Sayfa 80/998 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 633 - 640 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Abi eyt sebebiyle prim geliri geçici artmış olabilir ayrıca sağlık giderleri var. O kalemi net bilmiyoruz. Ben genel bütçeye bakıyorum 5,5 milyon mahmure var işçi bunun brüt maaş ikramiye vs 5 trilyon yapıyor tek başına. Bu şekilde genel olarak baktığımda bu bütçeye ne atarsan at kevgir gibi yutar gider adam olmaz bu bütçe. Bende senin gibi emekliyim ve çalışma imkanım da yok. Büzzugu sıkmaktan perişan oldum.

Sağlık giderleri de dahil...

Yahu büzükten boyuna 10 kutu 20 kutu Marmara Birlik zeytin geçiyor, şimdiye genişlemiştir o sen sıktığını zannediyorsun.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Sağlık giderleri de dahil...

Yahu büzükten boyuna 10 kutu 20 kutu Marmara Birlik zeytin geçiyor, şimdiye genişlemiştir o sen sıktığını zannediyorsun.
    Başkanım 5 trilyon da Mahmureye ödeniyor. Ben emekli batırdı demiyorum ki. Bütçe genel olarak batık. Kabaca hesapladım. Adam bütçenin içinden geçmiş beş kuruş veremiyor üstüne üç gün önce ödeyemiyor üç beş gün önce ödese kurban alacak adam.

3. Babam kiralar uçmadan önce çamaşır makinesi bozulunca tamir ettiriyordu prostat ameliyatı vardı iki sene önce parası olmayınca olamıyordu. Aynı adam şimdi iki kira ile duble maaş gibi oldu. Şimdi yolunacak kaz gibi geziniyor para olunca. Bende denk getirsem tokatlıyorum. Ver desem vermiyor. Bana geçmiş zaman 10 gremse atlamıştı ona sayıyorum.

Geçen hesapladım bu şekilde gidersek sıcak parayla dönmez. Velev ki dolar girdi sıcak sıcak bu sefer TL bolluğu oluşuyor onu piyasadan faiz verip toplaman gerekir birde MB njn kur farkı zararı var hükümetin kitlediği onu saymıyorum bile. Benim tahminim eninde sonunda IMF ye gidip ucuz yüklü uzun vadeli finansman sağlamak. IMF geldiğinde bütçe nin 7 trilyonu şuan sadece memur işçi ve emekli maaşı ödemesi daha faiz ve hazine garantili ödemeler var. Bu sistem yürümez. IMF nün diyeceği ya vergi gelirlerini artır kayıtdışı ekonomiyi sıkıştır. Memur sayısını azalt ve emekli memur maaşını düşür.

Başkanım 5 trilyon da Mahmureye ödeniyor. Ben emekli batırdı demiyorum ki. Bütçe genel olarak batık. Kabaca hesapladım. Adam bütçenin içinden geçmiş beş kuruş veremiyor üstüne üç gün önce ödeyemiyor üç beş gün önce ödese kurban alacak adam.
    Ben götümden uydurmuyorum yazdıklarını, kocamanca kırmızı işaretledim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

5. Araplar ABD tahvili satmış aynı zamanda brics e girmiş bazıları. Ne tesadüf ki İran'ın CB da kazada öldü. Bu ABD planıysa ve ABD İran'ın yeni CB nini kendisi seçtirirse. Bu İran Araplardan birini vurur bu da benim komple teorim.

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ben götümden uydurmuyorum yazdıklarını, kocamanca kırmızı işaretledim.
    Abi ben onu demiyorum. Bizim reis daha önce ekonomist olduğu için. Daha önce veriyordu talimatı bakanlar da bu ne getirir ne götürür demiyor uyguluyordu. En sonunda deniz bitti. Hazine garantili ödemeler, faiz ödemeleri, itibardan tasarruf olmaz ödemeleri, emekli ve memur maaşları bütçeye sığmıyor. Bundan sonra da matematiksel olarak sığmayacak.

7. 2019 da bütçe giderleri 900 milyar TL bu para yetiyordu. 2024 de 12 trilyoncuk olmuş bütçe giderleri. Ama gelirleri tahmini 7 trilyon ben bunun altında bekliyorum borsada şirketlerin bilançolarına bakarak. 100 milyarcık tasarruf ile 5 trilyonu nasıl kapatacaklar.

Abi ben onu demiyorum. Bizim reis daha önce ekonomist olduğu için. Daha önce veriyordu talimatı bakanlar da bu ne getirir ne götürür demiyor uyguluyordu. En sonunda deniz bitti. Hazine garantili ödemeler, faiz ödemeleri, itibardan tasarruf olmaz ödemeleri, emekli ve memur maaşları bütçeye sığmıyor. Bundan sonra da matematiksel olarak sığmayacak.
    Kafa karışık boşver emekli maaşını o en son düşünülecek şey, senin yazdıkların ise bu mızrağın çuvala sığmayacağı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 80/998 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •