işimiz var o zaman
demek ki zaman yaklaştıkça panik ataklar yoklamaya başladı. yeterince mal toplayamadı herhalde yaşlı kurt
öncelikle 0.70 olayı hadi o bir kuyuya taş attı peki ısrar ile bu fiyatları dile getirenlere ne demeli
sadece bedelli sermaye artış tutarından bilançoya girecek değeri yeni ödenmiş sermayeye dahi bölsen 0.70 hisse ederi çıkar.
o zaman insan kendi kendine şu soruyu sormaz mı , mevcut fabrika + batı enerji iştiraki + batıçim iştirak oranı + yeni kurulumu devam eden ek fabrika bunlar nerede
ama mesele bu degil
mesele yeni tesisin devreye girmesi ile bölgedeki yeni aktörün isminin değişmesi.
yeni tesisin devreye girmesi ile tahmini yaklaşık olarak 2018 yılı ege bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların
yıllık klinker kapasitesi 7.500.000 ton
çimento kapasite oranı ise 13.000.000 ton
Ege bölgesindeki toplam üretim kapasitesinin nerede ise % 36 lık kısmını yeni tesisle birlikte tek başına Batısöke çimento oluşturacak.
bu aynı zamanda ana hissedar batı çimentonun bile üretim kapasitesini ikiye katlayacak yeni bir aktörün doğuşu.
başka bir örnek vermek gerekirse Konya çimentonun yıllık klinker kapasitesi 1.500.000 ton , Göltaş çimentonun 2.100.000 ton
Bursa çimentonun 1.400.000 ton
ana hissedar Batı çimentonun da 1.400.000 ton
yeni tesisle birlikte batı söke çimento fabrikasının yıllık klinker üretim kapasitesi 2.650.000 ton olacak
çimento maliyetlerin yaklaşık % 50 lik kısmını yakıt ve elektrik oluşturmakta olduğunu düşünürsek ve yeni tesisle birlikte ortalama enerji maliyetlerinde de % 16 lık bir tasarruf söz konusu olacak buda sektördeki rekabet açısından ayrıca bir avantaj sağlayacak.
dede az kendine gelsin uygun zamanda batı enerjiyi de anlatırım
dede ye selam yola devam
saygılarımla
Yer İmleri