Bir önceki gönderimde sehven, etf yerine eft fon yazmışım, gönderiyi değiştirmeme izin vermedi sistem, düzeltir özür dilerim.
Bir önceki gönderimde sehven, etf yerine eft fon yazmışım, gönderiyi değiştirmeme izin vermedi sistem, düzeltir özür dilerim.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Kısa Piyasa Yorumu 09/10
endeks : 1120 üstünde kaldığı sürece, 1245 hedefi ile hareket sürecektir. Dolar bazında zayıflık / alternatif getirili alanların daralması , temel ve yapısal nedenlerden daha çok etkili olacaktır. Dönemsel olarak da genelde borsanın başarılı olduğu bir dönemdeyiz. Hacim profili, viop takası vs. gibi kriterler de bunu destekliyor.
usdtry : 7.50-7.80 konsolidasyon bandı yaklaşımı tümü ile iptal oldu. Artık bambaşka bir pencere açıldı. İdari ( çok yuksek faiz artırımı vs. ) önlemler olmadıkça, tl'de zayıflama sürecektir. Olası 7.50 gerilemesi çok ciddi alım fırsatıdır.
fonlar : yaklaşık 100 liralık eib, 50 liralık ıdy ve 100 liralık gbc fon ekledim portföye. Eurobond fonları ve hisse fonları artırmadan devam ediyorum.
taşıdıgım hisseler / oyakc, sasa, aygaz,cusan
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Kısa Piyasa Yorumu 13/10
endeks : Kısmi geri çekilmeler olsa da tl bazlı zirve 1245 görülecektir. Hareket başlangıcından bu yana yaklaşık yarısına ulaştı. Altta stop 1120'den 1140'a çekilerek, hedef beklenmeli kanımca.
usdtry : Olası 7.50 gevsemesinde alım yapmak dışında bulunduğu noktalarda sadece izlemenin ötesinde işlem yapmak doğru değil bana göre. Netameli günlerdeyiz, ppk toplantısından ne sonuç çıkacağının en belirsiz olduğu ay. Bilinmezlikler çok.
fonlar : eib /ıdy alımlarım günlük sürüyor. eurobond fonlarımı ve hisse fonlarımı biriktirmeyip beklemeye devam ediyorum.
taşıdığım hisselerden oyakc /cusan ve aygaz çeşitli karlarla bugün itibarıyla portföyümden çıktı. Sadece sasa'yı hala tutuyorum.(19-20 civarına kadar taşıyacağım) gsdde ve ipeke ekledim bugün portföye. Son durumda 3 hisse var.
Bol kazançlar.
Kısa Piyasa Yorumu 14 /10
Endeks : Düne göre ekstra bir şey söylemeyeceğim. Aynen devam ediyor. TL zirve 1,245 test edilecektir.
usdtry : Yeni direnç 8.00 mi oldu psikolojik anlamda, test ettiğinde satış gelip gelmeyeceğini görmek gerek. 7.50'ye gevşemesi halinde uzun kontrat ile alım yapmak dışında izleyeceğim sadece.
fonlar : orada da değişen bir şey yok. eib ve ıdy ile birlikte zaman zaman gbc ( yabancı hisse fonu ) ekliyorum şimdilik. Hisse fonu ve eurobond fonu eklemeyip bekliyorum.
Hisse portföyümde bugün beklemediğim kadar çabuk prim yapan ipeke'yi çıkardım. mepet ve pgsus ekledim. Son durum mepet/pgsus/sasa/gsdde
15.10 / Kısa piyasa Yorumu
Endeks tarafında sınırlı ve hacimsiz satışlar var. Şu anda sadece destek noktalarını güçlendirdiği düşünülebilir. Kısa vadeli boğa piyasasının kısmi düzeltmesi hüviyetinde. Bahsettiğim 1140- 1120 vs. altı olmadıkça 1245 hedefli hareket sürecektir kanımca.
usdtry / trendi sürüyor ancak açının dikliği de azalıyor. Biraz dinlenmek, konsolide olmak isteyecektir ppk toplantısına kadar. Ancak daha önce de yazdıgım gibi. 7.50 civarına gevsemesini alım fırsatı kullanmak dışında izlemekle yetiniyorum.
fonlar : sadece sabit getirili fonları artırmaya devam.
Hisse : Aynı 4 hisse ile devam ediyorum. ( tektu ekledim ) mepet/pgsus/sasa/gsdde/tektu
viop : 129.700 civarında %50 kadar endeks uzun pozisyona girdim.
16.10 / Kısa piyasa yorumu
Endeks tarafında dünkü sınırlı ve hacimsiz satışlar beklendiği gibi karşılandı. Trend içi düzeltme boyutunda kaldı. 1.245 tl bazlı zirveye yönlenmeye devam ediyor. Yurtdışına görece güçlülüğümüz de kısmi iştahın göstergesi. Ancak artık stopları 1.170'e çekmek gerekiyor. 1.170 altı günlük kapanış olmamalı. Dünkü düşüğün altında kapanış trendi bozar.
usdtry/ 8.00 kısa vadeli dirence dönüşmüş gibi, ppk öncesinde hemen altında toplantı sonucunu bekliyor. Ancak ben ppk'da ne önden yüklemeli yüksek bir faiz artışı ne de pas geçmesini beklemiyorum. 200bps civarı yaklaşık bir artış olacaktır. 7.50 civarları alım fırsatı olacakken, kısa vadede 8.00 üstü zor.
fonlar / dünkü düzeltme kaynaklı ufak bir miktar hisse yogun fon ekledim.
viop / bahsettiğim uzunları o gün akşam seansında kapadım bir miktar kar ile. bu tarafta endeks uzun için tekrar fırsatları yokluyorum hala.
Bol kazançlar.
Eurobond fon sepeti, hisse fon sepeti ve sabit getirili defansif fon sepeti dışında dördüncü bir fon sepeti oluşturuyorum.
Envai fon sepeti başlığı altında kategoriden bağımsız, tüm kriterlerle en iyi 4 fondan oluşacak. Bunların 3'ü belli, dördüncüyü de kararlaştırdıktan sonra paylaşacağım. Burada hedef 0.20% ortalama iş günü ortalamasını tutturmak olacak.
Yer İmleri