Sayfa 803/1005 İlkİlk ... 303703753793801802803804805813853903 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 6,417 - 6,424 arası.

Konu: Viop L

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Tamam işte aynı şeyi söylüyorum...
    Reenkarnasyon yok demek istemiştim ben. Ruhun yeniden dirilmesi konusu elbette net bir şekilde yazıyor.

Bu konularda ahkam kesmeyi sevmem, okuduklarımı paylaşıyorum sadece, sonuçta gidip de dönen, tecrübelerini anlatana denk gelmedim şu ana kadar. Gönüllere ferahlık versin umuduyla aşağıdaki satırları da bırakayım bu vesileyle.

Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden,
    Birçok seneler geçti; dönen yok seferinden

2.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Onu bunu bilmem de dizinin birinde cennet tasviri şöyleydi:

Herkes nasıl mutlu oluyorsa kendi cennetini öyle tasvir ediyor ve orada yaşıyordu.

Bu simülasyona göre Erdoğan'ın cenneti şöyle oluyor: ana muhalefetin başı Kemal Kılıçdaroğlu.

CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bu konu biraz mantıklı.
    islamic litaratürden de böyle bir sonuç çıkartılanbilür gibi duruyor.
    Onun için burada estetik anlamında kendini geliştirmek önemli.
    yoksa cuma buluşmlarında,
    abi tanıdık bir mimar var mı, bir zaray yaptıracam hatuna,
    konuşmalararı olanbilenbülür.
    kollektif bilinç o yüzden sordum.
    yoksa öteki tarafa gitmeden önce gotik motik bişiler çalışacam da.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ortaokulda üniversite mezunu birinin yanında yaz tatilinde çalışıyorum. Bana "olmaz olmaz deme olmaz olmaz" dedi. Tabi o zaman ne olduğunu anlamadım aklımda kaldı ama o zaman saçma gelmişti.

Bugün komşumla yazışıyordum, milletin ailesi büyük dedesinden eğitimli, torun normal insanların 50 yaşında uyandığı şeyleri ilkokulda öğreniyor, sonra kendi kaderini güzelce belirliyor. Ecel yaklaşınca öğrensen anca seyirci oluyorsun hayata.
    Sn ariston .Komşumuz vardı ben 6 -7 yaşındaydım o kadar bilgili bir insandı ki ."dede" derdim .Misal"Tren nedir ?" diye sorardım bana dik yokuşları trenlerin nasıl çıkabildiğini anlatırdı.Trenler hakkında ne biliyorsa anlatırdı.Yaşıma rağmen herşeyi anlatırdı."çocuk bu" demezdi hiç.Hiç de bıkmazdı.
    Daha 10 yaşına gelmeden zihnimden bir ilin kaç milletvekili çıkarabileceğini hesaplayabiliyordum sayesinde .Şu an oy sandığına gitsem oy kullanmayı bile beceremiyebilirim. Ben de gerileme var En son adımı dahi hatırlamayacağım muhtemelen o yöne doğru gidiyorum.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    2 tane bununla ilgili kitap okursanız hepsine erişirsiniz...Burada sorulacak en aykırı soru bile 1400 yılda 10.000 kez sorulmuş ve cevaplanmıştır.

Boş ver ..eller havaya modunda devam...
    Farklı olacak ama Upanişadları da okumanı öneririm, mahabbarata destanını.
    Bambaşka şeyler ama bedenlenme üzerine çok farklı bakış açıları.

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Ölüm; yok oluş yada hayatın bitmesi, hafızanın resetlenmesi anlamı taşımaz mı
    Dirilmek: yeniden başlamak yada yeni bir hayat anlamına gelmez mi
    Resetlenme olmazsa hafıza aynı olunca, huylu huyundan vazgeçmez
    O zaman ariston abinin bir türlü arayıp bulamadığı sorunun cevabı basitleşiyor, bu dünyada kimin iplis kimin insan olduğunu bulmak kolay dikkatli bakılır ve gözlemlenirse
    bozkurt abey....
    ariston abinin yazısı vardı...bilinçaltımız mı bizi yönetiyor mu diye.....

eğer....
    beyinde bilginin kaydedilmesi ve öğrenme ilişkilendirmesi üzerinden bakarsak....
    (psikolojik, dini, metafizik v.b bakış açıları hariç)

eğer düşünceyi bilgi(bilinç) kavramı ile ilişkilendirirsek....

bilginin insanda oluşması için.... sinaps oluşumu gerekir....

sinapslar bilginin saklandığı yerdir..... insan beyni(nöronlar) sinaps ilişkilendirmesi yaparak....bilgiyi çağırır....

sinapsta bilgi oluşumu ise.... c1 ve c2 kavramları ile açıklanır....

c1..... bilgiyi kaydetmek ister.....
    aynı anda c2 bulunur ki..... bu bilgiyi kaydetmeye gerek yok der.....

en önemli husus ise c2 nin bulunmadığı durumda......bilgi mecburen kaydedilir....

örneğin...büyük travma yaşayanlarda..... o esnada genellikle c2 bulunmaz.....
    mecburi kayıttan dolayı..... unutamaz.....
    bu yüzden insanlar, acılarını daha çok ve daha detaylı hatırlarlar...
    hatırlamaya meyillidirler.....

ve yaşadığı travma....
    duyular tarafından tekrar tetiklenebilir.... koku....görsellik...ses v.b

duyulardan gelen tetiklemeyi engellerseniz....bilgiyi çağırmaz...
    ve bilinçaltına(sinaps ağlarının ilişkilendirmelerini kullanmama) atmış olursunuz....

bu durumda bilinçaltı, birbiri ile ilişkilendirilmiş kullanılmak istenmeyen varlığı devam eden sinapslar olur ki....
    mecburi kayıt bilgileri olduğu için....resetlenmez....

bu durumda...bilinçaltı ruh kavramı ile ilişkilendirilir ki.....
    bakara 154. ayet ilişkilendirmede delil olur....

6.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Sn ariston .Komşumuz vardı ben 6 -7 yaşındaydım o kadar bilgili bir insandı ki ."dede" derdim .Misal"Tren nedir ?" diye sorardım bana dik yokuşları trenlerin nasıl çıkabildiğini anlatırdı.Trenler hakkında ne biliyorsa anlatırdı.Yaşıma rağmen herşeyi anlatırdı."çocuk bu" demezdi hiç.Hiç de bıkmazdı.
    Daha 10 yaşına gelmeden zihnimden bir ilin kaç milletvekili çıkarabileceğini hesaplayabiliyordum sayesinde .Şu an oy sandığına gitsem oy kullanmayı bile beceremiyebilirim. Ben de gerileme var En son adımı dahi hatırlamayacağım muhtemelen o yöne doğru gidiyorum.
    Burada bir şey yazınca millet kayıt altına alıyor sonra sen bunu demiştin diyor, başka yerlerde de oluyor. Sırları saklayıp bilinenleri tekrarlamak durumunda kalınıyor.

Kimse sahipsiz ve başı boş bırakılmamıştır diye bir şey hatırlıyorum.

Ufak rol yoktur ufak oyuncu vardır diye güzel bir söz var. Bu hayattaki rolünü anlayıp hakkını vermek lazım da geç anlayınca zor gelebilir anlamamazlıktan gelmek daha karlı olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Aklı olan delirsin bu memlekette, diğer türlüsü zor.
    Bu akşam ki konumuzu özetleyecek olursak,durum aynen bu sonuca çıkıyor.
    Resetlenme olmayacağı için tek kurtuluş delirmek,ama ben tavsiye etmem delirirsen hafızan silinir hayatın anlamını idrak edemen
    İslamda, sorumluluk hükmü alabilmek için akıl balig (aklı başında olma) şartı var diye biliyorum.
    Atalarımızda zaten, delidir ne yapsa yeridir, deliye hergün bayram.
    gibi cümleler kurarak, deliler yaptıklarından sorumlu değil demek istemiş
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 803/1005 İlkİlk ... 303703753793801802803804805813853903 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •