Sayfa 827/1006 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 6,609 - 6,616 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Dgazli firinda hersey kolay ve lezzetli.hemde iceriyi isitiyor.bir tasla 2 kuş [emoji211].disarisi bahali.hem kotu hem lezzetsiz.ne kadar pahali yere gidersen o kadar kazik yiyorsun [emoji39]
    Herşey evde olmuyor. Lahmacun, kebap, döner, baklava vb. Bunları ustasından yemek lazım, ya da kafaya takıp kendin ustalaşacaksın ama çalışan insanın öyle bir vakti ve enerjisi yok.
    Canın çekince mecbur ödeyeceksin.
    Yapabileceğin şu olur, uygun fiyatlı kaliteli yerleri ya deneyerek ya da tavsiye üzerine bulur oralara gidersin.

2.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku

şu daire ise görmeye gittiğimiz ev ama 1 milyon 80 bin son fiyat çekti(1 milyon dese muhtemelen anlaşacaktık)
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...27057850/detay
    İstanbul'da yaşayanlara Allah kolaylık versin.
    Benim evim bundan büyük, yaşı benzer, manzarası çok daha iyi, yaşadığım şehrin merkezi yerinde site içinde, inşaat kalitesi de çok iyi ve verdiğiniz örneğin yarı fiyatına.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yerden goge kadar haklisiniz.
    Son 20 senede her sey kalitesizlesti, vasatlasti, siradanlasti.
    Hic bir sey artik eski tadinda degil.
    Yoksa bana mi oyle geliyor dedim.
    Bu paraya 1 hafta evimde temiz temiz yemek yerdim en kalitelisinden.
    Ama cadde cocuklarini bir goreyim dedim.
    Syg,
    Sayın Dudu doğumgününüz kutlu olsun.

Fiyat artışları ve ürünlerde küçültme herkesin malumu ama mal ve hizmetlerde kalite düşüşü asıl etkili konu. Parası olan da düzgün mal ve hizmete ulaşmakta zorlanıyor. İşlenmiş gıdalar, meyve sebze et kalitesizleştikçe kalitesizleşti. Butik markalar aramak lazım onlar da her yerde olmuyor.

Küçük çocuğu olanlar bilirler, eskiden üç harfli marketlerde indirim günleri kaliteli oyuncaklar olurdu (Lego vb. markalı), böyle elektronik, mekanik vb. oyuncaklar, alırdım çocuklarıma piyasadan daha ucuza buldukça. Şimdi sattıkları oyuncaklar böyle kartondan yapbozlar, oyun kartları, renkli taşlar iplikler vb. içeren şeyler, ya da dandik plastikten arabalar bebekler. 20-30 liraya bunlar oluyor ancak, diğer kaliteli oyuncaklar oyuncakçılarda yüzlerce lira.

Hizmet sektöründe de çoğunluk işini şeyinin kenarıyla yapıyor, sürekli kazıklanmamak için tetikte olmak ve bir mücadele halinde olmak, herşeyden anlamak bilmek işinizi takip etmek lazım, o kadar yoruluyorum ki. Bir işi birine verip kafamdan silemiyorum.

Benim de yaşadığım yerde uzun araştırmalar sonucu bulduğum yiyecek yerlerim var. Bunlardan tantuni, baklava ve profiterol aldığım üç ayrı yer son zamanlarda kaliteyi bozdular. Fiyat artışları yetmedi sanırım. Üzüldüm azıcık bir keyfim oluyor onun da içine edildi. Yine alıyorum ama daha iyisini bulursam bırakacağım.
    Allahtan lahmacuncu, kebapçı ve dönercim aynı kalitede devam ediyor ama onlardan da bozacaklar diye çok korkuyorum. Her aldığımda gözünüzü seveyim bozmayın şunu fiyatını artırın gerekirse diyorum da adamlar beni ne kadar dinleyecek.
    Yıllardır mantı,sarma,içli köfte vb. aldığım bir kadın var o da mantıyı bozdu kıyma kötüleşmiş kadınla pazarlık ettim ben fazla para vereceğim düzgün kıyma kullan bana diye, nazım geçiyor da öyle anlaştık.

Porsiyon boyutuyla ilgili de anımı anlatayım:
    Bu iskender zincirleri var ya avmlerde falan, böyle salamdan bozma döner satıyorlar. Ben parça etten yapılmamış döneri sevmem ama bir kere mecbur kaldık oturduk, bir - birbuçuk - duble porsiyon nasıl olsun diye sordu garson, birbuçuk dedim iki tane, hanım ben birbuçuk yiyemem dedi, merak ettim gramajlarını sordum, 80 - 100 - 120 gram dedi garson. Bakakaldım öyle.
    Duble porsiyon deyince böyle iki kişinin yiyeceği ya da pehlivan gibi bir adamın ancak yiyeceği bir miktar gelir benim aklıma, adam 120 gram diyor ona işte.
    Birkaç yıl önce Viyana'da bir Türk dönercide oturmuştuk iki tane birer porsiyon döner söyledik, tabaklar bir geldi nasıl tepeleme döner dolu, gözlerimiz açıldı, nasıl da açız, çok da güzel döner, yiyemedik diye bırakılmaz yazık günah, mide fesadı geçirdik bitireceğiz diye, kaldığımız sürede iki kere daha oraya gittik bir porsiyon döner söyleyip iki kişi paylaştık öyle diyeyim. Adama bu ne etinden diye de sordum, kuzu etinden yapıyorlardı.
    Bunu ülkemdekiyle karşılaştırıyorum o kadar üzülüyorum ki.

Geçen hafta da KYK yurdunda kalan gençlerle konuşuyorduk, yemeklerden şikayet ettiler, hem az hem pahalı hem kötü, karınları ağrıyormuş yemekten. Yurt da zararına satamıyor anladığım kadarıyla, ucuz olunca da o kadar oluyor. Dışarıda yiyecek gücü olmayan öğrenciler mecburlar buradan yemeye.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Coook guzel ozetlemissiniz sn. pilavli,
    Korkarim bu trend alim gucunun dusmesi ile guclenerek devam edecek, insanlar her seyin ucuzunu aradiklari icin arzi saglayanlar da maliyetleri kisarak ayni kari etmek amaci ile kaliteden odun verecekler...
    Bu sadece yemekde de olmayacak, hemen hemen hayatin her alaninda artarak devam edecek.
    Paramizla rezil olmaya daha bir hazirilikli olalim diyorum.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    söz konusu olan İstanbul şehri ise Pelit pastanesine gelene kadar ne pastaneler var ... o hoooo.... Pelit daha sonra gelir...

bir de uğultu içinde hangar gibi yerlerde yemek mi yenir yahu ? bir çok işletme hangar gibi yer açıp , o kadar masraf yapar bir akustik düzenlemeye , ses sönümlemesine dikkat etmez... icabında oturulan koltuğun alt süngerinde bile ses sönümleyici malzeme olacak , eğer duvarlar zemin falan uygun değilse farklı yerlerde alışılmadık çözümler üretmen gerekir...... bunlar önemli işler...
    Malesef her yeri deneyecek kadar sagligimi zorlayamam..
    Ozellikle bu yasdan sonra.
    Yillar evvel fabrikasina cok yakin oturuyordum.
    Bir kac kere gezmis ve uretim standartlarini gormus, begenmistim..
    Ceyrek asirdir, bildigim, tandigim ve begendigim, malzemesine, kalitesine guvendigim bir yer oldugu icin degistirmiyorum...
    Ayda yilda 1 kucuk pasta aliyorum 150 TL olmus diye birakamam, daha ucuza kacamam, kaliteyi dusurmesin bana yeter...
    Ha bir de buranin eclair'ini cok begeniyorum..
    Yolum dustukce alirim.

https://www.instagram.com/yilmazpastanesi1975/?hl=tr

Syg,

6. Sayın dudu öncelikle doğum gününüz kutlu olsun sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu yaşayın.
    Bu gün saat 11,30 da Migrosa gittim içersi kalabalıktı fakat kasada kuyruk yoktu. Bim ve a101 e gittim içerisi tıklım tıklım yani artık herkes kuruşu bile hesaplıyor.
    Gelelim yatırıma cuma günü Nurol holding den aradılar tahsisli satış yapacaklarmış. Basit faiz 25 veriyorlar düşünürmüsünüz dediler. Bilmiyorum biraz düşüneyim dedim. Sizce iyi bir firsatmıdır.

7. Ne çok çakarlı mercedes maybach ımız var

10dk ara ile iki tane geçti

Dıt dıt dıt yolda ışıklı sesli geziyorlar

34 Tc 0789
    34 Ta 5635

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Sayın dudu öncelikle doğum gününüz kutlu olsun sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu yaşayın.
    Bu gün saat 11,30 da Migrosa gittim içersi kalabalıktı fakat kasada kuyruk yoktu. Bim ve a101 e gittim içerisi tıklım tıklım yani artık herkes kuruşu bile hesaplıyor.
    Gelelim yatırıma cuma günü Nurol holding den aradılar tahsisli satış yapacaklarmış. Basit faiz 25 veriyorlar düşünürmüsünüz dediler. Bilmiyorum biraz düşüneyim dedim. Sizce iyi bir firsatmıdır.
    Tskler sn. iyimser,
    %25 ilk bakisda fena bir fayis orani gibi durmamakla birlikte ben tercih etmem..
    Sabit getirili yatirimlari sevmiyorum.
    Karekterime uymuyor sanirim.
    Cok kucuk, cari odemelerim icin gereken bir parayi 3-6 ayligina tutttugum miktarlar oluyor ancak o zaman fayis oranlarina bakiyorum, yoksa pek param olmuyor sabit getirili enstrumanlarda....
    Baslikta bu konuda benden daha iyiler vardir kesinlikle...

Syg,

Sayfa 827/1006 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •