Ben içtim İzmir'de bir çiflik varmış üretiyor.İçilecek birşey değil ama.
Ben içtim İzmir'de bir çiflik varmış üretiyor.İçilecek birşey değil ama.
Bu olay ve sonucu hakkında genelde yanlış spekülasyonlar yapılır. Buzulların erimesi sıcak su akıntılarının yavaşlamasına ve durmasına yol açarsa bırakın Himalayaları, bizim ülkenin kuzeyinde yüksek rakımlı yerlerinde bile buzdan heykel olabilirsiniz. Deniz seviyesinde anormal yükselme beklerken, çok az bir yükselme sonrasında tam tersini yani deniz seviyesinin düştüğünü görüp, buzul çağı yaşayabilirsiniz.
En son 12.000 yıl kadar önce bu süreç yaşanmıştı ülkemizde. İstanbul boğazı bölgesinde su seviyesi şu andaki seviyenin çok altında idi ve Anadolu ve Asya yakaları birleşikti. Keza Çanakkale boğazı da aynı durumdaydı. Marmara ve Karadeniz iç denizler idi. Isınma süreci başlayınca yaklaşık 7000 yıl önce Akdeniz suları Çanakkale ve İstanbul boğazlarını aşıp Karadeniz'e ulaştı. Akdeniz sularının İstanbul ve Çanakkale boğazlarını aşması sırasında devasa şelalelerin oluştuğu kabul edilir. 2000 yıl kadar önce de deniz seviyesi şu andaki seviyenin yaklaşık 2 metre üzerinde idi. Nuh tufanı denilerek anormal derecede saptırılan ve dini motif eklenen olay da bu dönemlerdeki taşkınların sonucudur. Saçma sapan bir efsanedir. Bu nedenle Nuh'un gemisi ile ilgili haberleri yazıları görünce, arayın belki bulursunuz gemiyi der gülerim.
Akdeniz sularının Çanakkale ve İstanbul boğazlarını aşarak Karadeniz'e ulaşmasının bir önceki tarihi de yaklaşık 110.000-120.000 yıl öncesine denk gelir. Bu dönemde olan bir olayın hikayesi günümüze ulaşamayacağına göre Nuh hikayesi en fazla 7000 yıllık bir efsane olsa gerek.
İşin daha da komik tarafı, son iki buzul sonrası dönemde (Yaklaşık 115000 ve günümüz) deniz seviyesi en fazla 8-10 metre yükselmiştir. Buna rağmen hristiyanlar Nuh'un gemisini Ağrı dağında, Müslümanlar da Cudi dağında arar durur.
Kolay gelsin, ne diyeyim.
Okullarda, biyoloji, jeoloji, paleoantropoloji ve arkeoloji zorunlu ders olarak okutulmalı.
Yoksa saçmalıklarla geçer ve geçiyor ömrümüz.
Son düzenleme : JAS; 12-11-2019 saat: 21:26.
Çoğunluk emekli olsam da memlekete göçsem diyor. Sayın Tengri Himalaya diyor. Bu hayatta çok az kişi dediğini yapabilir.
Doğa ile savaş halindeyiz kazanırsak kaybedeceğiz diye bir söz okumuştum.
REIS yine gitmeden evvel ortamı germe peşinde..
Bilerek yapılan mevzular..
Madem anlaşmazlık var borsa neden düşmüyor..
Dolar neden gidemiyor..
Bu gibi görüşmeler de önce 2 li heyetler zaten görüşüp bir sonuca bağlamışlardır..
İki lider ise olayın kaymağını yer ..
El sıkışılır işte oturdun kalktın gülümsedin gülümsemedin 5 dk dendi 10 dk oldu owww falan..
Trump erdoğan is very nice guy falan derse borsa yüzde 5 yapar dolar yüzde 2 çakılır falan
guy muy ne dedi falan..
hala s400 falan diyorlar yaa..
whatever is happenning has already happened..
Cumhurbaşkanlığı'na ''sınırsız harcama'' yetkisi!
Türkiye tarafından düzenlenen uluslararası toplantılardan Cumhurbaşkanı’nca belirlenenler için yapılacak harcamalara geniş kapsamlı kural muafiyeti getirildi.
https://www.haber3.com/guncel/politi...haberi-5055791
Denetimi olmayan harcama zaten sınırsız sayılır.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, 33 yaşındaki tesisatçı Emre Kanber , karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede tahlil için beklerken, yaşamını yitirdi.
https://www.haber3.com/guncel/tahlil...GRo02bY3_RgiRA
Vatandaş biraz daha sabırlı ve dayanıklı olmak durumunda artık.
Giderek uzayacak bu süreler.
Neslimizi devam ettirmeme korkusu deyince...
Bilirsiniz, ülkemiz insanında, soyunu devam ettirmek gibi sorumluluk bir inanılmaz yük vardır sırtında...
Bir de soyadını devam ettirmek takıntısı.
O nedenle de erkek evlat isterler.
Köyde bir akrabamız vardı. Ne rençber ne iş sahibi asalak bir adamdı.
Bakarsın ilkokulda hademe, olmadı otobüsün muavini...Olmadı şehirde inşaat işçisi.
Ömrü böyle geçti.
En son Fransa'ya gitti de ölmeden önce, elin gavurunun sayesinde biraz dünya, eli de biraz para gördü.
Fransızca'nın da şifresini çözmüş, Türkçe her ismin başına Lö diyerek (Lö kapı Lö pencere) idare ederdi.
En büyük iddiası ise kendi adının ve soyadının devamı idi.
İki torununa kendi adını verdiler metazori.
Sanırsın Osmanlı padişahı.
Soyun ve soyadının devamı nasıl bir iddiadır anlamam.
Hele de insanoğlunun devam etmesi konusu, bu konuda yapılmış filmler, bu amaçla bir uzay gemisi dolusu insanı bir başka gezegene yollanması gibi bilim adamlarının mesai harcaması bana inanılmaz anlamsız gelir.
Doğarsın. Yaşarsın. Layık olduğun bir sonla ölür gidersin.
Hemen her canlı gibi.
Tarihi incelediğinizde insan denen yaratığın, bu güne kadar yaptıklarıyla soyunu devam ettirmeye layık bir canlı, kopyalanacak bir örnek olduğunu düşünmüyorum.
Son düzenleme : BORA YAŞAR; 12-11-2019 saat: 13:08.
Yer İmleri