Şunu da unutmayalım. Burada ben dahil pek çok arkadaşın olumlu beklentisinin sebebi önümüzdeki 1-2 yılda gerek yeni ürünler, gerekse ihracatta yaşanacak ivmelenme ile oluşacak ilaç zammı üzerindeki ciro büyümesi. Ayrıca yabancı firmalar için pazar cazibesi azalacağı için onlardan da pay kapmasını beklerim.
Bu nedenle 2022 ciro büyüme beklentim %60-70 aralığında. %50 altında bir büyümede yol ayrımına gelebilirim(pandemi tarzı bir sıkıntı olmadıkça).
Piyasada para sıkıntısı var. Yabancı son 2 yılda 5 milyar dolar civarı para çıktı. Bir sürü yeni arz yapılıyor ve bunlar da piyasadan çok para çekiyor. Fon yöneticileri ve yerli spekler kısıtlı fonla hisseden hisseye geçiyor. Yani kimsenin 6 ay sonra, 1 yıl sonra güzel gelecek bilançolarla ilgilendiği yok. Enflasyon yüksek, dolayısıyla paranın zaman maliyeti fazla. Bu nedenle kimsenin 2-3 ay bekleyecek hali yok. 3 ay sonra gelir alırız gerekirse diyorlardır.
Peki biz niye öyle yapmıyoruz, valla yapabilen yapsın, benim becerebileceğim bir iş değil.
Son düzenleme : Cautionary; 16-03-2022 saat: 17:51.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri