Sayfa 807/1023 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sahi açıklama yapılmadı mı yada halen sürüyor mu
    İnternete düşen bir şey yok henüz.
    Reis faize nayır derse açık bir şekilde dolar 5 i öper.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Merkez bankası başkanı İran ile ilgili bir konuda Cumhurbaskani ile görüşmeye gitmiş .

Görüşme İranlı yetkililerle yerel para cinsinden ticarete ilişkinmis . Toplantıya İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi de katılmış .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Para Arzı Değişim Oranları:
    (04.05.2018 tarihi itibarıyla)

Dolaşımdaki Para-----M1------M2----------M3
    0,0576---------------0,0827--0,0793-----0,0819-----05.01.2018 tarihine göre değişim
    0,1085---------------0,2647--0,2325-----0,2365-----06.01.2017 tarihine göre değişim
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    6.1.2017 tarihinde döviz kuru 3.54 civarında ise, 6.1.2017 tarihinden bugüne Para arzının döviz kısmındaki genişleme %25-%26 civarında olmuş oluyor. (4.44/3.54=1.26). Çok kabaca Para arzının %46'sı döviz ise TL para arzındaki artış ta %10'lar seviyesinde oluyor.

Bu durumda 15 aylık bir süre için TL para arzındaki %10'luk bir artış geçmiş ile karşılaştırıldığında epey düşük olarak nitelendirilebilir. TL para arzı son 15 aydır tcmb politikaları ve enflasyon göz önüne alındığında sıkı para politikası ile uyumludur diyebiliriz.
    Sayın Rxpu,

Toplam mevduatların %46'sı kadar Türkiye'de döviz olduğunu mu düşünüyorsunuz?
    Daha önceleri o döviz mevduatlarının karşılığı kadar dövizin olmadığını, ithalatın finansmanı için yurtdışına gittiğini yazardınız.

4. Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Rxpu,

Daha önceleri o döviz mevduatlarının karşılığı kadar dövizin olmadığını, ithalatın finansmanı için yurtdışına gittiğini yazardınız.
    Kapalıçarşı da küçük eski bir sarraf piyasaya 50 milyon dolarlık borçla kepenk kapatıp gitti .

O kadar altına ne oldu peki dolar karşılığ alınan ı [emoji23][emoji23][emoji23]

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Rxpu,

Bildiğim kadarıyla para arzı muhasebesel kayıtları baz alıyor. Oransal olarak para arzının %44-46'sı döviz, diğer kısmı TL olmalı.

Döviz mevduatları muhasebesel olarak evet orada duruyor ama likiditesi çok düşük. Yani orada duran döviz mevduatı firmalara borç olarak verilmiş olduğu için karşı hesabında firma bilançolarındaki taahhütler duruyor. Sizin bahsettiğiniz yerinde olmayan ise döviz likiditesi olmalı. Zira firmalar bu dövizi ithalat yapmak için kullandığı için DTH'lar muhasebesel olarak içeride gözüküyor ama para yurt dışına transfer edildiğinden likidite azalıyor.

Muhasebe konusunda benden daha tecrübeli olduğunuzu biliyorum. O nedenle atladığım bir nokta varsa tartışmakta fayda var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    üstad ben akıl penceresinden bakmaya çalıştım ancak kaybettim ! siz ve powerpc başta olmak üzere bizi ikaz ettiniz anlamadık daha doğrusu bu kadarda olmaz olmamalı dedik ama yanıldık ! çok net söyleyim doların 4. ten 4.50 ye nerdeyse 20 günde geleceğini ve bunun sıradan karşılanacağını söyleseler hadi oradan derdim şimdi kendime hadi oradan diyorum !!
    Özeleştiriniz den dolayı kutlarım..

7. Bloomberg: Yatırımcıların Erdoğan'ın ekonomisine inancı kalmadı
    https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...URL_shortening

Erdoğan, Kraliçe 2. Elizabeth ile görüştü
    https://tr.sputniknews.com/avrupa/20...eth-ingiltere/

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    İran'la alışverişi kendi paralarımızla yapsak nasıl olur deye sormaya çağırmışlar.
    Kendini yontmayı unutma der Zeus....

Sayfa 807/1023 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •