Sayfa 809/1001 ÝlkÝlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,465 - 6,472 arasý.

Konu: Viop LIV

1. bugün demir çelik çimento günü...
    Yatýrým tavsiyesi deðildir.

2.  Alýntý Originally Posted by ABKA Yazýyý Oku
    Arýyorum.Her gün mesaj kutusunu kontrol ediyorum; bir hayýr sever yazmýþtýr diye.

Olmadý gundiye soracaðým

Gerçi o halkbnk diyor..suyun içinde 80-100 olur diyor, ama...
    Abi sana golts erbosan ercb dediðimi hatýrlýyorum

3.  Alýntý Originally Posted by ALPER Yazýyý Oku
    Þimdilik asayiþ berkemal abi. Isyat önde ben arkada bankofu dovecez insallah
    Geçmiþ olsun bu zencileri dövebilen daha çýkmadý sen dövüyorum sanarsin onlar seni araya bir alýr o organize planlardan beter olursun

4.  Alýntý Originally Posted by ABKA Yazýyý Oku
    Arýyorum.Her gün mesaj kutusunu kontrol ediyorum; bir hayýr sever yazmýþtýr diye.

Olmadý gundiye soracaðým

Gerçi o halkbnk diyor..suyun içinde 80-100 olur diyor, ama...
    en az giden bist 100 senetleri sýrasýyla seç begen al...

kamulara bulaþma...

Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alýntý Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazýyý Oku
    Abi sana golts erbosan ercb dediðimi hatýrlýyorum
    Onlar da adaylardan ama bize LOKOMOTÝF LAZIM...

BIST30 hissesi olmalý

6.  Alýntý Originally Posted by akcay Yazýyý Oku
    abka yüzüklerin efendisi hisseyi buldun mu?
    Martý dedi bir ara, sildi, 20$ olacak dedi
    seneye tahminim 12 olursa P alacaðým demiþti
    P Bozkurtâ€âââââââââ ‚¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬ž¢un pýrasalarýndan biri
    o deðilde ben almadým, az ara verdim pýrasa tarafýna
    sade VOB a döndüm
    denk getirirsen anýnda net %40+
    terste kalýrsan tabi ki net %40- de mümkün

7.  Alýntý Originally Posted by ABKA Yazýyý Oku
    Onlar da adaylardan ama bize LOKOMOTÝF LAZIM...

BIST30 hissesi olmalý
    Fosfos Koç'un tüpü

8.  Alýntý Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazýyý Oku
    perþembe günü Merkez Bankasý faiz arttýrdý borsa bankacýlýk hisseleri öncülüðünde yüzde 4â��e yakýn yükseldi.

Faiz artýþý borsalar için iyi olmamasýna raðmen bizde olumlu gibi algýlanmasýnýn tek nedeni borsada kapalý devre dönülmesi.

Yani borsada biz bizeyiz.

Her ne kadar son dönemde yabancý geldi diyorsak da bu yabancýlarýn büyük bir bölümünün býyýklý olduðunu biliyoruz.

Birkaç hisse senedi ki bunlarýn endeks üzerinde aðýrlýðý var. Bunlarla endeksle adeta oynuyorlar.

Ýyi de borsa nasýl bu kadar dar ve kolay hareket eden bir hale geldi?

Bunun nedeni yüzde 70â��lerde olan yabancý takasýnýn yüzde 30â��a kadar düþerken bu hisseler bireysel emeklilik fonlarýna alýndý. Bir bölümü varlýk fonu bir bölümü de kamu bankalarýnýn fonlarýna. Bir bölümü de oyuncular tarafýndan kendi paralarý ve kredi pozisyonuyla taþýnýyor.

Ýþte bu nedenle koskoca banka hisseleri kolayca tavan oluyor.

Koca bir bankanýn hissesinin bu kadar kolay tavan olmasý mümkün deðil. Eðer bu mümkün oluyorsa burada bir anormal durum vardýr.

Ýþte bu nedenle saðlýklý olmayan bir borsa var.

Yeni alýcý gelmediði için borsada hisse bazýnda hareket yaparak endeks mühendisliði yapýlýyor.

Buraya kadar her þey normal ama normal olmayan bir durum da var.

Ýþte normal olmayan durum kredi pozisyonu.

Her ne kadar Merkez Bankasýâ��nýn faiz artýþý borsayý etkilememiþ gibi görünse de aslýnda bal gibi ilgilendiriyor.

Bunu bir süre sonra göreceðiz.

Nasýl olacak?

Kredi ile taþýnan hisselerin maliyeti.

Faizler düþük iken aracý kurumlar müþterilerini yüzde 20 faiz ile fonluyordu. 2 tavanda faiz maliyeti çýkýyordu.

Oysa þimdi faiz artýþý ile hisse kredisi yüzde 90â��a dayandý. Eðer temerrütte düþerseniz bunun maliyeti yüzde 120.

Yani yüzde 80-90 ile kredili hisse taþýmak için yürek lazým.

Borsa artýk ucuz deðil. Beklenen yabancý da gelmediði için taþýnan mallar satýlamýyor.

Herkes gýrtlaða kadar senette.

Artan yatýrýmcý sayýsý da kurtarmýyor. 8 milyona ulaþtý yatýrýmcý sayýsý ama bakýyorsun ki bu para giriþi 5-10 bin liralýk portföy.

Bunlarýn da büyük bölümü harçlýk çýkartmak için banka kredisi ile gelen küçükler.

Yani borsada kredili bir saadet zinciri oluþmuþ durumda. Artan kredi faizi bu zinciri zorluyor.

Peki kopar mý?

Ben bu soruya þöyle yanýt vermek istiyorum:

Geçen yýl 4 lira olan bir banka hisse senetlerini 30 liradan alacak yabancý gelmez ise kopacaktýr.

Borsacýlar acil olarak yaðmur duasýnýn yaný sýra yabancý duasýna da çýkmalý.
    Borsaya kaynaðýn önemli bir kýsmý BES olabilirmi.

"Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) 20 Temmuz 2023 verilerini açýkladý. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) toplam fon büyüklüðü*573,1 milyar lira*oldu. Toplam fon büyüklüðünün 508 milyar 18 milyon lirasý katýlýmcýlardan gelirken sistemdeki devlet katkýsý 65 milyar 83 milyon lira oldu."

"Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) sistemin toplam büyüklüðü 2022 yýlýnda 433 milyar 404,2 milyon liraya ulaþtý"

Son 6 aylýk BES artýþý yaklaþýk 120 milyar tl olmuþ. bu da aylýk 20 milyar tl civarý fona giriþ olduðunu gösterir. Bunun ne kadarý borsaya giriyor bilmem ama yarýsý borsaya girse 10 milyar tl aylýk giriþ vardýr borsaya belki daha fazla bunu Yatýrým fonlarýna bakarsak bulabiliriz. Yani sürekli akan bir akarsudan besleniyor borsamýz. Atladýðým biþey mi var bilmiyorum ama Bes ve hisse fonlarýnda ki büyüme ile borsadaki çýkýþ iliþkilidir sanýrým.

SM-A525F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Sayfa 809/1001 ÝlkÝlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •