Originally Posted by
paulauster34
Arkadaşlar bu düşüşler sadece berkosanda yaşadığımız bir durum değil. BIST 30 da yüksek hacimli bazı kağıtlar dışında neredeyse bütün borsanın içinden geçildi. Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde yatırımcı olmak bir riskti, bunu peşinen kabul edelim. Bizim burada konuştuğumuz hacimler ya da bizim etkimiz devede kulak bile olmaz, olamaz berkosan da. Bilgilerimizi paylaşıyoruz buralarda ama o bilgilendirmeleri de eğer süzmeden kullanıyorsak bu da bizim hatamız, bu bir. İkincisi ve sanırım en önemlisi eleştirinin nasıl yapılacağı. Hepimizin izzeti haysiyeti var, kimse kimsenin kişilik haklarıyla bu kadar aleni bir şekilde uğraşamaz, bu iki. Buradaki bir çok arkadaş bu yaşananları defaatkereler yaşamışlardır. Yükselirken biz kazanırız, düşerken yakacak bir cadı aranır. Hepimiz ara ara yazıyoruz ama hepimizin gözü kulağı bir taraftan somut şeyler söyleyecek, bilgi verecek arkadaşların yazdıklarında. Bu anlamda bilgilerinden yararlandığımız bir çok öne çıkan arkadaşımızın samimi olduklarına ve kağıtta olduklarına inanıyorum. Birbirimize destek olursak bu süreçleri aşabiliriz. Ayrıca aşağıya ekliyorum, bu bilgileri baz alarak kağıt ve pozisyon almalıyız, herkese bu zor dönemde sabırlar diliyorum.
1. Temel Analiz
Finansal Durum: Şirketin gelir tablosu, bilançosu ve nakit akış tablosu gibi finansal belgelerini incelemek. Gelir büyümesi, kar marjları ve borç durumu önemli göstergelerdir.
Karlılık Oranları: Brüt kar marjı, net kar marjı ve öz kaynak karlılığı gibi oranlar, şirketin karlılığını değerlendirmede yardımcı olur.
Piyasa Değeri: Şirketin piyasa değeri ve hisse senedi fiyatının bu değere oranı, değerleme açısından önemlidir.
2. Teknik Analiz
Hisse Fiyatı Grafiği: Hisse fiyatındaki hareketleri, trendleri ve destek/direnç seviyelerini incelemek.
Göstergeler: RSI, MACD gibi teknik göstergeleri kullanarak aşırı alım veya satım durumlarını değerlendirmek.
3. Sektör Analizi
Sektör Performansı: İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün genel durumu ve büyüme potansiyeli. Sektördeki rekabet, talep ve ekonomik koşullar da önemli faktörlerdir.
4. Gelecek Beklentileri
Büyüme Stratejileri: Şirketin gelecekteki projeleri, yatırım planları ve büyüme stratejileri.
Ekonomik Koşullar: Ekonomik durumun, faiz oranlarının ve inşaat sektöründeki genel trendlerin hisse senedine etkisi.
5. Yatırımcı Duyarlılığı
Analist Raporları: Uzman analistlerin görüşleri ve raporları, hisse senedi hakkında değerli bilgiler sunabilir.
Haberler ve Gelişmeler: Şirketle ilgili güncel haberler, yeni projeler veya yönetim değişiklikleri gibi unsurlar yatırımcı duyarlılığını etkileyebilir.
6. Risk Analizi
Piyasa Riski: Ekonomik dalgalanmaların ve sektörel değişimlerin hisse fiyatını nasıl etkileyebileceği.
Şirket Riski: Yönetim, rekabet ve operasyonel riskler.
Yer İmleri