25 milyon sermayeli Logo yıllıkta 50 milyon kar yapınca 60 ları gördü..ve fk 30 ları gördü. .19 milyon sermayeli kafein yıllıkta 40 milyon kar yaparsa .?? Hissenin değeri fk 30 a göre 1.2 milyar tl olmalı..1.2 milyar tl de hisse adeti nin fiyatının 65 tl olmasını gerektirir...
Kafein ise 2018 de 12 milyon TL kar bekliyor...2019 da ise yüzde 50 artışla 18 milyon TL kar bekliyor...sonraki yıllarda da buna benzer agresif büyümeler bekleniyor...o vakit hissenin fiyatı buna kayıtsız kalamaz..
Ama yine de herkesin hesabı kendine..herkes kendine göre davransin
Önceki iş gününde Logo ve kafein agresif çıkmışlardı...bu sırada islem hacimleride bir miktar artmış idi..hatta o sirada 25 milyon tl lik işlem hacimlerine ulaşmıştı. ..geçen aylarda bu islem hacmi ile ciddi miktarda duzeltme yapmıştı..Ama yakin zamanda ise 7.82 yi gördüğü gunde ise 55 milyon tl lik islem hacminden sonra 5.50 ye kadar duzeltme yapmisti...
hissede bu durumu görmüş ve en Son 25 milyonluk islem hacminin ciddi bir düşüşe neden olmayacağını tahmin etmiştim. ..bu gün gerçekten de ciddi bir düşüşe neden olmadı sadece bir miktar ısısını düşürerek kendini soguttu. .
Bence bu gün 7.31 ı görerek düzeltmesi nin önemli oranda bittigini de işaretlerini üretti...
Bu gün kafein ağırlıklı ortalamasının üzerinde kaldı ve cok hafif düştü. ..
Bundan sonraki günlerde ilk etapta 7.31 daha sonrada 7.44 direnclerini geçmesini bekliyorum...
Düzeltmeyi hafif sıyriklar ile anlatması sevindirici...bu günü öngörmeme rağmen satmaya gerek duymadım. ..o yüzden de bundan önceki yorumlarımda yola devam demiştim.
Yarın bu günden çok daha dinç bir kafein bekliyorum...
Hisseler çok aşırı islem hacimlerinden sonra muhakak düzeltme yaparak islem hacimlerini düşürerek kendilerini soğutmak isterler...kafein bu gün büyük ölçüde bu gün bunu yaptı...
Kafeinde asıl korkulmasi gereken islem hacimleri 55 milyon tl civarlaridir. ..
Onun dışındaki miktarlarin hisseyi çok da aşağı çekme şansı yok...
15 milyon küsür sermayeli vede 6 aylıktan 1.8 milyon kar üretebilen kront baktığımda bu günü yüzde 3 lik prim ile vede 10.33 fiyatından kapattığını görüyorum. .
18.9 milyon sermayeli kafein ise hala 7.21 fiyatinda...demek ki kront un alıcısı vardır ve bu veriler uygun görülmektedir. .
Son üç ayda kront 3.7 milyön kar uretebilmis iken kafein ise 4.2 milyon kar üretmiştir. .
Aslinda kront un daha da yükselmesini istiyorum..çünkü kront bu verileri ile bize tavşanlik yapıyor. .onun sayesinde kafeinin de gidecek daha çok yolu olacak..
Kafeinin ağır ağır ama sağlam adımlar ile 7.82 direncinin üzerine yürümesi olumludur...bu şekilde o direnci geçme ihtimali yükseliyor. .
Yer İmleri