Sayfa 792/995 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon
Arama sonucu : 7957 madde; 6,329 - 6,336 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. Neden yükseliyor?döviz yükseliyor kar artacak diyemi acaba? ytd.

2.  Alıntı Originally Posted by tablet Yazıyı Oku
    Neden yükseliyor?döviz yükseliyor kar artacak diyemi acaba? ytd.
    borsanın iyilerinden oldugu için olabilirmi ve gelecegi parlak hisselerin başlarında geldiginden neyse 374-375 i kırarsa 420 ye kadar önü açılır diye düşünürüm kısmete artık.ve otakar hocam ne düşünür fikirleri benim için çok degerli
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

3.  Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
    borsanın iyilerinden oldugu için olabilirmi ve gelecegi parlak hisselerin başlarında geldiginden neyse 374-375 i kırarsa 420 ye kadar önü açılır diye düşünürüm kısmete artık.
    İyi olduğuna şüphe yok, güzel bir haberde düşerse bu günlerde bakalım hayırlısı 420 lerdede kalırmı acaba?şüphelerim var (çünkü buralarda çok fazla oyalandı (toplandı)ytd.

4.  Alıntı Originally Posted by tablet Yazıyı Oku
    İyi olduğuna şüphe yok, güzel bir haberde düşerse bu günlerde bakalım hayırlısı 420 lerdede kalırmı acaba?şüphelerim var (çünkü buralarda çok fazla oyalandı (toplandı)ytd.
    herşey şu robotçulara ve yabancı girişlerine baglı bakalım imkb yabancıları biraz daha çekebilecekmi perşembe gününden sonra belli olur mb faizlerde oynamaz sabit bırakırsa degme keyfine
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

5.  Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
    herşey şu robotçulara ve yabancı girişlerine baglı bakalım imkb yabancıları biraz daha çekebilecekmi perşembe gününden sonra belli olur mb faizlerde oynamaz sabit bırakırsa degme keyfine
    Sonuçta robotlarıda insanlar kullanıyor robot mobot hikaye anlayacağın ben şunu bilir ve derimki yolcudur abbas bağlasan durmaz ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
    borsanın iyilerinden oldugu için olabilirmi ve gelecegi parlak hisselerin başlarında geldiginden neyse 374-375 i kırarsa 420 ye kadar önü açılır diye düşünürüm kısmete artık.ve otakar hocam ne düşünür fikirleri benim için çok degerli
    orta vadeli düşüş trendini yeni kırdık ve bugün onay aldık diye düşünüyorum. temettü düzeltmesini hesaplarsak 350 hesaplamazsak 360 lira civarına denk geliyor düşüşün bittiği seviye. buraların üstünde kalırsak daha uzun bar boyları ve daha koyu yeşil günler görebiliriz. yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    kısa orta uzun vade trendler

1. trendimiz pandemide 100 liradan başlayan 460 lira zirvesiyle düzeltmeye giren hissenin uzun vadeli yükseliş trendi

460-100=360 yükseliş boyu, yükselişin yüzde 50 düzeltmesi 360/2=180, yüzde 50 düzeltme seviyesine denk gelen fiyat 100+180=280

hisse zaten bu seviyenin altına bi süre sarksada çok fazla vakit kaybetmeden hızlıca üstüne atarak yükselmeye başladı. 280 lira altında 260 liraya düşmesini 16 lira brüt temettü düzeltmesi olarak görebilirz ya da 280 altında bi süre kalarak uzun vadeli trendin kırıldığı görünümü vererek stop patlatma amacıyla bir tuzak olarakta görebilirz. Bu seviyelerden dönmüş olmamız ve üzerinde bulunmamız uzun vadeli yükseliş trendinin devam ettğini göstermektedir.

2. trendimiz 460 liradan başlayan ve 260 liraya kadar devam eden orta vadeli düşüş trendi.

460 liradan brüt temettü miktarı olan 16 lirayı düşüyorum. Çünkü bu 16 lira brüt temettü düşüşün tam ortaları olan 370 liralarda yansıdı fiyata

460-16=444 brüt temettü düzeltmesi 444-260=184 lira düşüş boyu, düşüşün yüzde 50 düzeltme miktarı 184/2=92
    260+92=352 lira hissenin bi süre önce döndüğü yer 350 lira. 352 lira geçilmedikçe orta vadeli düşüşün bittiğini söyleyemeyiz

3.trendimiz 260 liradan başlayan ve 350 liraya kadar devam eden kısa vadeli yükseliş trendi

350-260=90 düşüş boyu, yüzde 50 düzeltmesi 90/2=45,
    260 lirada başlayan kısa vadeli yükselişin yukarılarda tutunamadığı takdirde karar bölgesi olan yüzde 50 seviyesinin bulunduğu fiyat 260+45=305 lira. 305 lira üstünde 260 lirada başlayan yükseliş trendinin devam etmesi beklenir.

Şuanda 317 lira seviyesindeyiz. 260-350 liralık yükselişin 0,618 düzeltme seviyesi 315,6 lira

global yerel ve şirkete özel olumlu haber akışında kısa vadeli yükseliş trendinin korunması ve bi süre sonra orta vadeli düşüş trendini sonlandırması beklenir.

son iett haberi zaten bilinen bir haberdi en düşük teklifi otokar vermişti hatta tek teklifti. 600 milyon liralık iş geçtiğimiz yıl 2,8 milyar hasılat açıklayan bir şirket için güzel bir oran. Ne kadar güzel bir oranda olsa zırhlı satışlarının haberini alacağımız zamana bırakıyorum heyecanımı. Arma, tulpar, kobra haberi almadan pek heyecan duyamıyorum...

Yazdıklarım kişisel bakış açımdır. Yatırım tavsiyesi içermez...
    317 lirayken yazdığım bana göre kısa orta ve uzun vade trend değerleri bunlardı. orta vadeli düşüş trendinin bittiği seviyenin hemen üzerindeyiz şuanda buraların üstünde kalmamız orta vadeli yükseliş trendini başlatır ve daha agrasif yükselişler görebiliriz. yatırım tavsiyesi değildir

Sayfa 792/995 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •