Evet Sn;Tirebolu sık sık geçici kapatmalar oluyordu,şimdi tamamen kapatılmış.
Kap bilgisi malum, zaten sınırlı sadece kapandığını bildirmiş sonrasında ne olacağı
bilgisi yok,örneğin faal haldeyken satmayı devretmeyi değerlendirdiler mi ya da
satılacak mı gibi bilgiler yok, zaten böyle birşey de zor olabilir çünkü bu tesis
bildiğim kadarıyla boru fabrikasının sınırları içinde arazi veya mülk olarak da satılması
düşündürücü oluyor.
1998 de 350 milyar civarı yatırımla yapılmış o günkü kurla 6 milyon $ civarı sanırım
hani kaptmış olsalar da işler iyileştiğinde tekrar açılması çok zor değildir,geçici olarak
kapalı olduğunda haliye yine masrafları oluyor belki personel maliyeti vs. gibi
belli yüklerden kurtulmak için kapatmayı değerlendrdiler.
Yatırımcı ilişiklerine de sordum ilgili kişi yerinde değildi mail olarak da sordum
henüz dönüşeri yok, yine de güncel birşey olursa paylaşırım.
Yatırım tavsiyesi değildir...
Evet aynen dediğiniz gibi,zaten saç fiyatları artarsa kazancı artıyor
stoklarından dolayı, saç fiyatlarının artması hisse fiyatına da yansıyor.
Ancak saç fiyatları da dalgalı Çin de fiyatlar uzun süredir yatay,ülkemizde de
biraz işlerdeki durgunluktan fabrikalar fiyatları aşağı çekiyor.Yukarı ivmelenmeye
başlarsa hisse fiyatlarına da hareket gelir ama şimdlik saç fiyatlarının yukarı atağı
yetersiz kalıyor geriye dönüyor.Kalıcı bir yükselişe başlamasını bekliyor sektör.
Suriyenin yapılanması falan piyasaya hareket getirecek olsa zaten Hatay iskenderunda
rakibi olan fabrika çok ancak o bölgenin o taraflara yönlenmesinin yine de etkisi olur
ancak ne zaman olur belli değil.
Şimdilik tek beklentisi bedelsiz vermesi sermayesi çok düşük kaldı ,yedek akçeleri dağıtılmamış
karları var yönetim her ne kadar soğuk baksa da enflasyon muhasebesinden dolayı artıracaklar
ancak miktarı da önemli.Bekleyip göreceğiz.Diğer türlü firmanın attığı kaplardan da görüleceği gibi
yılda birkaç kap öyle bir yenilik,bir yatırım vs. gibi hareket getirecek birşeyler yok.
Yatırım tavsiyesi değildir...
Grafik olarak bir icraat yok şu an. 200 ve üzeri hacim artışlı haftalık kapanışlarda tekrar bakılır.
Demir çelikler sıkıntılı gibi hepsi aynı.
Çinko tesisi bir zamanlar iyi kar bırakıyordu o da kapanmış.
Sac fiyatları düşük, kur tarafı sabit, ihracat azaldı ise o ayrı bir sıkıntı.
Sahibi Kayserili sinekten yağ çıkarmaya çalışan eski borsacı.
Yine de işler düzelirse, kur tarafı adil değerine gelirse, bedelsizi var kısmet artık.
15 kasımdan beri de hem tahtacı hem de piyasa kayıtlı beklentisi ile ilgili herhangi bir fiyatlama yapmadı ve herhangi bir karar alınmadı yada alındı haber verilmedi çok geçmiş bir tarihde marşal da kayıtlı tavanının uzatıldığına dair yönetim kurulu kararını 3-4 ay sonra kap a bildirmişti 2012 miydi 2013 müydü ve 40-50 bin tl gibi çok komik bir ceza almıştı. Yukarda yazdığımız gibi patron yada tahtacı 4-5 yılda çok feci şekilde yatırımcıyı ezmiş durumda dolayısı ile böyle bir acımasızlık yapanın kayıtlı tavanı durumunu da böyle belirsiz bırakması normal. Erbos bana bildiğim borsayı unutturdu diyelim, hakkımızda hayırlısı yukarda kötü bir performans dedik ama bence kötünün de ötesinde bir performansı var ve büyük ihtimalle de birilerinin çok büyük bir inatlaşması söz konusu. Bildiğim borsayı daha fazla unutmamak adına bizden bu kadar pılımızı pırtımızı toplayıp gitmek en iyisi. Kalan bekleyen sabreden herkes için bereketli bir kazanç elde etmesi dileğiyle. Sağlıcakla kalın..
Dozajı artırarak kandırmaya devam ediyor. Ytd
SM-A556E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri