Sayfa 80/148 İlkİlk ... 3070787980818290130 ... SonSon
Arama sonucu : 1179 madde; 633 - 640 arası.

Konu: ANGEN Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Arş. Geliştirme San. ve Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Sayın Zelig verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz..
    Rica ederim üstadım, bilmukabele:)

2. Merhaba Sayın Sade Vatandaş, sizin listede isminizin görünmemesi ilginçti. Bir başka yatırımcıda aynı şikayetini dile getirdi.

Sanırım Sayın balina ise toplantı sonunda asansörde kısa bir sohbetimiz olduğu kişiydi.

Tüm paydaşlara hayırlı uğurlu olsun.

3. Yatırım Finansman üzerinden alınan paylar CITI takasında görünmeye başladı. Umarım ciddi ve güçlü bir yatırımcı grubunu temsil ederler.

4. Ayrıca Sayın Alper Akyüz ün geri alım yaparsak hisse sığlaşır ve oynaklık çok olur argümanını çok sağlıklı ve mantıklı bulmadım. Şahsi olarak hisse alınca hisse sığlaşmıyor da geri alım yapınca mı sığ olmasına neden oluyor.

Şirketin piyasaya yön verici ve destekleyici politikalara ihtiyacı var. Şirket yönetimi manipülasyon ile hisse değerini artıracak politikaları birbirinden ayırması ve anlaması gerekiyor.Hem çarpanlar açısından ucuz durumdayız demek hem de bu duruma seyirci kalmak sadece piyasa dinamikleri ile özetlenemez.

5.  Alıntı Originally Posted by Rick Guerin Yazıyı Oku
    Ayrıca Sayın Alper Akyüz ün geri alım yaparsak hisse sığlaşır ve oynaklık çok olur argümanını çok sağlıklı ve mantıklı bulmadım. Şahsi olarak hisse alınca hisse sığlaşmıyor da geri alım yapınca mı sığ olmasına neden oluyor.
    Angen toplam olarak zaten küçük bir şirket sayılır. Birde geri alım ile borsa da işlem gören lot sayısını düşürürse sağlıklı bir fiyat oluşmaz kanaatindeyim.

Az lot sayısına zaten kurumsal büyük yatırımcı gelmez. Büyük yatırımcının hedefi yönetimde söz sahibi olmak veya en azından bu ışığı görmektir.

Bakınız büyük holdinglerimiz bazen sırf yönetim umudunu kaybettikleri için bazı şirketlerden çıkmışlardır.

Meydan küçük yatırımcıya kalır oda kulaktan dolma bilgi ile ya bu angen iyi firmaymış falan dan duydum diye fiyata bakmadan alır veya çocuğun okuluna para lazım diye hiç hesap yapmadan satar. Al satlar hesab kitap yapmadan olur. Şirket gerçeği ile örtüşmez.

Ben toplantıda söyleyecektim hiç HADDİM OLMADAN Alper bey siz en azında 1 milyon lot satsanız uygun zaman içinde diye. Fakat ilk kurul olduğu için daha erken buldum. Ama kısmetse gelecek genel kurulların birinde söyleyeceğim yine belirtiyorum HADDİM DEĞİL bunu söylemek.

Bunu kendisinden ortaklar adına fedakarlık yapması babında en azından ben bekliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Sade Vatandaş Yazıyı Oku
    Angen toplam olarak zaten küçük bir şirket sayılır. Birde geri alım ile borsa da işlem gören lot sayısını düşürürse sağlıklı bir fiyat oluşmaz kanaatindeyim.

Az lot sayısına zaten kurumsal büyük yatırımcı gelmez. Büyük yatırımcının hedefi yönetimde söz sahibi olmak veya en azından bu ışığı görmektir.

Bakınız büyük holdinglerimiz bazen sırf yönetim umudunu kaybettikleri için bazı şirketlerden çıkmışlardır.

Meydan küçük yatırımcıya kalır oda kulaktan dolma bilgi ile ya bu angen iyi firmaymış falan dan duydum diye fiyata bakmadan alır veya çocuğun okuluna para lazım diye hiç hesap yapmadan satar. Al satlar hesab kitap yapmadan olur. Şirket gerçeği ile örtüşmez.

Ben toplantıda söyleyecektim hiç HADDİM OLMADAN Alper bey siz en azında 1 milyon lot satsanız uygun zaman içinde diye. Fakat ilk kurul olduğu için daha erken buldum. Ama kısmetse gelecek genel kurulların birinde söyleyeceğim yine belirtiyorum HADDİM DEĞİL bunu söylemek.

Bunu kendisinden ortaklar adına fedakarlık yapması babında en azından ben bekliyorum.
    Ben bu düşünceye katılmıyorum. Bildiğiniz gibi EGEEN borsamızın en sığ hissesi. Fakat ABD nin en büyük fonlarından olan Vanguard ve daha bir çok fon bile pozisyon alıyor. Tabi ki kıyaslama çok doğru olmayabilir fakat konu sığ olmak ise bu durumun bir sorun teşkil etmeyeceğine inanıyorum. Önemli olan şirket performansı. Az olan değerlidir mottosu benim için daha gerçekçi bir unsur.

1 milyon lot tahtada satsa bu daha büyük bir dağılmaya sebep olur ve bu pek olumlu olmaz kanısındayım.

Sizin görüşünüze saygı duyuyorum o ayrı bir konu :)

7. İyiki bir genel kurula katılmışlar... Hisseyi gazlamayı bırakın...

8.  Alıntı Originally Posted by Rick Guerin Yazıyı Oku
    Ayrıca Sayın Alper Akyüz ün geri alım yaparsak hisse sığlaşır ve oynaklık çok olur argümanını çok sağlıklı ve mantıklı bulmadım. Şahsi olarak hisse alınca hisse sığlaşmıyor da geri alım yapınca mı sığ olmasına neden oluyor.

Şirketin piyasaya yön verici ve destekleyici politikalara ihtiyacı var. Şirket yönetimi manipülasyon ile hisse değerini artıracak politikaları birbirinden ayırması ve anlaması gerekiyor.Hem çarpanlar açısından ucuz durumdayız demek hem de bu duruma seyirci kalmak sadece piyasa dinamikleri ile özetlenemez.
    Kurula katılanların bilgilendirmeleri için teşekkürler.

Şirketin geri alım yapmayacağız gibi açık ifadeleri stratejik bir hata. Gündemimizde yok ama değerlendirebiliriz demek çok daha akıllıca olurdu. Hisse zaten sığ ve bu tür açıklamalar yukarıdan sat aşağıdan al düşüncesinde olanlara sağlanmış bir güvence niteliğinde.

Sayfa 80/148 İlkİlk ... 3070787980818290130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •