Sayfa 802/804 İlkİlk ... 302702752792800801802803804 SonSon
Arama sonucu : 6426 madde; 6,409 - 6,416 arası.

Konu: ERBOS - Erbosan Erciyes Boru

1.  Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Erbosan Erciyas Boru, Kayseri'de bulunan Çinko Oksit Geri Kazanım Tesisi Şubesini kapatma kararı aldı

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:

Şirketimiz yönetim kurulu bugün şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

Şirketimizin Anbar Mahallesi 895. Sokak Merkez Melikgazi KAYSERİ adresinde bulunan Erbosan Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Çinko Oksit Geri Kazanım Tesisi Şubesi unvanlı 37949 Ticaret Sicil Numaralı şubesinin şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 03.05.2023 tarihli 17 nolu kararında belirtildiği üzere uluslararası piyasalarda emtia fiyatlarındaki sert düşüş, üretilen çinko oksitin satış pazarlarındaki daralma, hammadde ve enerji maliyetlerindeki artışlar nedeniyle çinko oksit tesisimizde üretim geçici olarak durdurulmuş olup, aradan geçen zamanda şartlarda önemli değişiklikler olmaması nedeniyle kapatılmasına, kapatılma kararının Ticaret Sicil Müdürlüğüne, vergi dairesine ve ilgili mercilere bildirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
    Sayın Nexus; çinko tesisi 7 aydır kapalıydı artık tamamen kapatıldı Önemli olan oranın nasıl değerlendirilireceği . Sizin fikriniz nedir?

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Tirebolu Yazıyı Oku
    Sayın Nexus; çinko tesisi 7 aydır kapalıydı artık tamamen kapatıldı Önemli olan oranın nasıl değerlendirilireceği . Sizin fikriniz nedir?

Evet Sn;Tirebolu sık sık geçici kapatmalar oluyordu,şimdi tamamen kapatılmış.
    Kap bilgisi malum, zaten sınırlı sadece kapandığını bildirmiş sonrasında ne olacağı
    bilgisi yok,örneğin faal haldeyken satmayı devretmeyi değerlendirdiler mi ya da
    satılacak mı gibi bilgiler yok, zaten böyle birşey de zor olabilir çünkü bu tesis
    bildiğim kadarıyla boru fabrikasının sınırları içinde arazi veya mülk olarak da satılması
    düşündürücü oluyor.

1998 de 350 milyar civarı yatırımla yapılmış o günkü kurla 6 milyon $ civarı sanırım
    hani kaptmış olsalar da işler iyileştiğinde tekrar açılması çok zor değildir,geçici olarak
    kapalı olduğunda haliye yine masrafları oluyor belki personel maliyeti vs. gibi
    belli yüklerden kurtulmak için kapatmayı değerlendrdiler.

Yatırımcı ilişiklerine de sordum ilgili kişi yerinde değildi mail olarak da sordum
    henüz dönüşeri yok, yine de güncel birşey olursa paylaşırım.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Evet Sn;Tirebolu sık sık geçici kapatmalar oluyordu,şimdi tamamen kapatılmış.
    Kap bilgisi malum, zaten sınırlı sadece kapandığını bildirmiş sonrasında ne olacağı
    bilgisi yok,örneğin faal haldeyken satmayı devretmeyi değerlendirdiler mi ya da
    satılacak mı gibi bilgiler yok, zaten böyle birşey de zor olabilir çünkü bu tesis
    bildiğim kadarıyla boru fabrikasının sınırları içinde arazi veya mülk olarak da satılması
    düşündürücü oluyor.

1998 de 350 milyar civarı yatırımla yapılmış o günkü kurla 6 milyon $ civarı sanırım
    hani kaptmış olsalar da işler iyileştiğinde tekrar açılması çok zor değildir,geçici olarak
    kapalı olduğunda haliye yine masrafları oluyor belki personel maliyeti vs. gibi
    belli yüklerden kurtulmak için kapatmayı değerlendrdiler.

Yatırımcı ilişiklerine de sordum ilgili kişi yerinde değildi mail olarak da sordum
    henüz dönüşeri yok, yine de güncel birşey olursa paylaşırım.
    Çok teşekkür ediyorum.

Umarım iyi bir şekilde değerlendirilir. Fabrikanın en büyük sorunu.
    Navlun giderleri .
    Dış pazar payıda daraldı.

Bekleyip göreceğiz.

4.  Alıntı Originally Posted by Tirebolu Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ediyorum.

Umarım iyi bir şekilde değerlendirilir. Fabrikanın en büyük sorunu.
    Navlun giderleri .
    Dış pazar payıda daraldı.
    Bekleyip göreceğiz.
    Evet aynen dediğiniz gibi,zaten saç fiyatları artarsa kazancı artıyor
    stoklarından dolayı, saç fiyatlarının artması hisse fiyatına da yansıyor.
    Ancak saç fiyatları da dalgalı Çin de fiyatlar uzun süredir yatay,ülkemizde de
    biraz işlerdeki durgunluktan fabrikalar fiyatları aşağı çekiyor.Yukarı ivmelenmeye
    başlarsa hisse fiyatlarına da hareket gelir ama şimdlik saç fiyatlarının yukarı atağı
    yetersiz kalıyor geriye dönüyor.Kalıcı bir yükselişe başlamasını bekliyor sektör.
    Suriyenin yapılanması falan piyasaya hareket getirecek olsa zaten Hatay iskenderunda
    rakibi olan fabrika çok ancak o bölgenin o taraflara yönlenmesinin yine de etkisi olur
    ancak ne zaman olur belli değil.
    Şimdilik tek beklentisi bedelsiz vermesi sermayesi çok düşük kaldı ,yedek akçeleri dağıtılmamış
    karları var yönetim her ne kadar soğuk baksa da enflasyon muhasebesinden dolayı artıracaklar
    ancak miktarı da önemli.Bekleyip göreceğiz.Diğer türlü firmanın attığı kaplardan da görüleceği gibi
    yılda birkaç kap öyle bir yenilik,bir yatırım vs. gibi hareket getirecek birşeyler yok.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Mor trend 180 tl civarıdır.

Grafik olarak bir icraat yok şu an. 200 ve üzeri hacim artışlı haftalık kapanışlarda tekrar bakılır.
    Demir çelikler sıkıntılı gibi hepsi aynı.
    Çinko tesisi bir zamanlar iyi kar bırakıyordu o da kapanmış.
    Sac fiyatları düşük, kur tarafı sabit, ihracat azaldı ise o ayrı bir sıkıntı.
    Sahibi Kayserili sinekten yağ çıkarmaya çalışan eski borsacı.
    Yine de işler düzelirse, kur tarafı adil değerine gelirse, bedelsizi var kısmet artık.

6.  Alıntı Originally Posted by d_kozmos Yazıyı Oku
    Yaklaşık 1 aydır burada dikiliyoruz ancak ne hareket ne de bereket gördük maalesef, hem tahtacının hem de piyasanın kayıtlı beklentisi ile ilgili herhangi bir fiyatlama yapmadığına tanık oluyoruz, hatta belki de önümüzdeki günlerde de herhangi bir fiyatlama olmayacak gibi bir görüntü var. Aldığımız sattığımız bildiğimiz ettiğimiz ve takip ettiğimiz bir çok kağıda göre erbosun aşırı derece de kötü fiyatlanmasının ve kötü performans göstermesinin sebebi nedir ki acaba . Sermayesi düşük kağıtların pandemi dibini baz aldığımızdaki fiyatları ortada hatta Bist 30 kağıtlarının bile pandemi dibi ile bugünki fiyatları muazzam getirilere sahipken erbosun bu kadar kötü fiyatlanmasına sebep ne ola ki

Kendi sektöründeki şirketlerin bile pandemi dibi , zirve ve bugün ki fiyat performansları

ERBOS 15-TL dip /339-TL Zirve/ 190-TL bugün –zirve 22,6 kat-bugün 12,6 kat
    BRSAN 7-TL dip / 1.044-TL zirve / 465-tl bugün – zirve 149 kat – bugün 66 kat
    ERCB 2,5-TL dip / 237 zirve / 93-TL bugün – zirve 95 kat – bugün 37 kat
    pastane poğaçası ise pandemi de 75 kuruş şuan ise 15 lira )

Bu kadar kötü bir performans olması ya birilerinin inatlaşması ya piyasanın bu kağıdın üstünü çizmesi ve mimlemesi yada pandemi dibindeki fiyatın o dönem için bile pahalı olmasıdır başkada sebep gelmiyor..Neyse hakkımızda hayırlısı 1-2 ay daha dikilelim kaybımız 3-4 aylık süre olur sadece..ytd
    15 kasımdan beri de hem tahtacı hem de piyasa kayıtlı beklentisi ile ilgili herhangi bir fiyatlama yapmadı ve herhangi bir karar alınmadı yada alındı haber verilmedi çok geçmiş bir tarihde marşal da kayıtlı tavanının uzatıldığına dair yönetim kurulu kararını 3-4 ay sonra kap a bildirmişti 2012 miydi 2013 müydü ve 40-50 bin tl gibi çok komik bir ceza almıştı. Yukarda yazdığımız gibi patron yada tahtacı 4-5 yılda çok feci şekilde yatırımcıyı ezmiş durumda dolayısı ile böyle bir acımasızlık yapanın kayıtlı tavanı durumunu da böyle belirsiz bırakması normal. Erbos bana bildiğim borsayı unutturdu diyelim, hakkımızda hayırlısı yukarda kötü bir performans dedik ama bence kötünün de ötesinde bir performansı var ve büyük ihtimalle de birilerinin çok büyük bir inatlaşması söz konusu. Bildiğim borsayı daha fazla unutmamak adına bizden bu kadar pılımızı pırtımızı toplayıp gitmek en iyisi. Kalan bekleyen sabreden herkes için bereketli bir kazanç elde etmesi dileğiyle. Sağlıcakla kalın..

7.  Alıntı Originally Posted by d_kozmos Yazıyı Oku
    15 kasımdan beri de hem tahtacı hem de piyasa kayıtlı beklentisi ile ilgili herhangi bir fiyatlama yapmadı ve herhangi bir karar alınmadı yada alındı haber verilmedi çok geçmiş bir tarihde marşal da kayıtlı tavanının uzatıldığına dair yönetim kurulu kararını 3-4 ay sonra kap a bildirmişti 2012 miydi 2013 müydü ve 40-50 bin tl gibi çok komik bir ceza almıştı. Yukarda yazdığımız gibi patron yada tahtacı 4-5 yılda çok feci şekilde yatırımcıyı ezmiş durumda dolayısı ile böyle bir acımasızlık yapanın kayıtlı tavanı durumunu da böyle belirsiz bırakması normal. Erbos bana bildiğim borsayı unutturdu diyelim, hakkımızda hayırlısı yukarda kötü bir performans dedik ama bence kötünün de ötesinde bir performansı var ve büyük ihtimalle de birilerinin çok büyük bir inatlaşması söz konusu. Bildiğim borsayı daha fazla unutmamak adına bizden bu kadar pılımızı pırtımızı toplayıp gitmek en iyisi. Kalan bekleyen sabreden herkes için bereketli bir kazanç elde etmesi dileğiyle. Sağlıcakla kalın..
    Sonuna kadar katılıyorum hocam, kayserili sevdiğim arkadaşlarımdan da nefret etmemek adına bende lanet olsun diye kol kestim bu hissede bir sure once. Kendi kendini yesin bitirsin , içine coksun ins. Ytd

SM-A556E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. Dozajı artırarak kandırmaya devam ediyor. Ytd

SM-A556E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 802/804 İlkİlk ... 302702752792800801802803804 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •