Sayfa 820/831 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830 ... SonSon
Arama sonucu : 6641 madde; 6,553 - 6,560 arası.

Konu: TTRAK - Türk Traktör

1.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Ben tavsiye verebilecek yetkinlikte değilim Baygeorge

Twitterda okuduğuma göre en az 4 hisse olmalı riski dağıtmak için.O yüzden TUPRS FROTO TTRAK BRISA DOAS taşıyorum.DOAS ve BRISA diğerlerine göre daha az var

Ytd
    Selamlar,
    Riski dağıtmak güzel ama bu sefer de tüm hisseler otomotiv sektörü olmuş. Benim de öyle.

Riski dağıt derken 100 liran varsa 25 lirasını Froto Doas Ttrak Brisa al

25 lirasına Thyao Pegasus Çelebi Doco al
    25 lirasına Cwene Kontr İzenerji Akener vs al
    25 lirasına da Çimsa Oyakc Akcns vs al anlamında sektörlere de dağıt diyorlar ama bize ters.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Bende de 2 otomotiv, bir demirçelik, 2 enerji, 1 menkul değerler var..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Riski dağıtmak güzel ama bu sefer de tüm hisseler otomotiv sektörü olmuş. Benim de öyle.

25 lirasına da Çimsa Oyakc Akcns vs al anlamında sektörlere de dağıt diyorlar ama bize ters.
    Selam devletin dahil olduğu hisseleri almıyorum.Koç grubu diğer sektörlerde olursa sektör çeşitlemesi yaparım belki.Brisa yı bile çekinerek aldım Koç harici olduğu için ve koskoca Sabancı grubundan olduğu halde.

Ayrıca ben 3 sektördeyim:
    TUPRS enerji
    TTRAK tarım ve kısmen inşaat (bence)
    diğerleri otomotiv

4. Riski dağıtmak değil ama azaltmak için gıda/market ve enerjisa gibi enerji firmalarının alınması daha makul olur.

5.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Selamlar,

Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Riski dağıtmak değil ama azaltmak için gıda/market ve enerjisa gibi enerji firmalarının alınması daha makul olur.
    Riski azaltmak daha doğru tabir haklısınız

Benim riski azaltmakta bir önemli kriterim de yarı yarıya yabancı şirketlerle kurulan ortaklık olması.BRISA FROTO TTRAK da bunu yakaladım ama elimdeki 2 hissede bu yok DOAS TUPRS.

6.  Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Riski azaltmak daha doğru tabir haklısınız

Benim riski azaltmakta bir önemli kriterim de yarı yarıya yabancı şirketlerle kurulan ortaklık olması.BRISA FROTO TTRAK da bunu yakaladım ama elimdeki 2 hissede bu yok DOAS TUPRS.
    Kıstasları kişiye göre değişiyor. Sizin ki biraz Dudu'nun 'sahibi kim?' sorusunun cevabı ile verilmiş bir karar. Ben mesela geçmişte firmanın CEO sunun eğitimine bile bakardım; şimdi o kadar detaya girmiyorum.

Mesela ben eşime yıllar önce temettü veren, betası düşük hisselerden bir portföy yapmıştım, çünkü kendisi kaybetmeyi sevmeyen, bozulan bir karaktere sahip. Yıllar içinde o portföy(bim+aefes+ccola) oldukça değerlendi, maliyetler sıfıra yaklaştı.

Ama mesela kendime aynı portföyü yapmadım. Neredeyse her gün ekran bakan biri olarak bana çok banal geldi Portföyleri karşılaştırdığımda onun bir adım önce olduğunu görüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Selamlar,

Riski dağıtmak değil ama azaltmak için gıda/market ve enerjisa gibi enerji firmalarının alınması daha makul olur.
    Kıstasları kişiye göre değişiyor. Sizin ki biraz Dudu'nun 'sahibi kim?' sorusunun cevabı ile verilmiş bir karar. Ben mesela geçmişte firmanın CEO sunun eğitimine bile bakardım; şimdi o kadar detaya girmiyorum.

Mesela ben eşime yıllar önce temettü veren, betası düşük hisselerden bir portföy yapmıştım, çünkü kendisi kaybetmeyi sevmeyen, bozulan bir karaktere sahip. Yıllar içinde o portföy(bim+aefes+ccola) oldukça değerlendi, maliyetler sıfıra yaklaştı.

Ama mesela kendime aynı portföyü yapmadım. Neredeyse her gün ekran bakan biri olarak bana çok banal geldi Portföyleri karşılaştırdığımda onun bir adım önce olduğunu görüyorum.
    Benim lotlarım bende emanet.Her an ölebilirim diye düşündüğüm için şu anda ilkokula giden oğluma nisbeten sağlam hisselerden oluşan bir portföy bırakmak zorunda hissediyorum

Emanet derken yanlış anlaşılmasın ben aç gezmiyorum.Tabi ki temettülerden harcama yapıyorum

Sayfa 820/831 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •