Sayfa 790/919 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Dyelim ki peki Pam pazarından sekötürün yüzde bir buçuğunu aldık 2025 yılında yani 60 milyon dolar = PAM

Diğer ürünlerden de 60 milyon dolar Toplam 120 milyon dolar

dolar da 35 lira da baskılandı bakalım HBK ne çıkıyor? baştan söylelyim böyle bir hızda ciro artışı olursa 60 F/K yı geçtim 100 F/K dan bile satmam . Minimum 120 F/K dan satatrım o zamanç

Neyse hesaplayamaya geri dönelim.

120 milyon dolar çarpı 35 lira dolar kurundan = 4 milyar 200 milyon tl ciro.

brüt kar yüzde 85 ten =3 milyar 570 milyon tl brüt kar yapar.

Taş çatlasa faaliet giderlerini 2 senede 5e bile katlasa , yani 500 milyon tl faaliyet gideri yapsa 2025 yılında( papya tuvalet kağıdı ve link toplamda şu an 12 milyon tl pazarlama ve argeye harcıyorlar) ; Ayrıca 500 milyon tlharxansa bile , bunun tam hesaplamadım ama 50 milyon tlsi geri gelecek teşvik olarak ticaret bakanlığından . https://www.turquality.com/e-turquality

Brüt kar eksi faaliyet gideri= 3 milyar 570 milyon tl eksi 500 milyon tl= 3 milyar 70 milyon tl faaliyet karı olur;

Ve o zaman da 71,72 HBK çıkar.

2151 lira eşittir 30 F/K

4300 lira eşittri = 60 F/K

7172 lira= 100 F/K

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin

2. Diğer çöp yazılımların 25 35 F/s lerle fiyatlandığı borsamızda .. ( Brüt kar marjı Kronttun 3 te biri olan , SASA ve Hekts saymadım bile )

eğer bu kadar hızlı büüyme olursa F/S 30 bile fiyatlanması gerek .. Sonuçta yıllık 500 milyon faaliyet gideri, yüzde 85 brüt kar maj ve e-turqualty tevikleri, bedelli parasının yatırımlara harcanacak olması vs vs..

120 milyon dolar çarpı 35 lira dolar kruu= 4 milyar 200 milyon tl ciro.

F/S =30 olması için ; 1 hisse fiyatının da 2943 lira olması gerek.

Not Bunların hepsi varsayımsal tahminlerdir.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    Son düzenleme : lionnes1; 01-09-2023 saat: 17:34.

3. "yeni Spek Bey" biraz acele etsen iyi edersin (şimdiki Spek Beyi artıkk kaale bile almıyorum şu saatten sonra muhatabım değil) .

evet "yeni Spek Bey" biraz acele edersen iyi edersin sonra sen de geleceği satın almassan bi başka yeni Spek Bey gelir ve geleceği satın alır. Sen de tıpku şu anki Spek Bey gibi yolcu olursun, emekli olursun . Ama seninki erken emeklilik olur.

Yani, "yeni Spek Bey" sen de kalıcı olamayabilirsin eğer acele etmssen.Çünkü , bak "yeni Spek Bey "sana ne diyeceğim , Borsalar geleceği satın alır öyle dğil mi sen bunu benden çok daha iyi bilirsin .. bazen piyasa oyuncuları 1 sene sonrasını , bazen 2 sene bazen 5 sene sonrasının bile fiyatlayabilrler , satın alabilirler. Örnek Sasa Hekts taKontrolmatikte gördük bunun örneklerini.ORadaki Spek beyler bırak 1 sene sonrasını , sürekli olarak yani her sene , 5 sene sonrasını satın aldılar ve hala satın alıyorlar.

Son örnekleri ise, SDTTR dene sözde uzay hissesi, Link denen sözde yazılım hissesi ( F/S 20 lerde, papya tuvalet kağıdı pardon papil F/S 25 lerde, Astor ,SMARTG falan filan .. velki daha vardır da ben bakmadım hepsine.

Son düzenleme : lionnes1; 01-09-2023 saat: 17:31.

4.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bist 100 endeksi rekorlar devam ediyor.

7600 puan oldu bist 100 endeksi . 2 sene önce endeks için 5 bin puan olacak demişitim , oldu.

5 bin puanda sonra yeni hedefim 8 bin puan olacak dedim yılın sonuna kadar , buda oldu sayılır.

1 aydır da yeni hedefler söyledim bist endeksi için 12 bin puan ve 25 bin puan
    Bunların gerekçeleri olarak ta enflasyon , dolar bazlı ralli ve doların 40 -50 lira olmasını beklediğim için bu hedefeleri yazdım.

Bu arada 2021 yılında bist100 endeksi 1300 puandaydı. ŞU an 7600 puanda endeks.

7600 bölü 1300 puan = 5,85 ;

Yani 2021 yılından beri bist 100 endeski 5,85 kat yükseldi.

Dahası, ülkede 2021 yılından beri her şeye minimum 5 kat zam geldi , bazı ürünlerden , ev fiyatlarında , arablarda, elektronik eşyalarda vs ise 7 kat , 8 kat 9 kat 10 kat fiyat artışları yaşandı.

Baskılanan dolar bile 27 lira oldu . Kaldı bana göre fiyatı şu an miinum 35 lira . zaten 27 liraya , geçen ayın yani Temmuzun ve bu ayın yani Ağustsun , yan, 2 aylık enfaslyonu koysak 27 liranın üzerine , dolar zaten 35 lira olur matematik olarak.

35 lira bölü 7 lira ( 2021 yılında dolar 7 liraydı) = 5 kat.

2024 yılının ortasına kadar bist100 endeksinin 12 bin puana , 2025 yılında ise 25 bin puana yükselmesini bekliyorum.

Endeks 12 bin puan olduğunda , 2021 yılına göre = 9,23 kat yükselmiş olacak endeks;

Endeks 25 bin puan olduğunda ise , 2021 yılına göre = 19, 23 kat kat yükselmiş olacak endeks.

Bu hissedeki hırsızlara ise bi dolusu küfür yazılabilir.

Benim artık yazacak bi şeyim kalmadı bunlara.

İsteyen kufurler yazabilir bu hisseye.

Yazıklar olsun bu hisseyi bu hale getirenlere.

Bu arada 2021 yılında bist100 endeksi 1300 puandaydı. ŞU an 8 bin 056 puanla haftayı kapatarak yeni bir rekordaha kırdı endeks.

8 bin 056 puan bölü 1300 puan ( 2021 yılındaki endeks) = 6,19 kat yükselmiş oldu endeks 2021 yılından beri.

Ülkede şu ana kadar tek kaybeden kront yatırımcıları oldu.

Bist100 üzün ortlama tüm hisseleri 6,19 kat yükseldi, Dolar yükseldi , Evler , arabalar, gıda, elektronik ,giyim aklınıza gelecebilecek her şey 5-6 kat yükseldi 2021 yılından beri. Bazı evler 10 kat , arablara 10 kat yükseldi ... bazı hisseler ise TUPRS, FROTO SİSE SASA HEKTS, DOAS TOASO TMSN ,ALARK 10 kat yükseldiler. Koskoca holdibhler
    9 kat ralli yaptılar .( Koç ve sabancı holding, yani KCHOL VE SAHOL ) BAZILARI İSE 20 KAT yükseldi THYOA GİBİ..

Ama ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum . Aslında aklımın bir ucunda bu senenin başlarında şöyle bi düşüncem vardı..enflasyon kadar karımı alıp çıkarım vardı. Artık kesin olarak 2025 yılını bekleyip minimum 60 F/k dan yukarıda çıkan hesaptan "yeni Spek Beye" hisselerimi satacağım. ( şimdiki Spek Beyi muhatap almıyorum zira , kendisi en geç 1 sene 4 ay sonra yolcu olacak bu hisseden, en geç diyorum çünkü daha erken bi tarihte de olabilir malum borsalar, piyasa oyuncular geleceği satın alırlar ,bazen 1 sene sonrasını bazen 2 sene sonrasını , bazen de Sasa Hekts kontr gibi 5 sene sonrasını)

Son düzenleme : lionnes1; 01-09-2023 saat: 22:29.

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    bi de Spek Bey, acaba bu yazıyı twitterda her gün kront , sasa hekts kontr doas ne biliyim asels astor smartg froto sahol vs gibi hashtag lerle , twitterda paylaşsaydım acaba , yukardaki investing forumunda ,benim yazımı görüp yazan kişi gibi, kaç kişi gelecekti hisseye allah bilir. Ya da ileri gideyim üstüne tiktok instagram telegram hesapları açıp ( twitter dışında başka yerde hesabım yok) yukardaki yaptığım F/K hesaplarını bu sosyal meday patformlarında her gün bilgi amaçlı paylaşssaydım , 6 milyon yatırımcının olduğu yerde kaç kişi gelirdi hisseye?

Bide sana akıl veriyorum gibi olmasın ama Spek Bey. şu an bile fırsatın var.. zararın neresinden dönersen kardır senin için . Sonuçta 6 milyon yatırımcıdan belki de sadece1-2 kişi benim yazılarımı görmüştür, çünkü twiterda yazmıyorum , paylaşmıyorum bu F/K hesaplarını , sadece bu forumda paylaşıyorum, bi de malum bu forumu kullanan çok az bireysel yatırımcı var, çünkü 6 milyon yatırımcının çoğu ya twiteer, ya ,instagram ya da telegram falan kullanıyorlar.

ulan istesem tüm bu yaptığım bilgi , F/S, F/K hesaplarını sosyal medyalarda( bu arada twitter dışında sosyal medya hesabım yok ) Diğer sosyal medyalarda hesap açıp istesem her gün günde 5 kez , bilgi amaçlı paylaşırdım çünkü bunca eziyet çektirdiğiniz bana yıllardır, ama bunu yapmadım..

bunu yapmadım ve bundan sonra da yapmayacağım sadece burada bu forumda yazmaya devam edeceğim. 1 sene 4 ay sonra defolup gitmiş olacaksın zaten bu hisseden. Bu sebeble seninle uğraşmaya değmez bile artık.

Sen bak keyfine , yıllardır sürdürdüğün hırsızlık oyunlarına devam et..

ne de olsa 1 sene 4 ayın kaldı.

Son düzenleme : lionnes1; 01-09-2023 saat: 23:08.

6.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı 21 Ağustos 2023 itibarıyla 6 milyonu aştı.

1 aylık yatırımcı artışı 1 milyon 600 bin kişi

son 1 senede ise 3 milyon 300 bin kişi borsaya gelmiş.

enflasyon enfalsyon diyordum 5-6 kat arttı diye meğersem sadece enflkasyon değil yatırımcı sayısı da 6 kat arttı toplamda 2020 yılında 1 milyon kişiydi yatırımcı sayısı.

https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...78890060484716

benim tahminim , Borsa 2025 yılına kadar ralliye devam edeceği için borsa yatırımcı sayısın 10 milyon kişiyi geçmesini bekliyorum .

yani tıpkı borsa gibi yatırımcı sayısı da ralliye devam edecek. 10 milyon kişi olunca , 2020 yılına göre 10 kat artmış olacak yatırımcı sayısı.

2020 yılında borsa hisse senedi sayısı 500 civarıydı , şu anda 600 tane civarı hisse senedi işlem görüyor borsa. taş çatlasa 2025 yılına kadar bi 100 tane hisse senedi daha halka arz olsa 700 hisse olmuş olur 2025 yılında.

Yani demem o ki, hisse sayısı 2025 yılında , 2020 yılına ye göre sadece yüzde 50 artmış olacak büyük ihtimalle ama borsa yatırımcı sayısı 10 kat artmış olacak. Bu neden önemli ? arz-talep olayı . Hisse sayısı az, yatırımcı sayısı fazla.
    yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin kişi olmuş

1 haftada 257 bin kişi daha gelmiş borsaya

bazıları eğer derse ki, işte herkes halka arz için geliyor borsaya onlara cevabım şöyle..

madem halka arz için geliyorlar .. son 2 senedir neden sürekli yatırımcı sayısı artıyor ek olarak halka arzlar yıllar boyunca bitmeyecek .. bu da şu demek yatırımcılar borsaya akın akın gelmeye decam edecek..

ek olarak halka arzlarda, az hisse vermelerine rağmen yüzdesel olarak 3 -4 kat kazandırıyor halka arzlara katılanlara.".Solakoğlu " diye twitter sahibi birisi paylaşmış ..

https://twitter.com/solakogIu/status...31060639576235

Şimdi bu yatırımcılar borsadan para kazanılacağını gördü .. ve de ekstra olarak halka arz dışında borsanın 6 kat ralli yaptığı dönemde geldiler halka arzlara katıldılar .. Demem o ki beyinlerde halka arz hisseleri dışında , diğer hisselerde kazandırıyor düşüncesi oturdu sonuçta borsa 6 kat ralli yaptı son 2 senede.

ÖZet olarak bu gelen yatırımcılar bana göre artık kalıcı. Hatta akın akın gelmeye devam edecekler hem halka arzlara hem de borsada işlem gören hisselere yatırım yapmaya devam edecekler.

https://twitter.com/MerkeziKayitTur/...75587504701792

Son düzenleme : lionnes1; 01-09-2023 saat: 23:50.

KRONT HAFTALIK TEKNİK GÜNCELLEME

Dizilimin; Kapanış >= Yeşil İndikatör >= Kırmızı İndikatör olmasını, yeşille kırmızının birbirine yatay ve paralel gitmesini, bu 3 değerin birbirine %'sel olarak yakın seyretmesini ve MACD'in al ya da tut pozisyonunda, sıfır ekseninin üzerinde seyretmesini beklerim. Yataylık (bu yataylık ve paralellik geri çekilmelerde destek görevini görecektir) haricinde diğer beklentiler hemen hemen karşılanmış durumda. 32 barlık haftalık kapanış zirvesini yapan senet haftalık periyotta hareketine devam edebilecek durumda...

Bu yukarıda istediklerim biraz kafa karıştırıcı gelebilir. KRONT'un geçen haftaki grafiğinde 2 tane elips vardı. Soldaki elips içindeki bölgede istediğim kriterler tamamen karşılanıyor. Ki senet sonra güzel de prim yapmış...

Sayfa 790/919 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •