Sayfa 821/1004 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 6,561 - 6,568 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

1. Haftalık Bülten (Meksa Yatırım)

Borsada çıkış hareketi korunuyor. Döviz kurlarında tepki alım denemeleri direnç
    seviyelerinde kar satışıyla karşılaşırken gösterge faiz oranları yatay seyrediyor.
    Piyasalarda olumlu hava, teşvik ve yardım paketlerinin desteğiyle devam ediyor.
    Yardım ve teşvik paketleri salgın hastalığın ekonomiler üzerindeki etkilerini azaltmak
    için alınsa da para ve sermaye piyasalarında daha belirgin etkiler bırakıyor.
    Faiz oranları düşük ve düşük kalacak beklentileri nedeniyle ilk aşamada
    olumlu etkileri borsalar üzerinde görüldü. Altın ve diğer yatırım araçları da etkilendi
    doğal olarak. ABD'nin 980 milyar dolarlık teşvik paket hazırlığının ardından
    Avrupa Liderler Zirvesi'nde 1.8 trilyon Euro tutarındaki kurtarma paketi
    konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca "Acil Varlık Alım Programı" (PEPP) 500 milyar
    Euro artırıldı ve 2022 Mart sonuna uzatıldı.
    Japonya'dan da 700 milyar doları aşan teşvik paketi açıklaması geldi. Parasal genişlemenin
    devamı konusunda Avrupa Merkez Bankası'nın harekete geçmesinde son dönemde
    Euro’daki değerlenmenin biraz payı var. Daha önce değerli Euro'dan duyulan
    rahatsızlık vurgulanmıştı. Reel ekonomiler ayakta kalmaya çalışırken borsaların
    zirvelerde geziniyor olmasının gerekçesi bu gelişme. Borsa İstanbul'da devam
    eden çıkışa trendinde banka hisseleri öncülük ediyor. Bankacılıkla birlikte "aşı
    bulundu" haberleriyle havayolu şirketleri ve ardından holding hisseleri hareketlendi.

Yabancı girişleriyle birlikte borsa olağan seyrine geri döndü. Yabancı yatırımcıların
    yoğun işlem yaptığı işlem derinliği olan banka ve holding hisseleri başta
    olmak üzere demir çelik ve havayolu hisseleri hareketlendi. Mart ayından bu yana
    devam eden çıkışta son bir kaç ayı hariç tutarsak yerli yatırımcıların etkin
    olduğu hisseler öne çıkmıştı. Yabancı girişleri 11-27 Kasım aralığında, hisse
    senetlerinde 1.2 milyar dolar, tahvil bonoda 617 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Ancak aralık ayının ilk haftasında hisse senetlerinden 22.9 milyon dolar çıkış,
    tahvil bonoya 91.4 milyon dolar giriş görüldü. Yabancı girişlerinde hız kaybı var.
    Diğer yandan bankalardaki döviz mevduatı artmaya devam ediyor. TCMB verilerine
    göre, 4 Aralık haftasında, bir önceki haftaya göre 3.4 milyar dolarlık artış
    ile birlikte 231.2 milyar dolara yükseldi. Mevduatlardaki yüzde 56 döviz payı
    oldukça yüksek bir oran. Döviz kurlarındaki düşüşü yerli yatırımcı alım yönünde
    kullanmış.
    Son aylarda bankalardaki döviz mevduat artışı ve yabancı yatırımcı girişlerini yan
    yana koyduğumuzda "yabancı satmış yerli almış" demek yerinde olacak. Piyasalarda
    iyimserlik sürmekle birlikte daha temkinli bir görünüm öne çıkabilir.
    Endekste çıkış trendi devam ediyor. İlk destekler 1.350-1.342 seviyelerinde. Bu
    seviye kısa dönem için öne çıkabilir. Sonraki destekler 1.320-1.315 seviyelerinde.
    İlk direnç ise 1.400 seviyesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir.
    Çıkışın devamı için bu seviyenin üzerinde kalınması gerekecek. Sonraki dirençler
    1.445-1.500 seviyelerinde. Kâr satışlarına rağmen çıkış hareketi devam ediyor.

2. naliz- BIST-100 Strateji (Gedik Yatırım)

BIST-100 Strateji
    BIST 100 Endeksi haftanın son üç gününde gerek gün içi gerekse kapanış bazlı zirvelerini
    yenileyerek haftayı rekorlarla tamamladı. Rekorların yenilenmesine karşın
    geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz gibi göstergelerin bu yükselişe eşlik etmekte
    zorlandığını görüyoruz. Aynı zamanda zirveler oluşurken bunun genele yayılmaması,
    yükselişin hisse ve sektörel hareketlere bağımlı gerçekleşmesi de yükselişlere
    temkinli yaklaşmamıza neden oluyor. Endekste geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişle
    birlikte mart ayından beri devam eden yükselene kanalın üst bandı daha
    kritik hale geldi. Bu kanalın üst bandı bu hafta itibariyle 1.390'lı rakamlarda
    bulunuyor. Aşağıda ise ilk güçlü destek bölgesi 1.350 - 1.340 aralığında bulunuyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    İZCANIM & T/A AĞBEYLERİM

bir birine çok benzeyen 2 güzel insan

sağlığınıza dikkat edin lütfen

GEÇMİŞ OLSUN

Yaşlandınız mı yoksa

HAYIRLI BEREKETLİ HAFTALAR DİLERİM
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    İZCANIM & T/A AĞBEYLERİM

GEÇMİŞ OLSUN

Yaşlandınız mı yoksa

Çok teşekkür ederim...

Yaş kemâle ermeye başladı. Bu işler artık yoruyor sanırım...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

5. Arçelik, Basında Çıkan Haberlere İlişkin Açıklamada Bulundu.
    KAP açıklaması şöyle:
    Bazı basın kaynaklarında, Şirketimizin Hitachi Ltd.'nin Japonya haricindeki uluslararası
    beyaz eşya işinin %60 hissesini 300 milyon dolar karşılığında satın almasına
    yönelik görüşmeler yaptığı ve sürecin ilerlediğine dair iddialar yer almıştır.
    Gelişmekte olan pazarlardaki büyüme stratejimiz doğrultusunda, şirket satın almaları,
    ortaklıklar ve iş birliği alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma
    ve görüşmeler Şirketimizce her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler
    sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1
    Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır.
    Bu çerçevede Hitachi Ltd ile de görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin
    olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır.
    Bu kapsamda konuya ilişkin detaylar henüz tam olarak netleşmemiş
    olup görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili yönetim kurulu kararı alınması
    ve/veya bağlayıcı sözleşme imzalanması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel
    Durumlar Tebliği'ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.
    Bu açıklamaya konu görüşmelere ilişkin olarak, işlemin Arçelik'e olası etkileri
    dikkate alınarak, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında Şirketimiz
    Yönetim Kurulu'nun 28.11.2017 tarihli kararı ile verilen yetki çerçevesinde, 11.03.2020
    tarihinde Genel Müdürlük tarafından işlem için verilen ön teklifin açıklanmasının,
    görüşmelerin tamamlanarak ilgili sözleşmelerinin imzalanmasına kadar
    ertelenmesine karar verilmiştir. Erteleme kararı, sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi,
    Şirketimizin meşru çıkarlarının, yasal haklarının, rekabet ve pazarlık
    gücünün ve yatırımcılarımızın haklarının korunabilmesi amaçlarıyla alınmış
    olup, medyada çıkan haberler nedeniyle konuya ilişkin olarak işbu açıklama yapılmaktadır.
    Tamamı:
    https://www.kap.org.tr/Bildirim/892934

6. Sn. izci, Sn. T/A

Kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz İnşaAllah..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    İZCANIM & T/A AĞBEYLERİM

GEÇMİŞ OLSUN

Yaşlandınız mı yoksa

Sağolasın Kankim...Tabii yaşlanma belirtileri bunlar, Hayırlısı bakalım...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by 63cnr63 Yazıyı Oku
    Sn. izci, Sn. T/A

Kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz İnşaAllah..
    Sağolasın Sayın Cnr,
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Sayfa 821/1004 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •