Sayfa 80/88 İlkİlk ... 30707879808182 ... SonSon
Arama sonucu : 704 madde; 633 - 640 arası.

Konu: Serbest Yatırım Fonları I

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Bir gunluk (23-24 aralik) periyotta EUR getirilere gore en iyi ve en kotu fon lar
    NOT Gunluk EUR kur farki (0.36 oldugu icin bunun altindaki tl getirilerde eur getiri degeri negatif olmustur)

bir ara denizbank serbest fon vardi ayda 1 sefer zarar yaziyordu
    icerigi %95 ters repo olan bir fon nasil zarar yazar

Uzun zamandir almadim fon
    bu fon islerine kafamda basmiyor zaten

iceriginde eurobond olan fonlar olasi bir cds artisinda zarar yazmiyacakmi ?
    bosta duran dolarlara fon almak istiyorum aslinda en azindan getirisi ile saglik ve kaskoyu oderim

Tavsiye edebileceginiz bir dolar fonu varmi ? cds yukselisinden etkilenmiyecek zarar yazmiyacak ?
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

2.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku

bosta duran dolarlara fon almak istiyorum aslinda en azindan getirisi ile saglik ve kaskoyu oderim

Tavsiye edebileceginiz bir dolar fonu varmi ? cds yukselisinden etkilenmiyecek zarar yazmiyacak ?
    Icinde kamu borclanma araclari orani yuksek olanlardan sectim(IDF) ama oda cds den olumsuz etkilendi.Maalesef cds yukselişinden etkilenmeyen yok

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku

Bende benzer durumda yani CDS değişiminden az etkilenecek yada hiç etkilenmeyecek olan fonlara bakarken Nurol Portföy Üçüncü Serbest (Döviz) Fon kodu :NCS isimli fonundan almıştım.

risk seviyesi 6/7, Fonun negatif getirili gün sayısı 64(%25,6), pozitif getirili gün sayısı 188 (%74,4)

Fon varlığının şuanki dağılımında %98 i döviz cinsi ters repoda görünüyor. fonun usd bazlı grafiği istikrarlı ve riski düşük gibi geldiği için seçtim. tabii serbest fon olduğundan gelecekte ne olur bilemem ancak şu ana kadar kadar bence iyi gidiyor.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NCS

Fonun ana yatırım stratejisi, döviz cinsi Türk ve/veya yabancı kamu ve/veya özel sektör
    borçlanma araçlarına yatırım yaparak Amerikan Doları (USD) bazında mutlak getiri sağlamayı
    hedeflemektedir. Fon, kısa, orta ve uzun vadeli Türk ve/veya yabancı, kamu ve/veya özel sektör
    borçlanma araçlarında değişik vadeler arasında çeşitlendirilmiş bir portföy taşımayı
    hedeflemektedir. Bu çerçevede Fon toplam değerinin en az %80 i devamlı olarak, T.C. Hazine ve
    Maliye Bakanlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikalarına,
    yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen dış borçlanma araçları (eurobond) ile diğer para ve
    sermaye piyasası araçlarına ve Türkiye'de yerleşik bankalarda açılan döviz bazında mevduat ve
    katılma hesaplarına yatırılacaktır. Fon toplam değerinin geri kalan kısmı ise yabancı ihraççıların para
    ve sermaye piyasası araçlarına ve/veya Türk Lirası cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına
    yatırılabilir. Ayrıca, Kurulca uygun görülen diğer yatırım araçlarına, taraf olunacak sözleşmelere,
    finansal işlemlere ve menkul kıymetlere yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy
    değerini artırmak amaçlanmaktadır.

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bende benzer durumda yani CDS değişiminden az etkilenecek yada hiç etkilenmeyecek olan fonlara bakarken Nurol Portföy Üçüncü Serbest (Döviz) Fon kodu :NCS isimli fonundan almıştım.

risk seviyesi 6/7, Fonun negatif getirili gün sayısı 64(%25,6), pozitif getirili gün sayısı 188 (%74,4)

Fon varlığının şuanki dağılımında %98 i döviz cinsi ters repoda görünüyor. fonun usd bazlı grafiği istikrarlı ve riski düşük gibi geldiği için seçtim. tabii serbest fon olduğundan gelecekte ne olur bilemem ancak şu ana kadar kadar bence iyi gidiyor.

Fonun ana yatırım stratejisi, döviz cinsi Türk ve/veya yabancı kamu ve/veya özel sektör
    borçlanma araçlarına yatırım yaparak Amerikan Doları (USD) bazında mutlak getiri sağlamayı
    hedeflemektedir. Fon, kısa, orta ve uzun vadeli Türk ve/veya yabancı, kamu ve/veya özel sektör
    borçlanma araçlarında değişik vadeler arasında çeşitlendirilmiş bir portföy taşımayı
    hedeflemektedir. Bu çerçevede Fon toplam değerinin en az %80 i devamlı olarak, T.C. Hazine ve
    Maliye Bakanlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikalarına,
    yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen dış borçlanma araçları (eurobond) ile diğer para ve
    sermaye piyasası araçlarına ve Türkiye'de yerleşik bankalarda açılan döviz bazında mevduat ve
    katılma hesaplarına yatırılacaktır. Fon toplam değerinin geri kalan kısmı ise yabancı ihraççıların para
    ve sermaye piyasası araçlarına ve/veya Türk Lirası cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına
    yatırılabilir. Ayrıca, Kurulca uygun görülen diğer yatırım araçlarına, taraf olunacak sözleşmelere,
    finansal işlemlere ve menkul kıymetlere yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy
    Bunun gibi içeriği sadece ters repodan oluşan başka dolar fonları var mı?
    Son düzenleme : fanatik59; 05-01-2025 saat: 16:28.

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku

Sizlere ZP6 fonunu da öneririm.

6. ZP6 iyi idi. Ama yaklaşık 2 ay önce içerik değişikliği yaptılar. O günden beri getirisi yarı yarıya düştü. Cuma günü satış verdim.

7.  Alıntı Originally Posted by fanatik59 Yazıyı Oku
    Bunun gibi içeriği sadece ters repodan oluşan başka dolar fonları var mı?
    Ters repo değil ama %95 oranında doviz katılım hesabından oluşan Kuveyt Türk ün kdl fonu var.

8. Kds nin getirisi kdl den daha iyi degilmi ?
    kds nin su handikapi var
    alirken bankada musteri temsilcisi ile almak gerekiyor
    satarken internet subesinden satabiliyorsunuz

Kds sanirim son 1 yil icerisinde 1 gun bile zarar yazmamis [MT nin soyledigine gore]

Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Ters repo değil ama %95 oranında doviz katılım hesabından oluşan Kuveyt Türk ün kdl fonu var.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 80/88 İlkİlk ... 30707879808182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •