Şimdi Halt Tv de haberleri izledim, meşhur Malabadi Köprüsü'nün olduğu, Diyarbakır Malabadi köyünün elektrik leri 20 gündür kesikmiş.
Köylüler halt tv yi çağrmışlar, bölgeye elektrik veren Dicle elektriği şikayet ediyorlar. Pankart hazırlamışlar çocuklar, kadınlar üşüyorum, ders çalışamıyorum yazmışlar falan.
Şimdi bu neden olmuş : Dicle elektrik bir karar alarak elektrik saatlerini evlerden elektrik direklerine almak istemiş yani eve giden hattı ölçen saatler kutularla direklere monte edilmiş.
Gel gelelim sayın köylüler buna karşı çıkmış yapılmasına engel olmuşlar yani evden doğru ölçüm yapamayan şirkete sokaktan da ölçüm yapmasına engel olmuşlar.
Buna karşı çıkışlarını şöyle anlatıyorlar bu direkler hepsi şahıs arazisi içinde imiş o nedenle kamulaştırma yapılması lazımmış yani adamın evine elektrik getirmek için dikilmiş direğin kamulaştırması yapılmalıymış.
Yarıçağı 20 cm olan direk için kamulaştırma yapılıp 50 yıllık elektrik parasını peşin alası istekleri varmış. Son cümle benim benim yorum.
Hasta olanlara şirket jeneratör ve benzin vermiş ama oradan çıkan elektriği evin saatinden geçirmiş bu çok yanlış oluyormuş .
Öyle diyorlar benzin yetmediğinde hem benzin hem elektrik parası ödüyoruz diyor şahıs. Belli ki jeneratör benzinini 80 model reno12 sine de koymak istiyor
Ulan bu eşkiyalık çeşidi dünyanın neresinde var , tamam yönetim yanlışlarını sayıyoruz ama sen ben elektrik parası ödemem, su parası ödemem , dersen memleketin geri kalan köylüleri geri zekalı mı bi siz mi akıllısınız. O zaman ben de ödemeyeyim elektrik.
Daha ilginç olan Halt Tv bunu haklı bir istekmiş gibi yansıtıyor yani adamlar ya kaçak kullansın , ya da Dicle Elektrik, direklere mesela 1 er milyon para versin, bunlar da, oh ne ala mualla yapsınlar...
Çakallık nedir, ne değildir , bunlarla neyin pazalığını yapabilirsin..
Not:Elektrik fiyatı ve özelleştirme hikayelerine eleştiriler bakidir. O konu ile bu konu aynı değil
Ukrayna Rusya'ya İngiliz yapımı Storm Shadow füzeleri fırlattı - BN/Bloomberg HT
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Beyaz Türklerin eğlenme şekli. https://www.facebook.com/share/v/14Pd7N5MC5/
Ey vatan gozyaslarin dinsin, yetistik cunku biz..
https://www.youtube.com/watch?v=hpw_uXbJB3E&t=271s
,,,bu videodaki tiplemenin kafası yer değişikliğine uğramıştır,yani dumura uğramıştır,nasıl olsa saftirik çok salla gitsin...istanbulda metrodayken 2 yobaz sever kafa kafaya vermiş sallıyorlar,dayanamadım sordum,bilim adamları evrenin sanal olduğunu belirtiyor ne dersinz dedim,bu durumda huri nuri nerede,cennet cehennem neresde,töbe de bismllah de,töbe et dediler,ulen dedim ben bütün dinleri inceledim zamanında 50 sene namaz kıldım baktım hepsi uyduruk oldum deist dedim,ayrıca mervan ve varakanın kim olduğunu biliyormusunuz siz havas cifir okudunuzmu kitaplarınız varmı sizde dedim,duymuşşştuk,duymayacaksın araştıracaksınız ayrıca kuranın ilk emri okudur yani ikra ne kadar okuyup manasına baktınız dedim,durak yaklaştı hadi bana eyvallah bilim,bilimdir kurtuluşunuz budur diye indim,mutlaka arkamdan küfür etmişlerdir.
Yer İmleri