Sayfa 813/1012 İlkİlk ... 313713763803811812813814815823863913 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,497 - 6,504 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. insan, kendi insanlığını unutup diğer insanları hor görme aşağılama dışlama derdine düştüğünden beri bu memleket çekilmez oldu.
    sevmek değil ama saygı duyma zorunluluğunu kaybettik. şu hale bak kendilerini, asgari maaş ile geçinmeye çalışanları sırf seçimlerinden dolayı hor görmekten aşağılamaktan alamayanlar var.

işte sırf bu yüzden, bu asgari ücretle geçinenler, buna mahkum bırakan mevcut iktidarı bu yüzden kaybetmek istemiyorlar, kaybettikleri anda zaten kaybolmuş maddi varlıklarının yanında bir de manevi kayıp yaşamak istemiyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Dertsiz55 Yazıyı Oku
    Öncelikle bu ülkeyi kimin yöneteceğini maaşlar statüler görüşler değil milletin sandıktaki oyu belirler insanların seçimine katılmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın.Gelelim "kahvedeki adam" meselesine örnek vermek istiyorum köylerimizde çiftçilerimizin vakitleri genellikle kahvelerde geçer işlerinden arta kalan zamanlarda ve o kahve muhabbetleri de inan senin gibi dar görüşlü insanların zihnini öyle bir açar öyle bir açar ki şaşırır kalırsın."Köylü milletin efendisidir" bu söz Atamıza aittir hiç bir şeye saygı duymuyorsan bu söze duyacaksın.Bir toplumda herkese ihtiyaç vardır doktorundan tut asgari ücretlisinden günlük çalışanına kadar herkese..
    Bu söyleme de katılmıyorum...
    İşte bu popülüst söylemdir...
    Bu arkadaşın hiç köye,köy kahvahanesine gitmediği belli...
    Maalesef köylümüzün büyük bir kesimi cahildir...
    Bir kısmı çiftçilik dışında hiç bir şey bilmez....
    Kalan kısmı hiç hiçbirşey bilmez....
    Gene maalesef epeyce bir kısmı çok tembeldir...
    Ama bunun suçlusu gene gelmiş/geçmiş iktidarlardır....

KÖY ENSTİTÜLERİNİ KAPATARAK KÖYLÜYÜ KARANLIĞA TESLİM ETMİŞLERDİR....
    KÖYLÜNÜN AYDINLANMA ÇAĞINA KET VURMUŞLARDIR....

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Kim yaptı acaba bunu ? Ülkeyi tam ortadan % 50-50 bölen biri olabilir mi söylemleriyle, eylemleriyle ? TV de kendisine oy vermeyenleri nasıl nitelendiriyor duymuyor musunuz ?

4.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Kim yaptı acaba bunu ? Ülkeyi tam ortadan % 50-50 bölen biri olabilir mi söylemleriyle, eylemleriyle ? TV de kendisine oy vermeyenleri nasıl nitelendiriyor duymuyor musunuz ?
    kimin yaptığına gidersek, habil ile kabile kadar gitmemiz gerek.

5.  Alıntı Originally Posted by Dertsiz55 Yazıyı Oku
    Öncelikle bu ülkeyi kimin yöneteceğini maaşlar statüler görüşler değil milletin sandıktaki oyu belirler insanların seçimine katılmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın.Gelelim "kahvedeki adam" meselesine örnek vermek istiyorum köylerimizde çiftçilerimizin vakitleri genellikle kahvelerde geçer işlerinden arta kalan zamanlarda ve o kahve muhabbetleri de inan senin gibi dar görüşlü insanların zihnini öyle bir açar öyle bir açar ki şaşırır kalırsın."Köylü milletin efendisidir" bu söz Atamıza aittir hiç bir şeye saygı duymuyorsan bu söze duyacaksın.Bir toplumda herkese ihtiyaç vardır doktorundan tut asgari ücretlisinden günlük çalışanına kadar herkese..
    Tek cevap yazayım konu kapansın, hep aynı kişi forumu karıştırıyor zaten engelli ama alintilandığında da okumayacağım kendi kendine takılsın.

Dostum kimsenin iradesine saygısızlık ettiğimiz yok. Okumuşsun ama yanlış anlamışsın mesajımı. Ben köyde doğdum büyüdüm oradaki hayatı sizden iyi bildiğime eminim nacizane.

Irade dediğin gibi maaşa statüye görüşe göre değil adam sayısına ve çoğunluğun isteğine göre gerçekleşiyor, sonucunda da halkın istediği oluyor mu? Oluyor. Buna da itirazımız yok.

Başlıktaki ortalığı karıştıran kişi, sanki bu irade yansımıyormuş da bizlerin oturup düşünüp asgari ücretliye kurtarmamız gerekiyormuş gibi yazılar yazıyor sürekli, benim de tepkim bunadır. Doğrudan demokrasi mevcut insanlar ne isterse yapılıyor, iradesi yansımayan ve kendi istemediği vergi yüküne maruz kalıp bunun da hesabını soramayan, çare olarak da yüz binlerle malesef memleketi terkeden kesimin beyaz yaka olduğu ortadadır. Bu yorum değildir gerçektir. Bu gerçeğe göre konuşalım diyorum dediğimde kötülük yoktur. Asgari ücretliye hamaset yapmaya gerek yoktur.

Umarım daha açık olmuştur milli iradeye saygısızlık kastımız kesinlikle yoktur...

6. Ben bir kesimi övmüyorum,onlara toplumda ayrıcalık istemiyorum...
    Sadece açlık sınırında geçinmek zorunda olanların, 2020 tl si gözüne batarsa, benimde senin bankadaki paraların gözüme batar...
    Asgari ücretlinin maaşı çoksa,bende senin stopaj/vergi dilimin düşük derim
    Bende senin bankadaki (belli bir miktarın üzerindeki) parandan ek/gelir vergisi alınsın isterim....
    Siz asgari ücretlinin geliri ile uğraşmayın başlıkta, bende sizin bankadaki paranızla..
    ANLAŞTIK MI?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

7.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    kimin yaptığına gidersek, habil ile kabile kadar gitmemiz gerek.
    Habil-kabil beni ilgilendirmez...Ben ülkeme/ülkemdeki duruma ve kişiye bakarım...

8. Asgari ücretliler ve işsizler mi acaba düzenli olarak iktidar partisine oy veriyor ? Yoksa patronlar mı ? Bununla ilgili araştırmalar var , açın okuyun derim . Papağan gibi ağzınıza sakız ettiğiniz söylemler doğru bilinen yanlışlardan biri . Seçim sonuçları bazılarını üzmüş , usandırmış olabilir .Bunu anlayabilirim . Seçimlerden hemen sonra şeker fabrikalarının kapanmasını ''iyi oldu , yüreğime su serpildi , akpye oy veriyorlardı,gebersinler mk xd ' diye kutlayanlar .. Acaba gidip orada işsiz kalmış insanlarla konuştunuz mu ? Siyasi tercihlerini biliyor musunuz ? Bilmiyorsunuz .. Çünkü merak etmiyorsunuz .Öğrenmek ,nefret etmekten daha zor .

Sayfa 813/1012 İlkİlk ... 313713763803811812813814815823863913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •