Sayfa 792/1009 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 6,329 - 6,336 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ticareti riskli bulan aman ha borsaya girmesin.

Altın/Dolar ikilisinden dışarıya çıkmayın. Aynı yukarıdaki hikayedeki vatandaş gibi kalırsınız açıkta.
    Bence iyi secilmis, durust ve iyi yonetilen, buyuyen bist firmalari kendi yapacagimiz ticaretten daha az risklidir...

Vade de onemlidir tabii..

Bir sirketin buyumesi de yillar aliyor... Oyle bugunden yarina bu seneden gelecek seneye cok muthis paralara kazanmayi beklememeli...

2010 yili sonunda 10 TL odeyerek Froto almis olsaniz paranizi 17-18 kat yapmis olurdunuz, temettuleri saymiyorum.

2010-2013 arasinda 1 Milyar Euro yatirim ile toplam uretim kapasistesini 300K dan 440K ya cikartti.

Simdi 2025 e kadar 440K dan 650K arac uretme kapasitesine cikaracak 2 Milyar euroluk dev bir yatirimla. Yatirim bitinnce su andaki 6 Milyar dolarlik toplam ihracat hacmi 12 Milyar dolara cikacak..

Bana inanmiyorsaniz basganima inanin..

https://www.youtube.com/watch?v=PdtyDu3ysdk

Hayatta beklemeden bir sey olmuyor malesef.

Her seyin basi sabir.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence iyi secilmis, durust ve iyi yonetilen, buyuyen bist firmalari kendi yapacagimiz ticaretten daha az risklidir...

Syg,
    Ticaret ile borsadaki mantık birbirine benzer diye öyle dedim. Borsadan mantıklı kağıt seçme yetisine sahip birisi ticarette de kolay kolay batmaz.

syg.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Mevduatçılara borsa önermem, riski nispeten dağıtmak işi uzmanına bırakmak için yatırım fonu öneririm.
    güzel portföy oluşturursanız uzun vadede iyi para kazanırsınız.
    bir de paranız 1 mio üzerindeyse portföy yatırım danışmanlığı ya da daha özel yönetilen serbest fonlardan alabilirsiniz.
    her halükarda mevduatın yıllık getirisinden çok daha iyi kazanırsınız.
    bana da duacı olursunuz
    ytd...
    Bireysel hisse secimi icin kendine guvenemeyenler mevduatci kardeslerime ben de TCD TKF NNF gibi fonlari oneririm.

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ticaret ile borsadaki mantık birbirine benzer diye öyle dedim. Borsadan mantıklı kağıt seçme yetisine sahip birisi ticarette de kolay kolay batmaz.

syg.
    Disaridan oyle gorunuyor da tam da oyle degil iste..

12 yasinda baba isinde calismaya basladim...

Uni zamaninda ara verdim..

28-42 yas arasi tekrar calistim ve sunu gordum ki bu ulkede ticaret yapmak gercekten zor..

Hic hesaba katamayacaginiz bambaska riskler de var..

Syg,

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Vade de onemlidir tabii..

Bir sirketin buyumesi de yillar aliyor... Oyle bugunden yarina bu seneden gelecek seneye cok muthis paralara kazanmayi beklememeli...

2010 yili sonunda 10 TL odeyerek Froto almis olsaniz paranizi 17-18 kat yapmis olurdunuz, temettuleri saymiyorum.

2010-2013 arasinda 1 Milyar Euro yatirim ile toplam uretim kapasistesini 300K dan 440K ya cikartti.

Simdi 2025 e kadar 440K dan 650K arac uretme kapasitesine cikaracak 2 Milyar euroluk dev bir yatirimla. Yatirim bitinnce su andaki 6 Milyar dolarlik toplam ihracat hacmi 12 Milyar dolara cikacak..

Bana inanmiyorsaniz basganima inanin..

https://www.youtube.com/watch?v=PdtyDu3ysdk

Hayatta beklemeden bir sey olmuyor malesef.

Her seyin basi sabir.

Syg,
    Dudu ağabey bardağın hep dolu tarafına bakıyorsun.!!
    Bunlar fasoncu.!!
    Aynı zamanda İthalat şampiyonu bu gibi şirketler
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Bugün televizyonda Avrupa’nın yüzde 50’sine hâkimiz. Ama içeride üretilen katma değer yüzde 3-15’e kadar. Yüzde 85’i ithalata bağımlı.†Rifat Hisarcıklıoğlu’nun dikkat çektiği bu gelişme aslında bir gerçeğe işaret ediyor: İthalattaki büyüme ihracattaki artışla ivme kazanıyor. İşte bu nedenle Türkiye’nin ihracat şampiyonu şirketleri, ithalatta da rekor kırıyor. İhracat şampiyonu Tüpraş, 12 milyar dolarlık dış alımıyla ithalatta da bir numara. Ford Otosan, Vestel Elektronik, Tofaş, Arçelik, Ereğli Demir Çelik gibi ihracatçı şirketler, yüksek ithalatlarıyla da dikkat çekiyor.
    Her 100 birim ihracat için.!!!!!!!!
    En az %70 ara malı ithalat gerekiyor.!!!!
    Sistem fosonculuk.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Dudu ağabey bardağın hep dolu tarafına bakıyorsun.!!
    Bunlar fasoncu.!!
    Aynı zamanda İthalat şampiyonu bu gibi şirketler
    Tabii ki her seyi kendi uretemez..

Yurtdisinda da boyle bu sirketler, bazi parcalar ithal edilecek..

Ben bu sirkete guveniyorum ve 12 senedir tasimaya devam ediyorum..

Bundan sonra da tasir bu yeni yatiriminin meyvelerini almasini beklerim..

Syg,

Borsa istanbulda kota olmuş tüm şirketlerin toplam degeri,
    Tek şirket olan AMAZON nun 4 de 1 i bile yapmıyor.!!
    Gelde ağlama.!!!

Sayfa 792/1009 İlkİlk ... 292692742782790791792793794802842892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •