Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 795/846 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    selimhan01 Guest
    Sayın ALİ Cemal beyefendi bana çok güzel yakıştırma yapmış hoşuma da gitti zaten bu formu bu nedenlerle takip ediyorum...

Aslında sürülere girmiyorum.. hayatımda sürülere hep karşı çıktım genelde rüzgâra karşı koşmayı dalgaya karşı durmayı da severim hayatı da inatla yaşarım bolca da isyan ederim... siyasete, ekonomiye ve bize biz olduğumuz için kişiliğimize yapılan her türlü saldırıya karşıyım tavır alırım....

Bu ülkede siyaset asla siyaset olmadı ki, tıpkı futbolun futbol olamadığı, diyanetin din olmadığı , ekonomi denen şeyin faiz demek olmadığı gibi hatta daha ileri giderek her insan yığınlarının insanlığı temsil etmediği gibi siyasetinde bizi temsil edemediği gibi...

Sayın ALİ Cemal beyefendi çok güzel bahsetmiş belli kesime gücünün yetmediği ni. Elinden geldiğince bu kesimi yönlendirmek suretiyle doğru yöne sevkederek bir nebze birşeyler yapılabilir demiş... faydalı bir hâle getirmekten bahsetmek güzel bir düşünce...lakin af buyurun pisliğin rengi değişince içeriği değişmiş olmuyor... Bu nedenle tarikat cemaat siyasi partiler den keramet beklemeyi çok önce bıraktım....polyanamı 20 yıl önce pıçakladım ama ölmedi kurşunladım gene ölmedi sonunda duyarsızlaşınca hayatımdan çıktı.....bu toplum bu insanları hayatından çıkarmadıkça huzura kavuşamaz bunlar sadece pisliğin farklı bir rengi....

Son olarak da Erdal İnönü yü çok ama çok severdim Allah ondan razı olsun

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Birinci selimhan artık sürülere girmediğini, kaza ile son dalgaya girdiğini, tadına bakınca durumu fark ettiğini ve hemen çıktığını söyledi.

Şaka bi yana biraz ciddi konuya gireyim.

---

Normalde esnafın fatura kesmesi gerektiğini epey yazdım. Esnaf fatura keserse, müşteriden aldığı paradan yaklaşık %18 kadar KDV tutarını devlete vermesi gerekecek. Birde fatura kestiğinden gerçek satış ortaya çıkacak ve gelir vergisi filan ödeyecek. Götürü usül filansa vergisi sabit ama faturaya göre vergi veriyorsa, fatura kestiğinde vergisi artıyor.

Neticede fatura keserse müşteriden aldığı paradan epey bir kısmı devlete gidecek.

Geçen hafta hepsiburada sitesinden aynı siparişle 3 ürün aldım. Üçüne de fatura gelmedi. Üstelik bir ürün de siparişini verdiğimi değil daha ucuz bir şey göndermiş.

Diğer ünlü sitelerde ise 10 ürün alıyorsam 8 tanesine fatura gelir, kalan 2 tanesi için fatura isterim 1 tane daha gelir. Sonuçta 10 üründen dokuzunda fatura alırım.

İlk çıktığında 10 yıl kadar hepsiburada dan sipariş verdim. Rakipleride yoktu.

Rakipleri çıkınca, hepsiburada sitesinin bir kaç olumsuz yönü sebebi ile N11 e geçtim. Birde trendyol var, mecbur kalmazsam oradan almıyorum. Trendyol Çin'lilerin, N11 ise Türkiyede yaşayan, TC kimlikli ibrani kökenli ferit şahenk'in, hepsiburada ise ibranilerin grubunda olan yahudi aydın doğan'ın. aydın doğan ibrani kökenlimi emin değilim. Tipi biraz benziyor biraz benzemiyor. (Yahudi olmakla ibrani olmak farklı şey. ibraniler bir soydur. Genetik bağ var demektir. Dinleri ise yahudilik(Musevilik). Yahudilik din olduğu için farklı soydan gelsende yahudiliği seçebilirsin. Mesela Türk soyundan gelen Hazar Türkleri yahudi dinini seçip ibranilerle dünyada iş çeviriyorlar. Türk soyundan gelen ilk Selçuklu ülkesi soylu tabakası da Yahudiliği benimsemişler filan.)

Fatura gelmeyince ürün yorumları kısmına "Fatura gelmedi, vergi kaçırmış oluyor. Üstelik farklı ucuz ürün gönderilmiş." diye yazdım. Yazım onay almadı. Satıcı hem fatura göndermiyor, hemde satmayı taahhüt ürünü değil daha ucuzunu gönderiyor. Ürün yorumlarına bakınca bir sürü kişiye daha ucuz ürün gönderdiği görülüyor. ben maalesef yorum okumadan sipariş vermiştim. Neticede satıcının Ahlâksız olduğu açık. Benim yorumumu onaylamamakla hepsiburada sitesi satıcıyı korumuş oldu. Halbuki tam tersi, kimlere ucuz ürün göndermişse hepsi belli. Satıcıdan hepsini telefi etmesini ve fatura kesmesini istemeliydi. Ama yapmadılar. Şikayet de yazdım, "ne yapıyorsunuz ahlaksız satıcıyı koruyorsunuz" diye. cevap da gelmedi. yeniden hepsiburada sitesini kullanmayı bıraktım, bu sefer kalıcı olarak.

Tabi sıradan vatandaş benim fatura konusunda bu kadar hassas olmamı anlamaz. Bunu anlayabilmek için sebeplerin sonuçlarını görebilmek, sonuç görünce sebebini anlayabilmek gerekli. Oranımız neydi? %80.
    Vatandaşın yüzde sekseni anlayamaz. Kesilmeyen faturanın kendisine girdiğini anlayamaz.

Fatura konusu üzerinde bu kadar durmamın sebebi, fatura kesmeyip devlete gitmesi gereken %18 KDV yi cebe atan işyerleri yüzünden hazine yeterince dolmuyor. Dolmayan hazine yüzünden devlet yeni vergiler çıkararak yine bizim cebimize elini daldırıyor. Yeni vergi çıkarmasa, çalışana emekliye daha az zam vererek yine hazineyi dolduruyor. Az zam verdiği için yine çalışan ve emekli kesimin cebine elini daldırmış oluyor. Zamda verse bu sefer farklı yerden kesiyor, yapması gereken yolları yapmıyor, alması gereken elemanları almayıp hizmet sunmuyor, tamir etmesi gereken altyapıyı yapmayıp, daha az elemanla kötü hizmet sunup, halkın yaşam kalitesini düşürüyor filan. Eni sonu o iş bize giriyor. Fatura kesilmedikçe, fatura kesmeyenler zenginleşiyor, çalışan ve emekliler fakirleşiyor.

Kuralımız neydi.? "Üretmeden cebe indirilen para, üreten başkalarından çıkar."

%18 KDV yi esnaf üretmeden cebe indiriyor, hali ile o paranın birilerinden çıkması gerekir. Yukarda anlattığım yöntemlerle çalışan ve emeklilerden çıkıyor.

Gelecek nesillerden de çıkabilir.
    Devlet hazinedeki para miktarı azalsa bile vatandaşa ek vergi salmayıp, enflasyon oranında zam verebilir. Hizmetten de kesinti yapmayabilir. O zaman problemi ötelemiş olur. Problem ortadan kalkmadı, hazinede para az. KDV ler ödenmiyor hazinede para hızla azalıyor. Eni sonu o hazineye para girmeli ki devlet normal işlerini yapabilsin. Ertelenebildiği kadar ertelenir, patlama noktasına geldiğinde fatura yine çalışana kesilir.

Diyeceksiniz ki. %18 KDV versem devlet o parayı devlet işleri için harcamıyor ki. Siyasetçilerle çevresindekiler cebe indiriyor.

O konuda haklısınız. Ona verecek cevabım yok. Ama sonuçta kesilmeyen faturalar diğer çalışanlardan üretenlerden ve emeklilerden çıkıyor. Devlet deki soysuzlar yine ceplerini dolduruyor.

Dünki korkunç haber, maalesef deprem bölgesinde görevlendirilen bir emniyet amiri, yardım için gelen ürünlerden bir kamyonetlik kısmı evine götürmüş. Götürdükleri yalıtımlı çadırlar, elektrikli ısıtıcılar gibi hep değerli şeyler. Bunu ihbar etmişler yakalanmış, ihbar edilmeyen ve edilemeyenler.?

.
    Son düzenleme : alicemal; 06-03-2023 saat: 16:37.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

3. Slm.....

Aydın doğan....sürgün kürdü....400 -500 yıl önce kürdistanda isyan çıkartıyorlar.....osmanlı.....bu dümbüğün aşiretini gümüşhaneye sürgün ediyor....

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    Slm.....

Aydın doğan....sürgün kürdü....400 -500 yıl önce kürdistanda isyan çıkartıyorlar.....osmanlı.....bu dümbüğün aşiretini gümüşhaneye sürgün ediyor....
    Mümkün olabilir. Belki Kürt kökenli yahudidir. Belki sadece Kürt kökenlidir ama yahudi ve ibranilerle iş yapıyordur.

Benim tarzım ortada. Etikete bakmam. Etikete göre karar verince yanılma şansın var. Özellikle ibraniler ve yahudiler söz konusu olunca yanılma şansın epey yüksek oluyor.

Binlerce yılda dünyanın yarısına yayılmışlar, içinde oldukları milletlerde gizlenmişler, isimlerini, görüntülerini değiştirmişler filan. Etiketle hareket edince özellikle yahudileri bulma şansın az.

aydın doğan'ın içinde olduğu grup, kan bağları, gelişi, yaptıkları, içinde olduğu ortam, ortakları, iş yaptığı kişiler filan, onlara bakınca yahudi diyenlere katılıyorum. Tipine bakınca direk Kürt diyemem değil de diyemem. ibrani diyemem, değil de diyemem. Net bir şey çıkaramıyorum melez olmalı. Eleme yönteminden gidersek, Zenci değil, Çin'li değil. Türk değil.
    @NeAcaipDunya

5. Kürt.....

Aytemiz ptrol.....baştan aşşağı alayı kürt.....ortada dolaşan kedi köpekleride dahil....

Aytemiz petrol.....kaçak petrolden çok şikayet yemiştir.....ırak petrolü....!!!!!!!!!!!!

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    Kürt.....

Aytemiz ptrol.....baştan aşşağı alayı kürt.....ortada dolaşan kedi köpekleride dahil....

Aytemiz petrol.....kaçak petrolden çok şikayet yemiştir.....ırak petrolü....!!!!!!!!!!!!
    baddog'u şüpheye düşüremedim. Çok azimli ve sarsılmaz çıktı. Bilgisi sağlam yerden olmalı.

Doğudaki aşiretlerin bir kısmının göründükleri gibi olmadığından bahsetsem, üzerine Irak halkının ne kadarı Kürt, ne kadarı başka soylardan geliyor dağılımına girsem. Şüpheye düşürebilirmiyim.? Sanmam, zaten o konulara da hakim değilim. Biraz biraz biliyorum.

Aytemiz gibileri biliyorum. Suriye Irak ve İrandan çok fazla kaçak mal, petrol, petrol ürünler, uyuşturucu, kaçak insan, geldiğini. Batının sonradan zenginlerinin önemli kısmının bu kaçakçılıkla zengin olan baronlar olduğunu biliyorum. Devlettekilerde bundan pay alırlar. Her yıl korkunç bir para döner. Siyonistlere ait olmayan zincir petrol şirketleri TR'de normal şartlarda ayakta kalamaz. Ancak kaçak petrolle ve kaçak petrol ürünleri ile ayakta kalıp kara paraları da aklayabiliyorlar.

Aslında bu konuya yıllardır girmem gerektiğini biliyorum. O kaçak para bu ülkeyi çok fazla anormalleştirdi. Her yıl onlarca milyar dolar para o sınırlardan gelip birilerinin cebine giriyor ve o kara para baronları yeterince palazlanınca batıda büyük şirketler kurup hem kendini hem kara paralarını aklamak için iş yapmaya çalışıyorlar. Doğudaki karanlık rüşvet ve silaha dayalı sistemi batıya getiriyorlar. Batıyı da belli ölçülerde yamultuyorlar. Batı zaten düzgün değilken dahada aşağı çekiliyor, filan. Konu derin uzun uzun yazmam lazım.

desidero nerde yaw, benim işler bir kaç gündür ters gidiyor. Gelip biraz yazsada negatif enerjinin bir kısmını üzerimden alsa.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada şu yazıyı mutlaka okuyun. Adam çok kolay anlayabileceğimiz şekilde, bizim gibi ülkelerdeki siyasetçinin profilini çiziyor ve neden o profildekiler mecliste anlatıyor.

https://www.veryansintv.com/yazar/er...in-3-sonucu-2/

Siyonist neden bu liderleri seçiyor gözü ile bakın, siyonistin seçtiği bu liderlerde çevresini neye dayanarak dolduruyor anlayın.

1950 den beridir TEMİZ insanlar neden hiç seçilemiyorlar?
    Kazara seçilirlersede nasıl baştan hemen indiriliyorlar, o konuyuda anlamış olacaksınız. 1950 den beridir sağ denen partiler başta. Sol hiç seçilememiş. Ancak bir kaç koalisyonla başa geçebilmiş, onda da koalisyondaki sağcı ortak bir bahane bulup hükümeti devirip medya desteği ile solcuyu devletin başından çekilmesine sebep olmuş. O hareketleri neden yaptıklarını da anlayacaksınızdır umarım.

kılıçdaroğlu seçilsin, koalisyon en fazla 2 sene dayanır. Bu yazdığımı unutmayın. Asıl proje imamoğlu.

Belediye başkanı seçildiği gün anormalliği yazdım. Seçildiği akşam kitabı çıkmıştı. Adamın seçiliş şekline bakıp, arkasında birileri var. Demiştim ve emin konuşmuştum. orhan pamuk 'un nasıl seçildiğini de örnek göstermiştim.

imamoğlu hazırlanıyor, pişiriliyor.

kılıçdaroğlu aynı Ecevit gibi geçici süre boşluk doldurmasına izin veriliyor. En kısa sürede derdest edilecek o altılı masa tarafından. Alltılı masada bu ülkenin adamı yok. Bir tek kılıçdaroğlu bu ülkenin adamı. Oda abd emrinde gibi görünüyor. Ayrıntıyı anlatmaya çalışayım.

Bir oğlun vardır birde emrinde çalıştırdığın. Oğlun her zaman aileye bağlıdır, aileye kızsada her türlü işini yapar. Emrinde çalışan ise Ecevit veya kılıçdaroğlu gibi ise belli ölçüde emrine uyar. Topla dersen toplar ama kes dersen kesmez. Oğulların ise kes deyince de kesiyorlar.

Ülkemizdeki geçmiş toplu katliamlardan ve aydınların öldürülmesinden, siyoniste itiraz edenlerin helikopterlerinin, uçaklarının düşürülmesinden biliyoruz. Çıkan kanunların nasıl Türk'ü ezdiğini siyonisti baş tacı ettiğini biliyoruz. Maden kanunu, tohum kanunu, özelleştirmeler kanunları, ilaç ve aşı fabrikaları gibi devlet fabrikalarının kapattırılıp siyonistten ithal edilmesi vb.
    @NeAcaipDunya

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bu arada şu yazıyı mutlaka okuyun. Adam çok kolay anlayabileceğimiz şekilde, bizim gibi ülkelerdeki siyasetçinin profilini çiziyor ve neden o profildekiler mecliste anlatıyor.

https://www.veryansintv.com/yazar/er...in-3-sonucu-2/

Siyonist neden bu liderleri seçiyor gözü ile bakın, siyonistin seçtiği bu liderlerde çevresini neye dayanarak dolduruyor anlayın.

1950 den beridir TEMİZ insanlar neden hiç seçilemiyorlar?
    Kazara seçilirlersede nasıl baştan hemen indiriliyorlar, o konuyuda anlamış olacaksınız. 1950 den beridir sağ denen partiler başta. Sol hiç seçilememiş. Ancak bir kaç koalisyonla başa geçebilmiş, onda da koalisyondaki sağcı ortak bir bahane bulup hükümeti devirip medya desteği ile solcuyu devletin başından çekilmesine sebep olmuş. O hareketleri neden yaptıklarını da anlayacaksınızdır umarım.

kılıçdaroğlu seçilsin, koalisyon en fazla 2 sene dayanır. Bu yazdığımı unutmayın. Asıl proje imamoğlu.

Belediye başkanı seçildiği gün anormalliği yazdım. Seçildiği akşam kitabı çıkmıştı. Adamın seçiliş şekline bakıp, arkasında birileri var. Demiştim ve emin konuşmuştum. orhan pamuk 'un nasıl seçildiğini de örnek göstermiştim.

imamoğlu hazırlanıyor, pişiriliyor.

kılıçdaroğlu aynı Ecevit gibi geçici süre boşluk doldurmasına izin veriliyor. En kısa sürede derdest edilecek o altılı masa tarafından. Alltılı masada bu ülkenin adamı yok. Bir tek kılıçdaroğlu bu ülkenin adamı. Oda abd emrinde gibi görünüyor. Ayrıntıyı anlatmaya çalışayım.

Bir oğlun vardır birde emrinde çalıştırdığın. Oğlun her zaman aileye bağlıdır, aileye kızsada her türlü işini yapar. Emrinde çalışan ise Ecevit veya kılıçdaroğlu gibi ise belli ölçüde emrine uyar. Topla dersen toplar ama kes dersen kesmez. Oğulların ise kes deyince de kesiyorlar.

Ülkemizdeki geçmiş toplu katliamlardan ve aydınların öldürülmesinden, siyoniste itiraz edenlerin helikopterlerinin, uçaklarının düşürülmesinden biliyoruz. Çıkan kanunların nasıl Türk'ü ezdiğini siyonisti baş tacı ettiğini biliyoruz. Maden kanunu, tohum kanunu, özelleştirmeler kanunları, ilaç ve aşı fabrikaları gibi devlet fabrikalarının kapattırılıp siyonistten ithal edilmesi vb.
    SN Alicemal Bey,

kendimde dahil olmak üzre sanırsam takipçi kalitesinden dolayı sizde bakış açınızı bizlere göre ayarlamaya başladınız
    istirham ediyorum biraz daha yükseğe çıkıp oradan bakın genel değerlendirmenizi ona göre tekrar paylaşın bizimle
    avam ın bildiği gerçek eger gercek olaydı ? o oof of
    kılıçdaraoğluna ve chp politikalarına önümüzdeki süreçte devlet aklı tarafından çok daha uzun bir vade de acaba katlanılmak ve ihtiyaç gerekebilir mi ? potamya merkezli bir cumhurbaşkanlığı dönemini anadolu coğrafyası bir kezdaha kaldırabilir mi ?
    kılıçdaroğlunun açıklanma şekli yeri zamanı ...ve dahi bir çok sifreyi içerisinde barındıran süreçte hem iç hemde dış mihraklara güç odaklarına verilen cevaplar ?
    hani diyim özellikle ırak suriye ve dahi iran ve azerbeycan coğrafyasını da içine alarak kuzey ırak suriye açılım saçılım...... ?
    syg ve hürmetlerimle

Sayfa 795/846 İlkİlk ... 295695745785793794795796797805845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •