Sayfa 791/1009 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,321 - 6,328 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Ayçiçek yağı işi süper iş 3-5 arkadaş biraraya gelip anonim şirket kurarak yurtdışından direkt üretici...
    1lt ayçiçek yağı yurtdışı toptan fiyatı nakliye hariç 0,9usd. 7,8TL.
    Üretici fiyatı taş çatlasa %10 aşağıdadır. Bu tür gıda da yüksek karlar konulamıyor. Üreticiden alıp satan aracılardan tanıdığım var.

Bunun paketlenmesi, yurtiçi nakliye bedeli, stok maliyeti, çalışan masrafı, zayii masrafı, satışta %8 kdv'si, marketin karını da eklediniz mi 7-7,5 tl'ye aldığınız yağı piyasadan daha aza satmanız olası değil gibi.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Tüm bu konuşmaları dinledikten sonra ayçiçek yağı, ve galericilik işine girmeye karar verdim 😁 birde milli piyango alacağım başka türlü enflasyon dan kurtulamayacağız
    Sizi hiç iyi görmüyorum ! Moraliniz çok bozulmuş. Değmez üç günlük dünya işleri için üzülmeye .... Ticaret işi çok farklı bir iştir. Anasını babasına beğendirmek gibidir. Mesela ben hiç beceremem. Hatta müşteriye malın ayıplarını sayarım ki arkamdan sövmesin diye. O zamanda ne mal satılır ne de küfür işitilir. Fazla sağa sola sıçramadan bir yatırım aracına girip , az olsun benim olsun derseniz kafanız ağrımaz.

Bizim bir müdür vardı ; esnafla fazla samimiydi. Bunu kafalamışlar. Bu yıl sarımsaktan %100 kazanacağız demişler. Bu da akıllı ya '' elimde 50 bin tl. var , size vereyim. Beni de kar payına ortak edin '' demiş. Sonuç ; tam 8 ay sonra 30 bin tl. alabildi. Mazeretleri ise ; depoyu sel basmış. Sarımsaklar hurdaya çıkmış.

Yatırım tavsiyesi içermez.

3.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Sizi hiç iyi görmüyorum ! Moraliniz çok bozulmuş. Değmez üç günlük dünya işleri için üzülmeye .... Ticaret işi çok farklı bir iştir. Anasını babasına beğendirmek gibidir. Mesela ben hiç beceremem. Hatta müşteriye malın ayıplarını sayarım ki arkamdan sövmesin diye. O zamanda ne mal satılır ne de küfür işitilir. Fazla sağa sola sıçramadan bir yatırım aracına girip , az olsun benim olsun derseniz kafanız ağrımaz.

Bizim bir müdür vardı ; esnafla fazla samimiydi. Bunu kafalamışlar. Bu yıl sarımsaktan %100 kazanacağız demişler. Bu da akıllı ya '' elimde 50 bin tl. var , size vereyim. Beni de kar payına ortak edin '' demiş. Sonuç ; tam 8 ay sonra 30 bin tl. alabildi. Mazeretleri ise ; depoyu sel basmış. Sarımsaklar hurdaya çıkmış.

Güzel örnek :-)

Halbuki forumlarda ve Twitter da yazan herkes borsadan hep para kazanıyor :-) kaybeden bir elin parmaklarını geçmez:-)

Hisseden çıkıp altına oradan dolara ardından fonlara geçiyor ve hepsinden parayı katlıyor:-) sonra forum ve Twitter da yazarak insanlara ilham veriyor:-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4. Mevduatçılara borsa önermem, riski nispeten dağıtmak işi uzmanına bırakmak için yatırım fonu öneririm.
    güzel portföy oluşturursanız uzun vadede iyi para kazanırsınız.
    bir de paranız 1 mio üzerindeyse portföy yatırım danışmanlığı ya da daha özel yönetilen serbest fonlardan alabilirsiniz.
    her halükarda mevduatın yıllık getirisinden çok daha iyi kazanırsınız.
    bana da duacı olursunuz
    ytd...

5. Doviz ve eurobond riskli degil...ikisi de alinir...
    Borsa uzun vadeci isi...kisa vadede bir sey olmaz....2-3senelik bakmak lazim...
    Te le mevduat kaybetmek isteyenler icin uygun...
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Borsaya girme, mevduat bitik, altın düştü , eurobont riskli bu fiyattan dolar mı alacaz geriye ne kaldı herkesin konut ,araba, arsa alacak kadar çok parası yok o zaman ne yapacak bu millet
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku

Yukarıda örnekle uzaktan yakından ilişkisi yok.!!
    Dış ticaretin kuralları vardır.!
    Rafine ayçiçek yağı yüksek teknoloji ile üretilir.!
    Üretici ihracatçı firmalar iso sertifikalarına sahiptir.!
    Uluslararası kabul edilen bu belgeler sağlık güvenligini içerir.!
    Dış ticaretin kuralları standarttır.!
    Malın miktarı, kalitesi, ambalaj şekli, teslim yeri, ödeme koşulları, malın sigortalaması, anlaşmazlık durumunda uzlaşma mahkemesi gibi koşulları vardır.!
    Dünyada Türkiye ayçiçek yağı ithalatında 1.sıradadır.!
    Ayçiçek yağının raf ömrü 1-2 yıldır.!
    Kuraklık ve diğer etkenlerden dolayı fiyatı artacagı raporlarda yazılıdır.!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Rica ederim herkesin algısı ile bir güzel oynadılar. İnsanlar neye sevinip ne üzüleceğini bilemez hale geldi diye düşünüyorum.

Doların 2 TL den 8 TL ye gelmesi demek, elindeki varlıkların değerinin 4 te 1 ine düşmesi demek...
    Ne anlatıığından ziyade karşıdakinin ne anladığı önemli... Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku

Ticareti riskli bulan aman ha borsaya girmesin.

Altın/Dolar ikilisinden dışarıya çıkmayın. Aynı yukarıdaki hikayedeki vatandaş gibi kalırsınız açıkta.

Sayfa 791/1009 İlkİlk ... 291691741781789790791792793801841891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •