Soruyu nasıl sorduğunuz çok önemli. Bu çıktıları almak için ne sordunuz Kerem bey?
Soruyu nasıl sorduğunuz çok önemli. Bu çıktıları almak için ne sordunuz Kerem bey?
Sıradan bir insan
Mesela ben "21 Günlük Hareketli Ortalamasını Yukarı Kesen BİST30 Hisseleri" ni sorduğumda bana verdiği cevapBIST 30 endeksindeki hisselerin 21 günlük hareketli ortalamalarını yukarı kesip kesmediğini belirlemek için güncel teknik analiz verilerine ihtiyaç vardır.
Sıradan bir insan
Akşam 1 mevzu dönmüş bazı yazılar silinmiş olmalı,
konu nedir anlamadım ama bende olayın içine çekilmişim
Bence
Malüm kişinin 1 derdi olmalı
Derdini söylese belki derman buluruz
Yazık!
Ne derdi ve sıkıntısi varsa tez zamanda Allah tan derdine deva hastalığına şifa dilerim, herşey gönlüne göre versin
Tüm dertlerinden kurtulur inşallah o malüm arkadaşımız![]()
Hamdım Piştim Yandım
Önce kendisini tanımlıyorsun.. (sen xu030 vadeli işlem endeks kontratı al-sat yapan günlük tradersın gibi..)
sonra 60 dakikalık indikatörlerle işlenmiş grafiği yüklüyorsun.
Tersine mühendislikle bana kendisinin verdiği promptları kendisine yöneltiyorum.
Ayrıca web'te tüm aracı kurumların sabah analizlerini,raporlarını taramasını ve incelemesi talimatını ekliyorum..
İşte bu metinden tersine mühendislik yaparak oluşturduğum etkili prompt önerileri: (oluşturan ChatGPT-4o)
Genel Piyasa Yorumu İçin Prompt:
"Borsa İstanbul VIOP-30 Şubat vadeli endeks kontratının gün içi performansını özetleyen, destek ve direnç seviyelerini belirten, olası yükseliş ve düşüş senaryolarını açıklayan detaylı bir piyasa analizi hazırla."
Teknik Analiz Odaklı Prompt:
"VIOP-30 Şubat vadeli endeks kontratı için teknik analiz yap. Gün içi dalgalanmalar, destek ve direnç seviyeleri, olası kırılım noktaları ve stop-loss seviyeleri hakkında bilgi ver. Alım ve satım fırsatlarını değerlendir."
Günlük Strateji Önerisi İçin Prompt:
"VIOP-30 endeks kontratı için günlük işlem stratejisi oluştur. Açılış beklentisini belirt, destek ve direnç seviyelerini analiz et, kısa ve uzun pozisyonlar için stop-loss seviyeleri öner. Gün içi alım ve satım fırsatlarını açıkla."
Kısa Vadeli Yatırımcılar İçin Prompt:
"Kısa vadeli yatırımcılar için VIOP-30 endeks kontratına dair gün içi alım-satım stratejisi öner. Destek ve direnç seviyelerini belirle, potansiyel dönüş noktalarını açıkla, zarar-kes (stop-loss) ve hedef fiyat seviyelerini detaylandır."
Gününüz aydın,kazancınız bol,bereketli olsun forumdaşlarım.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
yapay zekaydan max perf alabilmek için.
öncelikle.
yazdığınız promtu. bu metni akıcı bir şekilde ingilizceye çevir : " Kısa Vadeli Yatırımcılar İçin Prompt:
"Kısa vadeli yatırımcılar için VIOP-30 endeks kontratına dair gün içi alım-satım stratejisi öner. Destek ve direnç seviyelerini belirle, potansiyel dönüş noktalarını açıkla, zarar-kes (stop-loss) ve hedef fiyat seviyelerini detaylandır." "
sonra kopyala yabuştur.
![]()
Bu işin başka başka boyutları da var. Onları yazmıyorum..
Günlük olarak kendisine sen Ray dalio, micheal burry, brent donnely olsaydın nasıl bir pozisyon açardın?
bana tablo halinde göster diyorum..
Bunları bazen profesyonelce ya da anlaşılır basit düzeyde, akademik olarak v.s. açıklayıp yorumlayabiliyor..
Bu notları da inceleyip sen BRENT DONNELLY olsaydın nasıl trade edersine güzel örnekler oluşturuyor..
Her gün karşıklıklı yazışarak ,uzman bir trader oluyor, eğitiyor, her gün daha da akıllı cevaplar veriyor..
Yakında bana günlük 1.000 TL ya da 10.000 kazandır komutu vermek yetecek gibi![]()
bugün haber neyim gelmezsse olumlu olacak gibi piyasa.
![]()
Yer İmleri