Sayfa 815/1002 İlkİlk ... 315715765805813814815816817825865915 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,513 - 6,520 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Risk seviyesi izahnamede yazmaz.
    Yatırımcı bilgi formunda yazar. HJB'nin de yazıyor. 6 olarak.
    https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...79cb6b4b637885
    Hocam hatırlarsanız bi ara sizinle faiz hassasiyeti olan arkadaşım için fon konuşmuştuk önerdiğiniz fonlar arasında EKF de vardı kendisi de bu fona yatırım yapmış 2 gündür ciddi kayıp yaşadım %6 civarında dedi sizce bunun nedeni nedir? verirken kaşıkla alırken kepçeyle almış bende çok şaşırdım bu fonlar böyle kayıp yazmaz benim bildiğim sizin bir yorumunuz var mı acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    Hocam hatırlarsanız bi ara sizinle faiz hassasiyeti olan arkadaşım için fon konuşmuştuk önerdiğiniz fonlar arasında EKF de vardı kendisi de bu fona yatırım yapmış 2 gündür ciddi kayıp yaşadım %6 civarında dedi sizce bunun nedeni nedir? verirken kaşıkla alırken kepçeyle almış bende çok şaşırdım bu fonlar böyle kayıp yazmaz benim bildiğim sizin bir yorumunuz var mı acaba?
    EKF'deki düşüş ilginç gerçekten
    Düşüş yaşan bir de YFV var ama oda onun yarısı kadar
    Sirketi arayıp sormak lazım, ödeme yapmayan bi firma filan mı oldu acaba

3.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku

İhraççı
    Hazine / Turkish Treasury
    Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş.
    Emlak Katılım Bankası
    Halk Varlık Kiralama A.Ş.
    Kalkınma Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.
    Kalkınma Yatırım Varlık Kiralama A.Ş.
    Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş.

Bunlara ait sertifikalar var.

Bu ciddi düşüşe ödemede sıkıntı yaratan bir firma sebep olmuş olabilir.
    Birde faizlerin artış göstermesi (bunlar faizle ilgimiz yok dese de piyasadaki faiz artışı öyle yada böyle bunlarıda etkiliyor) sonucu eldekilerin 2. el değerinin düşmesi etki edebilse de bu kadar düşüşe sebep olmaz bence.

Bu fonlarda borçlanma araçları fonu benzeri çalışıyor. Geçmişte dönem dönem ödeme sıkıntıları yaşayan şirketler sebebiyle böyle düşüş yaşayan fonlar oldu, daha sonra tahsilat geldikçe bu artı olarak yansıdı fona, ama o arada satıp gidenlerin hakları korunamadı.
    Ama tersi bir iki olayda hatırlıyorum, yani fondayken o dönemde ödenemeyen tahvilin sonraki tarihte ödenmesinden satıp çıkanları da faydalandıran bir iki fon kalmış aklımda.

4. tahmin ettiğim gibi sabaha akp işi bitirecek. tek tesellimiz bizim gibi parası döviz veya borsa bazlı yatırımda olanların kısa vadede karlı çıkacak olması. bist öğlen olmadan +10 tavan yapar. uzun vadedeyse ekonomi batağa sürüklenmeye devam edeceğinden imkanı olanın derhal ev veya araba alması, olmayanın da en azından %50 döviz bazlı, %50 bist bazlı yatırım yapması şart. yoksa yok faizde, yok kira sertifikasında, yok borçlanma aracında ısrar ederseniz paranızı pul edersiniz benden söylemesi. hatta iş kibarlık sınırlarını aşıyor paranız pç olur: ) değişkenlere, fon sepetlerine, karmalara bile itimadım yok açık konuşayım.

5. Ekf yüksek miktarda enflasyona Endeksli kira sertifikası bulunduruyor. Bunlar bazen sert satış yiyor. Dönem dönem sert yükseliş ve düşüşler olabiliyor bundan dolayı.

6. bu durumda ikinci tura kaldı ama aslında farkeden birşey yok rte kazandı bitti bu iş. ülkede özellikle son on yılda insanların ulaştığı(!) kültür seviyesine bakarsak aksini düşünmek saflıktır: ) incenin tüm oylar kk'na gitse bile sinan oğanın oylarını eşit paylaştırırsak sonuç belli. sanmıyorum ama düşüşler olursa bile alım fırsatıdır.

Başkan dan değişik açıklama gelirse 28 ine kadar bist bunu takip eder ,aynı düzende seçimi bekler

8. Akbank'tan altın fonu kaybolmuş fon alım listesinden, saat 18:00 civarı da böyleydi, bilgisi olan var mı?

Sayfa 815/1002 İlkİlk ... 315715765805813814815816817825865915 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •