Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 831/1014 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Hepsini geçtim en güzel yatırım insanın kendine yaptığı yatırımdır. Yani ye iç gez. Kefenin cebi yok.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

2. Birde artık insanlarda biraz daha bilinçlendi. Artık çok katlı değil az katlı ve merkezi yerlerdeki daireler değerini koruyacak. Özellikle az katlı binalar. Düşünün 40 katlı binada oturuyosun en alttasın. Senin tuvalet borundan 40 katın pisliği akıyor . Bari git en üst kattan al Ben şahsen ufak bir arsa üzerine bi kulübe kendin ek kendin biç organik yaşa doğa mis öyle bir hayat hayal ediyorum. İstanbulda akşam pencere açamıyosun. Millet doğagaz yakmayı bırakmış sanırm herkes yine kömüre dönmüş nefes alamıyosun anlamadımki. 90 larda ne güzel hava temizlenmişti.
    Yine aynı olaya dönceğim adam istanbulun en pahalı olmasa bile yinede 2. pahalı semtlerinden birinde oturuyor. Evim 700 800 eder diyor bi bakıyosun evinde kuzine kurmuş kömür odun yakıyor. Kardeşim evin 800 bin diyosun o zaman bi zahmet biraz parana kıy doğagaz yak. Aynı adam gidiyor en ucuz marketten alışveriş yapıyor herşeyin en ucuzunu alıyor. Tek amaç bir ev daha alabilmek. Yada üst model araba yada iphone.Sanki napıcaksın o evi arabayı ipponu. Önce midene girene akciğerine çektiğin havaya önem ver. Gerisi hikaye. İşte onlara önem vermeye başlarsak düzelmeye başlar memleket. Ama biz en ucuz peyniri alırız artık patatestenmi süt tozundanmu çindenmi geliyor hindistandanmı?? Yokmu kardeşim bizim kendi peynirimiz?? Yokmu bizim kendi siyez buğdayımız kastamonu ekmeğimiz trabzon tereyağımız van peynirimiz?
    Bunların kıymetini bilsek. Ama varsa yoksa araba bir ev bir arsa daha sonra şu çocuk büyüsün yok şu olsun yaş 40 50 60 ee öldün. Geçmiş olsun damat yer gelin yer artık inşallah orgaink yaşarrlar onlarda

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

3. Umutabi, konut piyasası ölmüş ağlayanı yok. Bir arkadaşım geçen hafta evini satılığa çıkardı, ilan astı sahibindene. Arayıp teklif verenlerin istisnasız hepsi dolandırıcı. Adamla tam anlaşıyor teklif veriliyor. Sonra alıcıdan kimlik istiyor. Bankadan alıcının kredibilitesini kontrol ediyor. Adam batak. Kredi alması imkansız. Israrla Evi kredi ile alacağım diyor. Niyeti mal sahibini punduna getirip dolandırmak. Sahte banka havale eft dekontu üreterek malı üçkağıtla satın almak.

Aklınızda olsun. Gayrımenkulu satacağınız muhtemel adayı bankanızı arayıp sorgulayın. En ufak şaibe varsa o kişiye malınızı satmayın. Eğer adam bankadan kredi verilemez durumda ise %99.9 dolandırıcıdır. Başınızı ağrıtır!

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Proje Adı : PARKMAVERA 3
    Toki nin güvencesiyle bundan tam 9 (yazıyla DOKUZ ) ay önce ileri zekalı , açık göz , `beton, beton, dibine kadar beton ` diye çığıran ama parası tam bir betona yetmediği için hiç olmazsa sertifikasını alayım diye balıklama atlayanlara 42.5 Tl den halka IRZ lanan sertifikalar bu aralar 35 TL civarında BIST de işlem görmekte. Bu iş ortaya çıktığında geçmişte `HALKALI TOPLU KONUTLAR` da benzer olayları ( ki o zaman yapılan iş buna göre çok daha iyiydi , sertifikaların fiyatları her 6 ayda bir enflasyona göre emlak bankası tarafından yeniden değerleniyordu) görmüş deneyimlemiş umutabi `yapmayın etmeyin bu tip sonu ne olacak belli olmayan işlere para yatırmayın` diye uyarmasına rağmen ilgili forumdaki bazı tipler ona saldırmış bu işin ne kadar KARLI ! bir iş olduğunu ballandıra ballandıra anlatıp durmuştu. Gelinen noktada bu işe soyunanlara beter olun, sürünün desem elime bir şey geçmez ama TECRÜBEYE kulak asmayanlara acımak gereksiz derim .

4. Ev Almak Akıllı Bir Yatırım mıdır?

http://www.mrmilyoner.com/ev-almak-a...yatirim-midir/

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla ben amerika sistemine göre bizim sistem daha insani diyorum.O ne öyle bigbrother george orwell 1084 dünyası gibi dünya olur mu.Devlet neden herşeyimi bilsin, izlesin bence yanlış.Sonra sicilin silinmemesi de yanlış .Cezanı zaten çekiyorsun, ceza ıslah için vardır.E ıslah olan bireyi ömür boyu neden damgalayacaksın.Bence bizim sistem daha mantıklı.Kanunlardan korkmak ve kanunların uygulanmasında ciddiyet ise bak ona varım.Adam gibi kanun olacak ve herkes ama herkes uyacak.Uymayan da cezasını çekecek.Bak o mantıklı bence de
    bunu ancak suç işleyen, suç işlemeye meyli olan, suç işleyeyim ama kısa sürede yırtayım diyen biri talep edebilir... türk ceza kanunu zaten çok insaflı bir çok cezanın suçu çok az.

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Umutabi, konut piyasası ölmüş ağlayanı yok. Bir arkadaşım geçen hafta evini satılığa çıkardı, ilan astı sahibindene. Arayıp teklif verenlerin istisnasız hepsi dolandırıcı. Adamla tam anlaşıyor teklif veriliyor. Sonra alıcıdan kimlik istiyor. Bankadan alıcının kredibilitesini kontrol ediyor. Adam batak. Kredi alması imkansız. Israrla Evi kredi ile alacağım diyor. Niyeti mal sahibini punduna getirip dolandırmak. Sahte banka havale eft dekontu üreterek malı üçkağıtla satın almak.

Aklınızda olsun. Gayrımenkulu satacağınız muhtemel adayı bankanızı arayıp sorgulayın. En ufak şaibe varsa o kişiye malınızı satmayın. Eğer adam bankadan kredi verilemez durumda ise %99.9 dolandırıcıdır. Başınızı ağrıtır!
    ben ev almak için gitsem satıcı benden kimliğimi istesin hadi abicim iyi günler der giderim. alırsın bloke çekle işlemi yaparsın dolandırılmazsın. o kadar paranoyak olmaya gerek yok ki.. tapuda para eline para geçmeden imzayı atma bu kadar basit.
    bu kadar rahatsız bir adam evini satamaz zaten.

7. Bloke çekin sahtesini yapıyorlar. Bankaya gidip çeki onaylatıp tapu devrini öyle yaparsan tamam, yoksa bu adamlar her kılıfı uydururlar. Sahte banka memuru bile getirirler sahte çeki sana o takdim eder!

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    ben ev almak için gitsem satıcı benden kimliğimi istesin hadi abicim iyi günler der giderim. alırsın bloke çekle işlemi yaparsın dolandırılmazsın. o kadar paranoyak olmaya gerek yok ki.. tapuda para eline para geçmeden imzayı atma bu kadar basit.
    bu kadar rahatsız bir adam evini satamaz zaten.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bloke çekin sahtesini yapıyorlar. Bankaya gidip çeki onaylatıp tapu devrini öyle yaparsan tamam, yoksa bu adamlar her kılıfı uydururlar. Sahte banka memuru bile getirirler sahte çeki sana o takdim eder!
    bankaya beraber gidip bloke çekin baştan sona aşamalarında beraber yapmaktan bahsediyorum ben. ayrıca bankaya gitmeden nasıl düzenlenip oluyor onu bilmiyorum.

Sayfa 831/1014 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •