Sayfa 83/831 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 6641 madde; 657 - 664 arası.

Konu: TTRAK - Türk Traktör

1. Son 5-6 yıldır (2016 hariç) 270-300 milyon TL arasında sıkışan bir net kâr var ciro artışlarına rağmen bu durum net kar rakamına henüz yansıyabilmiş değil bu durum hisse performansına da yansıyor. Bir zamanlar tüpraş'tan daha yüksek fiyatı vardı ancak tüpraş yaptığı yatırımlarla ve artan rafineri marjları ile kârını katladı bu durum hisse performansına da yansıdı ttrak henüz yatırımlarının meyvesini toplayabilmiş değil belki zamanla olacak ne kadar ekmek o kadar köfte misali uzun vadede hisse fiyatı kâr ve temettüye bakıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Son 5-6 yıldır (2016 hariç) 270-300 milyon TL arasında sıkışan bir net kâr var ciro artışlarına rağmen bu durum net kar rakamına henüz yansıyabilmiş değil bu durum hisse performansına da yansıyor. Bir zamanlar tüpraş'tan daha yüksek fiyatı vardı ancak tüpraş yaptığı yatırımlarla ve artan rafineri marjları ile kârını katladı bu durum hisse performansına da yansıdı ttrak henüz yatırımlarının meyvesini toplayabilmiş değil belki zamanla olacak ne kadar ekmek o kadar köfte misali uzun vadede hisse fiyatı kâr ve temettüye bakıyor.
    Tüpraş ın rup TOFAŞIN egea projeleri vardı..misal benim gibi hisseye yeni girmeyi düşünenleri cezbedicek yeni üretim modeli vs beklentisi var mı ileride sıkışan karlılığı artırıcak

3.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Tüpraş ın rup TOFAŞIN egea projeleri vardı..misal benim gibi hisseye yeni girmeyi düşünenleri cezbedicek yeni üretim modeli vs beklentisi var mı ileride sıkışan karlılığı artırıcak
    Çok yakından takip etmiyorum şirketi ancak bildiğim kadarıyla son olarak Sakarya'da yeni fabrika kurup üretim kapasitesini artırdılar o yatırımın finansman maliyetleri kâr rakamlarını biraz törpülüyor sanırım tabi şirkette her yıl kârının neredeyse tamamını olduğu gibi temettü olarak dağıtıyor bu da bir etken oluyor.

4.  Alıntı Originally Posted by erdgass Yazıyı Oku
    Çok yakından takip etmiyorum şirketi ancak bildiğim kadarıyla son olarak Sakarya'da yeni fabrika kurup üretim kapasitesini artırdılar o yatırımın finansman maliyetleri kâr rakamlarını biraz törpülüyor sanırım tabi şirkette her yıl kârının neredeyse tamamını olduğu gibi temettü olarak dağıtıyor bu da bir etken oluyor.
    Tşkler..bilanço dip not analizi yapan arkadaş bu finans maliyetinin ne kadar süreceğini, yeni tesisin devreye girdiğinde ne kadar üretim ve kar marjını artıracağını belirtir ilerde..

Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Tşkler..bilanço dip not analizi yapan arkadaş bu finans maliyetinin ne kadar süreceğini, yeni tesisin devreye girdiğinde ne kadar üretim ve kar marjını artıracağını belirtir ilerde..
    Kur artışı ve faizlerde yüksek seyir devam ettikçe en az 2018 ve 2019 yıllarında da yüksek finansman giderleri etkisini gösterecektir. Kur ve faiz daha fazla artarsa finansman giderlerinin payı daha da yükselecektir. Herşeye rağmen satışların iyi gitmesi gayet güzel, ihracat payını arttırabilirse daha iyi olacaktır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir. Sizler daha iyisini bilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by orca1001 Yazıyı Oku
    arkadaşlar bu hisseye martta borsa 77 binde iken 77 tl ye girdim borsa 108 binde ve ben zarardayım uzman arkadaşların
    tavsiyelerini bekliyorum
    herşeyi bilen uzman olsa hayat güzel olurdu.öyle bir dünya yok malesef size uzman degilde arzından beri ttrak bulunduran hemde yüklü miktarda biri olarak ttrak bu dönemleri ara arar yapar.hissenin ve fabrikanın durumunda bozulma yok.beklemenizde sakınca yok ters bir hissedir marrtan beri kaybettirdigini bir haftada geri alır.tahminim bu günlerde harekete gecebilir.karar sizin tabiki.hiçbirşey olmasa temettüsü yeter.YTD degildir

7.  Alıntı Originally Posted by nicome Yazıyı Oku
    herşeyi bilen uzman olsa hayat güzel olurdu.öyle bir dünya yok malesef size uzman degilde arzından beri ttrak bulunduran hemde yüklü miktarda biri olarak ttrak bu dönemleri ara arar yapar.hissenin ve fabrikanın durumunda bozulma yok.beklemenizde sakınca yok ters bir hissedir marrtan beri kaybettirdigini bir haftada geri alır.tahminim bu günlerde harekete gecebilir.karar sizin tabiki.hiçbirşey olmasa temettüsü yeter.YTD degildir
    şirketin çok kar etmesi falan önemli ama en önemlisi Dağıtım oranı.
    türk bankalarının temettü dağıtım oranı genelde karının yüzde 10 udur.
    Yani karının sadece yüzde 10 unu dağıtır, %90 ı kendinde kalır.
    Bazı bankalar hiç temettü vermez, örneğin YKBank , zırnık vermedi.
    Emlak Konut GYO yine iyi kar etmesine rağmen, yatırımcısına kuruş temettü vermedi.
    Ama TTRAK, karının tamamını ortaklarına dağıtıyor. Bu arada fiyatı da artarsa, Ballı ekmek kadayıfı oluyor.
    Bunu aklınızdan çıkarmayınız. Dağıtım oranı nedir? en önemli soru bu?

8. Şirketin yüzde 709 bedelsiz verme potansiyeli varmış.
    Adapazarına yeni fabrika yaptığı halde sermaye artırmadı. Hala eski sermaye ile gidiyor.
    Sermayesi 53 milyon lira. 53 milyon lira antika sermaye durumundadır.
    Fiyatlar düşmüşken, böyle bir sermaye artırımını aradan çıkarma kararı verirse hisseye coşku artar.
    sermaye artırma potansiyeli kaynağı burada yazıyor.
    http://halilbuhur.com/turk-traktor-t...k-analizi.html

Sayfa 83/831 İlkİlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •