Pahalı olan hisselerin prim potansiyeli herzaman daha yüksektir.
Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
Pahalı olan hisselerin prim potansiyeli herzaman daha yüksektir.
Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
selamlar arkadaşlar.
yıllarca borsada bilinçsizce aldım sattım zarar ettim
anladımki borsamızdaki çoğu şirket soygun amaçlı kurulmuş uyduruk şirketler
sonra temel analize bakmaya başladım ve biraz düze çıktım
bende kiler gyo var
incelemenizi isterim
şirketin bitmeye başlayan birsürü projesi var
sapirden birsürü rezidans sattı ve 3 aylık bilançoda gösterilecek
bugün yarın zonguldakta avm açılışı var
patronlar marketi satıp konut işine yoğunlaştılar
safir avm de satış sürecinde
yaptığım çalışmalrda ederinin çok altında işlem görüyor
ancaaak piyasanın şirketin patronlarına güveni zayıf kendilerini kanıtlayamadılar daha
bide tahtada olağan dışı işlemler oluyor bu işlemleri patronlarmı organize ediyor belli değil
kağıdın yükselmesi engelleniyor
bunlarda kağıdın eksileri
incelemenizi tavsiye ederim![]()
malesef bizim borsamız böyle
zaten şirketin eksileri olarak patronların itibar puanını yazdım
gerçi pek çok şirket için patronlar eksidir
ama borsamızda patron şirketi olmayan kurumsallaşmış şirket bulmak zor
kamu şirketleri var onlarında thy gibi pek itibarı yok
en azından temel analiz bizi tek amacı vurgun için borsaya gelmiş naylon şirketlerden korur
şirketin piyasa koşullarına göre ederine riskine dair bir fikir öngörü sunar
amacımız insanları bilinçlendrmek araştırma yaparak beklentiler doğrusunda daha gerçekçi yatırım yapmalarını sağlamak olmalı
hepimiz sinerji oluşturursak birlikte kazanabiliriz
Öncelikle temel analiz bence borsada yatırımın olmaz ise olmazı. Sadece teknik ile kazanma da kaybetmek de olası. Ama temel ile er geç kazanırsiniz.
İkinci olarak yanlış hatırlamıyorsam gyo ların genelinde Pd/Dd oranı düşük. Geneli ederinin altında işlem görüyor gibi. Bu yalnızca kgyo için değil yani. Yanıltmasin sizi.
Üçüncü olarak benim borsa düşüncem şudur. Temel bir kağıdın gitmesi gerektiğini söylüyorsa o kağıt çok sığ olmadıktan sonra gider. Kimse engel olamaz. Yani piyasa yalan söylemez.
Son olarak acizane tsvsiyem özellikle hani haber kaynaklı (ihale alacak, yabancıya satılacak vs.) hariç; Temel analize göre ve nispeten uzun vadeli işlem yapıyorsanız bence iki kriter öneririm.
Ya düzenli en az iki yılda bir falan temettü versin yada yabancı ortağı olsun....
Temettü versin çünkü 10 lira kazanıp temettü vermeyen adam 1000 lira kazansa da vermez. O zaman yatırımcıya faydası ne?
Yabancı ortağı olsun çünkü bizimkiler ahbap çavuş ilişkisi ile el ele verip ky sömürebilir. Ama yabancı buna kolay kolay ikna olmaz.
Sent from my SM-A710F using hisse.net mobile app
Arkadaşlar, yıllardır uzun dönemli yatırımcı olarak borsada işlem yapıyorum. Aşağıdaki hisseleri detaylı incelemenizi öneririm:
ALARK: 1320 MW'lık karabiganın 2018 sonunda devreye girmesiyle karlılığın olumlu etkilenmesi beklenebilir. Yeni aldığı taahhüt işleri karlılığı orta vadede destekleyecektir. Potansiyel alcar veya arazi satışı hisseyi olumlu etkileyecektir.
AKSGY: Safgy ile olan birleşmenin sinerjik etkileri bu sene görülecektir. Bağdat caddesindeki projelerin tamamlanmasıve satışı ile orta vadede karlılık olumlu etkilenecektir. Avm portföyüne sahip olduğu için kira gelirlerinin önümüzdeki senelerde de artarak devam etmesi beklenebilir. Yüksek temettü oranı hissenin diğer olumlu yanı.
SEYKM: Gelişen işletmeler pazarında olan, geçen sene kendi fabrikasına geçen medikal ürün sektöründe bulunan bir işletme. Bu sene yeni yerinde karlılığını arttırması beklenebilir. Yabancı şirketler için potansiyel bir hedef olduğu için sürpriz gelişmelere açık bir hisse. Derinliği çok az olduğu için zamana yayılmış bir alım stratejisi izlenmeli.
EPLAS: Yakın izleme pazarında bir hisse. Yüksek karlılığı ile sermayesini pozitife çevirip orta vadede yakın izleme pazarından çıkması sürpriz olmayacaktır. Vakıfbank ve basmane çukuru ile ilgili olumlu gelişmeler hisseyi yukarı taşıyacaktır. Derinliği az olduğu için mutlaka kademeli alım yapılmalı.
Gelişen işletme pazarındaki bir hisseye %20, yakın izleme pazarındaki bir hisseye %10'den daha fazla bir yatırım yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca alımların zamana yayılması size kısa vadeli fiyat hareketlerinden koruyacaktır.
Yazdıklarımın hiç birisi yatırım tavsiyesi değildir. Bu şirketleri inceleyerek kendi kararınızı kendiniz verin. 1 sene sonra tekrar görüşmek üzere.
Yer İmleri