Bbva büyük ihtimal garanti de fiyat revizyonu yapar. Yatırımcılar 12.20 den satmazlar. Dolar yükseldiği için 15 lira bir fiyat revizyonu bekliyorum. Bu açıklandığı zaman da tavan olacak bankalar tekrar.
O yüzden düşme olursa alıp biraz kenara atacağım.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağlam planları yoktur. Dolar bir anda 20 olursa akşam oturur bir karar verirler. Hiç bir şey olmazsa nas bırakılıp faiz arttırımı yapılır. Tek sorun enflasyon 36 ,MBfaizi 14.
Faiz arrtırımını sağlam yapsalar da 36 yapmayacaklarına göre gene kısa vadede yatışma orta vadede yukarı yön olur.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunu ege canseni görmeden ben de düşünüyorum.
Misal biz alaman için iyi bir pazariz.
Belki de alaman malina alamandan fazla saygı duyuyoruz.
O zamansa ben bemeve alamiyorsam o da satamıyor...
O zamansa simdi alman düşünsün ...
Bakkala gittim
Yeni liste gelmiş fiyat değiştirmek için mücadele veriyor
Dedim kolay gelsin fiyatlarımı düşürüyon?
Bıktım valla dedi yine arrtırdırdılar. Liste göndermişler gösterdi. Bunun altında satamazsın diyorlarmış
Bence üreticilere ceza kesmeleri gerekiyor. Marketlere değil. Ve allah var yukarda bizim bakkalımız en dip fiyattan satar. En ufak üstüne koymaz.
Bugün büyük marketlere gittim. Az önce bakkalda fiyatlara baktım. Herzaman ki gibi bakkalımız daha ucuz.
En basit örnek domates bakkalda 9 tl büyük marketlerde _ 15 ile 18 arasında
şimdi yeni bir tasarı daha var, ekmek artık zincir marketlerde satılmayacakmış, bakkallarda satılabilecekmiş..basında okuduğum kadarıyla esnaflar için bir kıyak yapmaya çalışıyorlar ama çok aptalca.. bu zor hayat şartlarında markete gittiğimizde tek yerde işleri hallediyoruz.. bunların kafa ancak böyle şeylere çalışıyor bir de anlaşılan bunları ikna etmişler.. böyle zavallıca şeylerle ekonomiyi düzeltecekler güya.. bunların keyfi için dünya kadar verimsizlik örneği ortaya çıkacak (insanların ekmek için başka yerlere gitmesi, zaman, enerji ve yakıt israfı vb) ki bu tam da ekonomi ile alakalı bir şey ama bu ilkel zihniyetin anlaması mümkün değil..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
https://www.trthaber.com/haber/ekono...ak-643434.html
iyi olur.
hatta peynir ve diğer ürünler şarküterilerde satılmalı.
peynir tenekeden suyu ile çıkartılmalı,eskiden olduğu gibi.
marketlerde satılan peynirler kireç gibi.
Yer İmleri