merhaba,sizleri takip ediyorum öğreniyorum.yerli hisse ve emtia pek girmek istemedim.portföyüm sizce nasıl
tcd
osd
gma
ıpj
fıl
aft
fıb
Bu Abd ile ilişkiler, fırtına öncesi sessizlik kıvamında her açıklamada muazzam bir gerilim hissediliyor. Sanki her an bir gümbürtü patlayacak, tansiyon yükselecek. Basın açıklamalarında kullanılan kelimeler bile hep dikenli.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Haydar Acun yeni çıkartacakları serbest fon ile ilgili olarak twitter da açıklamalarda bulunmuş..
- Serbest fonumuz hisse yoğun fon olacağı için stopajdan muaf.
- Fon tefasta işlem görmeyecek, yatırımcılar bizimle sözleşme imzalayarak alabilirler. Fon için şu anda düşündüğümüz alt limit 500 bin TL.
- Serbest fonumuz aynen MAC gibi sadece Türk hisselerine yatırım yapacak, ama daha aktivist ve portföydeki sınırlamaları farklı olacak.
- Sabit yönetim ücreti yıllık 0.5% olacak (sadece masrafları karşılasın diye belirlendi). Performans ücreti başarı kriterini geçince %20
- Performans ücreti almak için belirlenen başarı kriterinin adil ve makul olması bizim için önemli. O yüzden iki aşamalı kriter belirledik (1) BIST + %5 ve (2) Enflasyon +%5 ten hangisi yüksekse onu geçmek. Amaç sadece borsayı geçmek değil aynı zamanda reel getiri.
- Daha uzun vadeli yatırım yapıp, fonun yatırımcı çıkışları için zararına hisse satmasını önlemek için bu fondan çıkışlar günlük değil 3 aylık dönemler sonunda yapılabilecek.
Keşke benim olsa![]()
tcmb resmi usdtry -0.15%
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri