Originally Posted by
ressam
Sizi hiç iyi görmüyorum ! Moraliniz çok bozulmuş. Değmez üç günlük dünya işleri için üzülmeye .... Ticaret işi çok farklı bir iştir. Anasını babasına beğendirmek gibidir. Mesela ben hiç beceremem. Hatta müşteriye malın ayıplarını sayarım ki arkamdan sövmesin diye. O zamanda ne mal satılır ne de küfür işitilir. Fazla sağa sola sıçramadan bir yatırım aracına girip , az olsun benim olsun derseniz kafanız ağrımaz.
Bizim bir müdür vardı ; esnafla fazla samimiydi. Bunu kafalamışlar. Bu yıl sarımsaktan %100 kazanacağız demişler. Bu da akıllı ya '' elimde 50 bin tl. var , size vereyim. Beni de kar payına ortak edin '' demiş. Sonuç ; tam 8 ay sonra 30 bin tl. alabildi. Mazeretleri ise ; depoyu sel basmış. Sarımsaklar hurdaya çıkmış.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Yukarıda örnekle uzaktan yakından ilişkisi yok.!!
Dış ticaretin kuralları vardır.!
Rafine ayçiçek yağı yüksek teknoloji ile üretilir.!
Üretici ihracatçı firmalar iso sertifikalarına sahiptir.!
Uluslararası kabul edilen bu belgeler sağlık güvenligini içerir.!
Dış ticaretin kuralları standarttır.!
Malın miktarı, kalitesi, ambalaj şekli, teslim yeri, ödeme koşulları, malın sigortalaması, anlaşmazlık durumunda uzlaşma mahkemesi gibi koşulları vardır.!
Dünyada Türkiye ayçiçek yağı ithalatında 1.sıradadır.!
Ayçiçek yağının raf ömrü 1-2 yıldır.!
Kuraklık ve diğer etkenlerden dolayı fiyatı artacagı raporlarda yazılıdır.!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri