Sayfa 810/1023 İlkİlk ... 310710760800808809810811812820860910 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,473 - 6,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Yani şimdi bankaya gideceğim ve tabi 1-2 gün önceden haber vereceğim ve şu kadar dövizimi çekeceğim diyeceğim ve banka ` NAYIR NOLAMAZ vermiyoruz diyecek ` Ve ben ve diğer benim gibi düşünenler bankadan dövizlerini alamayacak ve sizin SİSTEMSEL KİLİT dediğiniz şey SİSTEMSEL İFLASI beraberinde getirmeyecek öylemi ? Neyse ben 2 yıldır söyledim durdum sizde iyi niyetinizle ve tabiki de AKLIN yolu hesabı olmaz dediniz hadi hayırlısı bakalım.
    Hesap basit olmayan bir şey verilemez. Devlet ve onun uzantısı olan finansal sistem kural olarak iflas etmeyecek şekilde kurgulanmıştır. Böyle bir durumda devlete borç verenler ve tasarruf sahipleri kayıp yaşar. İlk fazda TL mevduat sahipleri devaluasyon ile , likidite krizinin devamı durumunda ise ne yazık ki diğer enstrumanlar ile.

Yapacak pek bir şey yok. Sistem sistemin zarar görmesinden ziyade sistemin katılımcılarının bedel ödemesi şekilde tasarlanmış.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Merkezden 2 puanlık faiz artışı bekliyorum bugün.

3. *Mart sonu itibarıyla özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2017 sonuna göre 5,5 milyar dolar artarak 226,8 milyar dolar oldu.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Hesap basit olmayan bir şey verilemez. Devlet ve onun uzantısı olan finansal sistem kural olarak iflas etmeyecek şekilde kurgulanmıştır. Böyle bir durumda devlete borç verenler ve tasarruf sahipleri kayıp yaşar. İlk fazda TL mevduat sahipleri devaluasyon ile , likidite krizinin devamı durumunda ise ne yazık ki diğer enstrumanlar ile.

Yapacak pek bir şey yok. Sistem sistemin zarar görmesinden ziyade sistemin katılımcılarının bedel ödemesi şekilde tasarlanmış.
    Bende aksi bir şey söylemedim ki sadece ifade tarzım tersten boşuna sona kalan dona kalır deyip durmuyorum. Umarım ilk giden zarar eder sona kalan karlı çıkar bu saatten sonra söyleyecek başka bir şey kalmadı.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Merkezden 2 puanlık faiz artışı bekliyorum bugün.
    Öyle bir artış olsunda DOLAR tepetaklak olsun ve bizde Dolar alıp kaçıp gidelim diyen o kadar sona kalmış dona kalmış tanıdığım var ki..

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bende aksi bir şey söylemedim ki sadece ifade tarzım tersten boşuna sona kalan dona kalır deyip durmuyorum. Umarım ilk giden zarar eder sona kalan karlı çıkar bu saatten sonra söyleyecek başka bir şey kalmadı.
    Ben şunu söylemek istedim. Likidite olarak dth larin pratikte sadece yüzde 1 - 2 si fiziki olarak odenebileceginden değil sona kalmak ilk yüzde bire girememek dahi dona kalmanızı sağlayabilir.

Ayrıca faiz arttırımı sonucu dolar kurunun düşmesi de durumu pek degistirmez

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Merkezden 2 puanlık faiz artışı bekliyorum bugün.
    Tamam 2 puan ve üstü bir faiz artışına zorluyor piyasaların üst aklı...

İyi de...

Zaten şu anda piyasada geçerli faizler MB nın belirlediği faizlerin neredeyse 3 puan üzerinde...

Kaldı ki faiz yükselişi bizim bozuk temel ekonomik verilerin (dış açık, dış ticaret açığı vs) hangisine merhem olacak?

Nasıl düzelecek?

Hadi diyelim ki kurdaki artış bir süre durur...

2 puan faiz artışı sizce DTHlarda ne kadar çözülme yaratır?

Ezcümle, MB nın faiz artışı ne kadar derde devadır?

8. ULUSAL FAKTORİNG A.Ş. %20,16 BASİT FAİZLE 364 GÜN VADELİ DEĞİŞKEN FAİZLİ ve KUPON ÖDEMELİ FİNANSMAN BONOSU İHRAÇ EDİYOR!

İhraç Tutarı 10 Milyon TL

Talep Toplama Tarihleri 18-21 Mayıs 2018

Vade 364 Gün

Vade Başlangıç Tarihi 22 Mayıs 2018

Vade Sonu 21 Mayıs 2019

İhraç Faizi (Yıllık-Basit) %20,16

İhraç Faizi (Yıllık-Bileşik) %21,76
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 810/1023 İlkİlk ... 310710760800808809810811812820860910 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •