İstanbul'da İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında yıllık %44,38 (Önceki: +46.57%) - İTO
İstanbul'da İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında yıllık %44,38 (Önceki: +46.57%) - İTO
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ito: İstanbul 'da haziran enflasyonu.%1.77
Tuik 1.60 altı çıkarması gerek.
Enflasyon düşüyor izlenimi için.
Geçen sene haziran 1.64 gibi düşük bir değer. Bu seriden çıkacak yenisi gireceğinden bu rakamın altında bir değer açıklarlar. Muhtemelen arkadaşın dediği gibi 1 in altı bir değer.
Sonrasında yaz boyunda geçen sene 3 civarı gelmiş hep. Yaz boyunca 5-6 puan da düşürecekler genel enflasyonu. Yani yaz sonuna doğru 30 in altına getirirler. Bu da 46 gösterge 49 fonlamayı aşırı pahalı kılar. Buralarda daha fazla tutamazlar. Mazallah görevden alma falan oluverir zaten.
Borsa bunu satın alır. İndir bindirlerle de olsa BIST100 için 3 dolar 12/12.500 ler civarı yaz sonuna kadar uygundur. Üstü de olabilir tabi.
Tabi endeks müh. devrede. İmamoğlu davasında nasıl tepeden yüzde 20 düşmemize rağmen bir çok kağıt yüzde 30 ve üzeri düştü ise yine bir çok kağıt yüzde 50/60 giderken borsa usturuplu bir şekilde 30 gidecek.
bizim otopark %25 zammı yapıştırmış şükürler olsun...
pastanede %25 zammı yapıştırmış...
bana girenler şimdilik bu kadar...
gözlemlediğim temmuz 1 şakaları...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ben olaya şöyle bakarım. Bir ürün 100 birim fiyata satılık dünya da. Biz inmiş faiz ile bile %40 bandında gireceğiz rekabete. Rakipler ile mukayese ettiğimizde bizim faizler onların 2-10 katı kadar yüksek ab yi hiç katmıyorum. Biz de işçilik Bangladeş mısır fas gibi ülkelerin kaç katı yüksek. Tekstil de kesin sıkıntı devam eder. Diğerlerinde çin baş belası. Otomobil de kendi ayağımıza sıkıyoruz. Velhasıl Şimşek ile zerre olmaz. Adamlar sadece nefes dersinde hastasının bütün organları felç beyin ölümü gerçekleşti sadece nefes alıyor ekonomi.
Yer İmleri