Originally Posted by MR&MRS vay vay amma değerli imiş kuruşlar 100 kuruş 1 lira değilmi şimdiki gibi usta aynen, 100 kuruş 1 lira demektir. eskiden 10 liraya kadar kuruş olarak konuşulurdu, misal 2,5 lira değilde, 250 kuruş denirdi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=458&page=4268
paradan 6 altı sıfır atılınca, biraz eskiye benzedi. mesela, 1 lira yirmi beş kuruş değilde, 125 kuruş deniliyor.
Originally Posted by cefaks aynen, 100 kuruş 1 lira demektir. eskiden 10 liraya kadar kuruş olarak konuşulurdu, misal 2,5 lira değilde, 250 kuruş denirdi. anladım ustam...duyduğum kadarı ile birde delikli kuruşlar varmış onların değeride aynı normal kuruş muydu acaba ?
Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda :
Originally Posted by cefaks paradan 6 altı sıfır atılınca, biraz eskiye benzedi. mesela, 1 lira yirmi beş kuruş değilde, 125 kuruş deniliyor. Delikli 100 para (2,5 kuruş) da vardı.
Originally Posted by MR&MRS anladım ustam...duyduğum kadarı ile birde delikli kuruşlar varmış onların değeride aynı normal kuruş muydu acaba ? normal kuruş diye bişey yoktu 2,5 kuruş ile 1 kuruşların ortası delikti.
Originally Posted by 0101 Delikli 100 para (2,5 kuruş) da vardı. bayramın mubarek olsun, mubarek.
Originally Posted by 0101 Delikli 100 para (2,5 kuruş) da vardı. Originally Posted by cefaks normal kuruş diye bişey yoktu 2,5 kuruş ile 1 kuruşların ortası delikti. teşekkür ederim canlar
görüşmek üzere inş kaçıyorum, arkadaşlar bekliyor.
Forum Rules
Yer İmleri