Sayfa 816/1000 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,521 - 6,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1. Ankara ulusta hergele meydanında 1980 li yıllarda ayaklı dövizciler vardı. Sanırım yine bu iş kolu faaliyete başlar. Ülke çağ atladı diye diye geriye doğru çağ atladık. Televizyonlarda sürekli eski el sanatları gösterildiğine göre ; bakır kaplar, el dokumalar, çarıklar , fesler , ker***ler ..... yani insan gücüne dayalı bol işgücü gerektiren faaliyetler. Parayı da kaldırıp, takas sistemine geçebilirsek tamamdır.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ben ve delikan burada her gün size yüksek sesle söyledik. '' Dövizinize altınıza sahip olun, bir eşek bulun taşıtın '' dedik. Ahaa şimdi %1 vergiyle almak zorunda kalacaksınız. Ticaret yapmıyorsanız, sanayici değilseniz dövizle ne işiniz var diyorlar, gerzekler; ülkeyi ben mi yönetiyorum. Döviz ve hatta forex ne zamandan beri vatandaşa yasak. Gözündeki çöpü görmez , gelir benim çöpü öpmeye kalkar.
    Köprüden geçeceğiz, tatile çıkacağız, havalimanı kullanacağız dedik dinletemedik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3. Yaşı kurtaranlar bilir. Kara Borsa işini. Kara denmesi nedendir çözemedim ama, bu borsa olmasa insanlar tımarhanelik olurdu. Günümüzde tımarhane ile tanışmak zorunda kalan insanlarla ilgili Youtube de bir iki tane video var. Bizzat tecrübe etmiş birisi olarak kimseye önermem masalOsmanı. Bakırköy daha da kötü . O nedenle bugünler de her şeye gülmeyi kendinize gaye edinin. Güldükçe gülecek ve sonunda asıl gülünecek yerde ağlayacağız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3

5. Delikan valizleri toplamadın mı daha ? Bir an önce çıkışını yapmalısın yoksa yurtdışına çıkışlara 75 dolar vergi koymayı düşünüyorum. Hatta bu gece rüyamda bunun genelgesini yazdım. Bir daha ki rüyamda yayınlarım bak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Karaborsa kelimesi "Black Market" deyiminin Türkçe'ye uyarlanmış halidir.

Onun için Kara diyoruz.

Aslında siyahtır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Kara borsa için bir de Shadow Economy derler. Ama bu teknik bir kelimedir, sokak dilinde Black Market kullanılır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Yani, akşamdan sabaha ona buna şuna, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen vergiler, algılar gelirse, ekonomimiz (zaten zebra etkisi şeklinde gölgeli) gölge ekonomiye hızla ilerler.

Sayfa 816/1000 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •