Sayfa 81/1024 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 641 - 648 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    bir de gayrimenkul fiyatlrında ne hikmetse 2011 sonrası 2014 e kadar muazzam bir artış oldu.
    2011 ile 2014 arası muazzam artışın sebebi hem Fed hemde ecb nin koro halinde para sacmasiydi. 2013 2014 arası Fed korodan çekilince ponzi semasindaki büyüme durdu. Ama semanin geri dönülmez mantığı gereği fiyatlar yükselişini sürdürdü. Ecb nin sesinin kısılmasına az kaldı. Koro tamamen sustugunda beton bir sonraki genişlemeye kadar biraz can yakacak.
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Betondaki sömürüyü başlatan Fed ve ecb gibi bankaların 10 yıla yakın süredir etrafa saçtığı paralardi. Betonculari bu yarattı. Yani kendi kendileri bir ponzi semasindan ibaretler. Başka büyük bir gücün yan etkisiyle ortaya çıkan bu tür anomalileri sanki bu güc betoncularin kendisinden kaynaklaniyormus gibide görmek biraz abartı olur. Betoncular bir rüzgarla gelir bir rüzgarla gider. Bu seferki ters rüzgarın gecikmesinin nedeni büyük merkez bankalarının sactiklari parayı toplamakta zorlanmaları.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    bir de gayrimenkul fiyatlrında ne hikmetse 2011 sonrası 2014 e kadar muazzam bir artış oldu.
    ohh FED'in tam gaza bastığı yıllar bol para sınırsız dolar,bizim yarım akıllılarda parayı betona bastılar. türlü imar oyunları ile fiyatlarıda şişirdiler. şimdi elinde emlak olanlar %30 inmediği sürece satamıyorlar, gelecek sene bu zamanlar %50 fiyat kırmak zorunda kalacaklar. emlak işinin akıllıları 2013-2014 te malı boşaltıp dolara yattı.

3. Beton için ayrı başlık var. Mevduata, faizlere değinmeyecekseniz burada yazmayın dolar başlığına veya emlak başlığına yazın.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4. faiz politikasıyla ilgili olduğu için yazdım. Uyarılarınıza teşekkür ederim.

5. sayın jondowes bir sorum olacaktı,

bugünkü faizlerle ayda 1.000 TL. kira ödeyen biri 12 aylık kirayı peşin ödemek isterse
    12.000-TL.nin net değeri(present value) ne kadardır..?

6.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    sayın jondowes bir sorum olacaktı,

bugünkü faizlerle ayda 1.000 TL. kira ödeyen biri 12 aylık kirayı peşin ödemek isterse
    12.000-TL.nin net değeri(present value) ne kadardır..?
    Aylık %1'den, kiranın peşin ödendiği durumda şimdiki değeri = 11.265 TL

Faizi %0,8 yaparsak = 11.406 TL
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Aylık %1'den, kiranın peşin ödendiği durumda şimdiki değeri = 11.265 TL

Faizi %0,8 yaparsak = 11.406 TL

ben %11.5 faizle 11.390-TL. buldum lakin emin değildim

8. Kayseri'de böyle kira hesabı yapın sizi dövmeye kalkarlar sen faizci misin diye ama kendileri 12 aylık peşin hemde avro cinsinden aldıkları kirayı helal sayarlar, yani söylemesi ayıp ama siz bu hesapla ev sahibine giderseniz sorun yaşama ihtimaliniz yüksek.. Konuya kafadan dalmış gibi oldum ama 12 aylık kirayı peşin vermek çok ilginç gelmiştir bana hep.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Sayfa 81/1024 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •