Bu bölgedeki arsalar eski sanayicilerin. Bu adamlar şunu hesap ediyor olabilir. Ve Kartal belediyesi onların planları uyarınca ağır davranıyor olabilir. Mesela bu iş bir yıl önce bitseydi bu büyük arsaların sahipleri mevcut hükümetin baskısı altında kalacak ve istemedikleri şartlarda anlaşmalara zorlanacaklardı. Mesela Eczacıbaşı'nın kapısnıı arsasının bir bölümü için çaldı yeni zengin bir yapsatçı müteahit. Eczacı oyalıyor. O adamlarlarla iş yapmaz. Yolda görse selam vermez. Ayazağa da imar işi tamam Eczacı yine yandaş bir müteahitle görüşme yapıyor. Oyalama olabilir. Çünkü bu sistemde tüm arsa sahipleri istemedikleri şartlarda anlaşmalara zorlanacaklarını düşünüyor olabilir. Kesin demiyorum ama ben olsam öyle düşünürüm. Belediye top çevirip tepkiye rağmen seçim sonrasına sarkıttı işi. Yeni hükümet bekliyor olmalılar. Yoksa kaçarı yok bir 18 uygulaması kaldı. Ne kadar gecikebilir ki?
NOT:Ben böyle düşünüyorum. Seçim üstü siyaset yapmıyorum. Burası yeri değil. Türkiye'deki gerçeklerden yola çıkarak söylüyorum bunu. Dediklerime her kesimden görüşten insan katılır sanırım.
Yer İmleri