Sayfa 793/1003 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843893 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,337 - 6,344 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. endeksle altın eşitlenmiş...

SPOT kapanış

3.  Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku
    sayın yemekci
    sanırım 2 gün 10.000 lik majda üçgen çizecek gibi. tahminim doğru ise hem lonkçuyu hem cortçuyu çokça stop ettirir
     Alıntı Originally Posted by dalgacı Yazıyı Oku

Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Dr. Nuri Sevgen
    @nurisevgen
    Türev piyasalar geleceğe dair piyasa beklentisini de yansıtır. Sadece bu bile bu piyasaları izlemeyi gerektirir
    Mesela...:
    Yarın TCMB faiz kararını verecek
    Şu an VİOP'da DOLAR/TL kontratlarına bakınca politika faizinin 100 baz puan indirileceğinin fiyatlarda olduğu görülüyor
    Türev piyasalar geleceğe dair bir şey anlatmaz. Spotun üzerine USD ve TL faiz farkını koyarsın al sana vadeli fiyatı. Geleceğe dair beklenti varsa o zaten spot fiyatın içindedir. Aradaki makas açılırsa bir tarafın kafasına çakarlar illa ki, dün endeks vadelide olduğu gibi mesela. Vadeliyi trade eden adamın gelecek öngörüsü var da, spotu trade eden adam kör mü acaba? Türev piyasalar yöneticisi bir de, şaşırtıcı.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

%+3.35 günlük usd artışı..yarın 11 TL?
    sorumluluk almayan iktidar..
    sorumlu politikacılara ceza vermeyen halk...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    katılıyorum...2 gün önce vadeli spotun 8.000 puan falan üstündeydi neyi fiyatlıyordu? ertesi sabah yani dün sabah güm aşağı...geleceği fiyatlıyorsa ertesi sabah niye gümledi?

velhasıl türev piyasaların spotla ilgisi alakası yok en azından bizde öyle...PALA nasıl isterse film öyle dönüyor...gelecek falan hikaye burada...

anı yaşıyoruz...o kadar...

Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Türev piyasalar geleceğe dair bir şey anlatmaz. Spotun üzerine USD ve TL faiz farkını koyarsın al sana vadeli fiyatı. Geleceğe dair beklenti varsa o zaten spot fiyatın içindedir. Aradaki makas açılırsa bir tarafın kafasına çakarlar illa ki, dün endeks vadelide olduğu gibi mesela. Vadeliyi trade eden adamın gelecek öngörüsü var da, spotu trade eden adam kör mü acaba? Türev piyasalar yöneticisi bir de, şaşırtıcı.

memlekette hayat her açıdan çok zor. enflasyonist ortam da çok sıkıntılı. buna mukabil ne yapılabilir diye uzun zamandır epey kafa yordum. bulduğumu sanıyorum. şimdi deniyorum bakalım çalışacak mı ?

geçen ay gidip konut kredisini maksimum tutardan çektim. evi aldım. aylık ödeme belli ve sonuçta aylık ödeme 10 yıl boyunca sabit kalacak.

öbür taraftan gidip temettü veren büyüyen şirketlerden ufak bir hisse portföyü oluşturdum. ama kesinlikle satılmayacak ve gelen temettülerle hisse alınacak. ne zamana kadar? portföy büyüklüğü kalan kredi miktarının tamamını kapatacak seviyeye gelene kadar.

o zamana kadar hem büyüme hem enflasyon kaynaklı olarak portföy illa büyür. 3-4 yıl bile yeterli olabilir.

sonuçta kira kalemi de bu dönemde sıfır olacak. süreç sonunda ev sahibi oluyorsun.

denenebilir bence.
    audentes Fortuna iuvat

8. bozguş,
    hisseleri dolarlan mı alıyon?
    bildiğin tl yi veriyon,
    alıyon.
    bunun neyini annamıyon? asdasdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 793/1003 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları