Sayfa 813/1002 İlkİlk ... 313713763803811812813814815823863913 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,497 - 6,504 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    FONUN kıstası ile olan şeysini mi diyorsunuz standart sapma derken ? Eğer öyle ise onun risk değeri ile ilgisi yok...
    Bir fonun risk değeri spk fon rehberindeki güncel metodolojiye göre fonun volatilitesi ( oynaklık düzeyi ) dikkate alınarak hesaplanıp bulunur...
    Volatilite, herhangi bir finansal araçta, belirli bir ürünün herhangi bir periyotta fiyatında yaşanan oynaklığıdır zaten ve genellikle fon piyasasında standart sapma ile ölçülür.
    Standart sapma oynaklığı ölçme metodudur yani . O metot ile 'beta' denilen bir değer bulunur zaten. Sizinkinden farklı bir şey söylememiş.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    MPS, 22 Ekimden sonra en cok satilan ikinci fon olmuş pay adedi düşüşü -%16,18

Enteresan en cok da giris olan fonlardan biriydi -_-

NNF görece iyi performansına ragmen -%4
    Ben 2500tk lik payımi 26 nda satmıştım

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

[QUOTE=melihsah;4890986]Mkk'ya baktığım zaman yeni değer girilmemiş olarak görünüyor. Siz nereden baktınız?

Yanlış bakmışım, özür dilerim. Fon fiyatı henüz belli değil.

If you don’t stand for something, you fall for anything.
    Son düzenleme : Sparky; 02-11-2020 saat: 00:39.

4. Benim çıkarımım Türev ürün kullanımı bir fonun doğrudan riskli olduğunu göstermez. Hatta bazen "beta"sini düşürerek risk düzeyini bile dengeleyebilir.

Portföy dağılımlarında çoğunlukla ne tür bir türev pozisyon açılmış açıklanmıyor. Viop tam anlamıyla derya deniz. Dövizden emtia endeksten 30 hisseye çeşitli vadelerde pozisyon açmaları mümkün. Çoğunlukla da bu pozisyonlardan sadece yüzde olarak haberimiz olabiliyor.

Hsyf'lerden bazıları turev urunleri düşüşlerde yavaşlatan bir sürtünme katsayısı faktörü gibi kullanıyor. Bu konuda ünlü iki fon acc ve tkf idi simdi onlra nff eklenmis gibi. Tabi düşüşte yavaslatan yükselişte de yavaşlatabiliyor.

Ben su ana kadar katalizör olarak kullanana rastlamadim. IPB bu konuda aday olabilir. Bir de ZDZ var.

5.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Benim çıkarımım Türev ürün kullanımı bir fonun doğrudan riskli olduğunu göstermez. Hatta bazen "beta"sini düşürerek risk düzeyini bile dengeleyebilir.

Portföy dağılımlarında çoğunlukla ne tür bir türev pozisyon açılmış açıklanmıyor. Viop tam anlamıyla derya deniz. Dövizden emtia endeksten 30 hisseye çeşitli vadelerde pozisyon açmaları mümkün. Çoğunlukla da bu pozisyonlardan sadece yüzde olarak haberimiz olabiliyor.

Hsyf'lerden bazıları turev urunleri düşüşlerde yavaşlatan bir sürtünme katsayısı faktörü gibi kullanıyor. Bu konuda ünlü iki fon acc ve tkf idi simdi onlra nff eklenmis gibi. Tabi düşüşte yavaslatan yükselişte de yavaşlatabiliyor.

Ben su ana kadar katalizör olarak kullanana rastlamadim. IPB bu konuda aday olabilir. Bir de ZDZ var.
    İkinci paragrafta anlattığınız türevin 'hedge' maksatlı kullanılması. Son paragraftaki 'kar' maksatlı kullanılması.

zdz ilginçmiş bu arada . portföyünde çok yoğun endeks ve pay türev kontratı var. ziraat için ilginç bir portföyü var. ben hiç dikkat etmemiştim bu fona. gerçi yöneticilerine baktım aynı kadro.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. Evet Ziraat bazı şeylere öncülük etmek için yapıcı adımlar atıyor gibi. Umarım başarılı olurlar.

ZSF de tefas da listeleniyor ama islem görmüyor. Katılım yabanci hisss fonu.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    İkinci paragrafta anlattığınız türevin 'hedge' maksatlı kullanılması. Son paragraftaki 'kar' maksatlı kullanılması.

zdz ilginçmiş. portföyünde çok yoğun endeks ve pay türev kontratı var. ziraat için ilginç bir portföyü var. ben hiç dikkat etmemiştim bu fona.

7. Günaydın
    NNF %-1,4741
    twitterda olumsuz yorumlar başlar. Halbuki geçen hafta endeksten az düşerek başarı göstermişti.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. TKF de endeksten kötü gelirse epey eksi relatif yiyeceğim kafama bugün

Sayfa 813/1002 İlkİlk ... 313713763803811812813814815823863913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •