Sayfa 790/948 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1.  Alıntı Originally Posted by Kazançkapısı Yazıyı Oku
    Aldığı teşviğin ikinci çeyreğe yansımasını anlayamadım...
    Sasa 3 aylık bilancoyu ilk uzatma bildiriminde kap a şu açıklamayı yaptı; "T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan 8,48 Milyar USD*tutarındaki Proje Bazlı Yatırım Teşvik Belgesi 09.04.2018 tarihinde Sayın*Cumhurbaşkanımız tarafından şirketimiz Sasa Polyester Sanayi A.Ş.'ye takdim*edilmiş olup, teşvik belgesindeki destek unsurlarının detaylarının yer aldığı*Bakanlar Kurulu Kararı'nın T.C. Resmi Gazetesi'nde yayınlanması beklenmektedir.

Proje Bazlı Yatırım Teşvik Belgesi'nde yer alacak olan destek unsurlarının*Finansal tablolarda önemli derece etkisinin bulunması sebebiyle*Sermaye*Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1) kapsamında*10.05.2018 tarihine kadar yayınlanması zorunlu olan şirketimizin 2018 yılı 1. 3*aylık konsolide finansal tablolarının yayınlanması için 24.05.2018*(dahil)*tarihine kadar*ek süre verilmesi talebimiz Sermaye Piyasası Kurulu'nun 10.05.2018 tarihli*yazısı ile uygun bulunmuştur.

Kamuoyuna saygıyla*duyurulur"

Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Yani demem o ki Sasa da olduğu gibi teşvik destekleri 6 aylık bilançoya yansıyacak ve iyi bir karlılık ortaya çıkacaktır...

3.  Alıntı Originally Posted by mmgezen Yazıyı Oku
    Yani demem o ki Sasa da olduğu gibi teşvik destekleri 6 aylık bilançoya yansıyacak ve iyi bir karlılık ortaya çıkacaktır...

Alınan bu teşvik rakamı ortada,ne kadar bir kar öngörünüz var?
    Bilanço zamanında gelmeyebilir o halde...

4.  Alıntı Originally Posted by Kazançkapısı Yazıyı Oku
    Alınan bu teşvik rakamı ortada,ne kadar bir kar öngörünüz var?
    Bilanço zamanında gelmeyebilir o halde...
    Bence bilanço zamanında gelir, önemli olan resmi gazetede yayinlanmasiydi. Bence yansıtılır. Ama aşağıdaki desteklerden hangileri ve ne şekilde bilançoya yansıtılır bilmiyorum. İyi derecede muhasebe bilgisi gerektirir... Dediğim gibi Sasa teşvik desteklerini çok önemli gormesi nedeniyle sırf söz konusu teşvikleri bilançoya dahil edebilmek için 3 defa uzattı bilanço süresini. Çok iyi bir muhasebe bilgim yok fakat bu desteklerin Silverline nin 6 aylık bilancosuna direkt alınacağı ve bilançonun da çok iyi geleceğini düşünüyorum.

1- Gümrük Vergisi Muafiyeti
    2- KDV İstisnası
    3- Faiz Desteği
    4- Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği
    5- Vergi İndirimi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Pazartesi bunu yatırımcı ilişkilerine sormak lazım. Bence Mali tablolara etkisi şimdi değil, ileride olacaktır. Çünkü teşviğin anlamı: harcadıkça, yapılan harcamaya destek olunacak, bir kısmı karşılanacak diye biliyorum. Hatta Mali uzmanlar bilir, daha evvel teşvik sistemi böyle bu şekilde işliyordu. Vergi teşviği: Vergiden muaf olmak. SGK teşviği: Prim ödememek veya ödenenlerin iadesi. Personel teşviği: Maaşların İşkur tarafından ödenmesi. Hammadde desteği: gümrük vergisi muafiyeti, depo kirası desteği. Makina teşviği: Tamamını gider yazabilmek, kdv sini ödememek. Kredi desteği: bu hususta alınacak kredilerin faizini devletin karşılaması vs. bunlar daha da çoğaltılabilir.

Şimdiki teşviklerin kapsamı da genişletildi. Ayrıca devlet destek primi verir mi, verir belki. Bilemiyorum, bence ekstra gelir yazacak kadar faydalı olacağını sanmıyorum. Hatta daha da net söyleyeyim: bence; prim vermez, sadece harcamanızı karşılar, onun da bir kısmını diyorum.
    Son düzenleme : izci; 30-06-2018 saat: 15:30.

6.  Alıntı Originally Posted by mmgezen Yazıyı Oku
    Bence bilanço zamanında gelir, önemli olan resmi gazetede yayinlanmasiydi. Bence yansıtılır. Ama aşağıdaki desteklerden hangileri ve ne şekilde bilançoya yansıtılır bilmiyorum. İyi derecede muhasebe bilgisi gerektirir... Dediğim gibi Sasa teşvik desteklerini çok önemli gormesi nedeniyle sırf söz konusu teşvikleri bilançoya dahil edebilmek için 3 defa uzattı bilanço süresini. Çok iyi bir muhasebe bilgim yok fakat bu desteklerin Silverline nin 6 aylık bilancosuna direkt alınacağı ve bilançonun da çok iyi geleceğini düşünüyorum.

1- Gümrük Vergisi Muafiyeti
    2- KDV İstisnası
    3- Faiz Desteği
    4- Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği
    5- Vergi İndirimi

İkinci çeyrek bilanço dönemi bu ay sonu itibari ile bitiyor dolayısıyla haberin düştüğü tarih itibari ile 3.çeyreğe yansıması beklenir diye düşünüyorum...

7. Ancak teşviğin alındığı tarih itibari ile yani haziran ayını kapsama durumu var ise bunu yansıtabilirler buda faaliyet giderlerlerde düşüşe sebep olacağından ikinci çeyreğe son dakika damping etkisi yapabilir...esas etki 3.ve 4.çeyreklerde görülür buda yıl sonu karlılığın çok çok iyi grlmesini sağlar...
    Sn izci yıl sonu tahmininizi revize edin bence😂

8.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Pazartesi bunu yatırımcı ilişkilerine sormak lazım. Bence Mali tablolara etkisi şimdi değil, ileride olacaktır. Çünkü teşviğin anlamı: harcadıkça, yapılan harcamaya destek olunacak, bir kısmı karşılanacak diye biliyorum. Hatta Mali uzmanlar bilir, daha evvel teşvik sistemi böyle bu şekilde işliyordu. Vergi teşviği: Vergiden muaf olmak. SGK teşviği: Prim ödememek veya ödenenlerin iadesi. Personel teşviği: Maaşların İşkur tarafından ödenmesi. Hammadde desteği: gümrük vergisi muafiyeti, depo kirası desteği. Makina teşviği: Tamamını gider yazabilmek, kdv sini ödememek. vs. bunlar daha da çoğaltılabilir.
    Bilançolarda sadece o dönemdeki kalemler değil gelecek dönük kalemler de yer alabilir
     Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Pazartesi bunu yatırımcı ilişkilerine sormak lazım. Bence Mali tablolara etkisi şimdi değil, ileride olacaktır. Çünkü teşviğin anlamı: harcadıkça, yapılan harcamaya destek olunacak, bir kısmı karşılanacak diye biliyorum. Hatta Mali uzmanlar bilir, daha evvel teşvik sistemi böyle bu şekilde işliyordu. Vergi teşviği: Vergiden muaf olmak. SGK teşviği: Prim ödememek veya ödenenlerin iadesi. Personel teşviği: Maaşların İşkur tarafından ödenmesi. Hammadde desteği: gümrük vergisi muafiyeti, depo kirası desteği. Makina teşviği: Tamamını gider yazabilmek, kdv sini ödememek. Kredi desteği: bu hususta alınacak kredilerin faizini devletin karşılaması vs. bunlar daha da çoğaltılabilir.

Şimdiki teşviklerin kapsamı da genişletildi. Ayrıca destek primi verir mi, verir belki. Bilemiyorum, bence ekstra gelir yazacak kadar faydalı olacağını sanmıyorum.
    Yatırımcı iliskerine sormak en iyisi fakat aşağıdaki açıklama SASA nin finansal raporlarında en sonda not olarak yazıyor. Burada size katilmadigim nokta şu: Bilançolarda sadece belirtilen dönemdeki kalemler değil, geleceğe dönük yapılacak yatırımlar, borçlar, varlık satışı, kısa ve uzun dönem yükümlülükler vs de dahil edilir. Eğer dahil edilmese SASA gibi bir şirket dahil edileceğini açıkça yazmaz. Çünkü oradaki yatirimlar da 1-2 sene sonra tamamlanacak ve 2020 lerde yeni üretim tesisleri faaliyete geçecek. Burada asıl soru hangi kalemlerin yansitilip hangilerinin yansitilmayacagidir. Bunu da yatırımcı ilişkileri ya da en garantisi muhasebe bilgisi çok iyi olan kişiler bilir. Sormak lazım...😎😎😎

29 - BİLANÇO TARİHİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
    2016/9495 sayılı “Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar”
    kapsamında 9 Nisan 2018 tarihinde Beştepe Millet Kültür ve Kongresinde Yatırımlara Teşvik Belgesi
    Dağıtım Töreni düzenlenmiş olup bu törende T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan
    Proje Bazlı Yatırım Teşvik Belgesi Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’ye takdim edilmiştir.31 Mart 2018 tarihi
    itibariyle, Teşvik Belgesinde talep edilen destek unsurlarına göre, şirket tarafından yapılan fiili
    harcamalara ilişkin, indirimli kurumlar vergisi uygulaması kapsamında toplam 260.262.000 (Tam TL)
    dönem ertelenmiş vergi geliri hesaplanmıştır.Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’ye ait teşvik belgesindeki
    destek unsurlarının detaylarının yer aldığı Bakanlar Kurulu Kararı'nın T.C. Resmi Gazetesi'nde 2018
    yılı 2. 3 aylık konsolide finansal tablolarının son ilan tarihinden önceki bir tarihte yayınlanması halinde
    söz konusu destek unsurlarının finansal etkisi 1 Ocak – 30 Haziran 2018 ara hesap dönemine ait
    finansal tablolara yansıtılacaktır. 30 Haziran 2018 tarihli gelir tablosunda yer alacak ertelenmiş vergi
    geliri tutarı 1 Nisan – 30 Haziran 2018 döneminde yapılan fiili harcamalar da dahil edilerek
    hesaplanacaktır.

Sayfa 790/948 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •