Sayfa 831/1002 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Elektrik, doğalgaz ve sudan varsa aldıkları vergi kalemlerini kaldırmalarını tercih ederim. Bunlar temel insan ihtiyaçları.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bana göre hiç bir şeyden vergi alınmasın zaten parası ile alıyoruz herşeyi.

Öte yandan vergi dünya gerçeği, ürün ve hizmetlere vergi konulup sonra dağıtılması veya toplu hizmetler için harcanması daha verimli oluyor. Öte yandan burada sihirli oranlar var, vergi çok artar ise tüketim gereğinden fazala düştüğü gibi ihtiyaç olmayan toplu hizmetlerde de çok faydası olmayan harcamalar olabiliyor. Ekonomi yönetimi hem teknik, hem sanat hem de ahlak içeren çok geniş bir alan bence.

Merkez Bankası bağımsızığı aslında sistemin kendini arada toparlaması için icat edilmiş bir mekanizma olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by 2022 Yazıyı Oku
    Küçük esnaftan belirli m2 ve cirodan vergi alınmamalı.
    1 kişinin İstihdam maliyeti 100 bin dolar cıvarı.
    Her şey konaklama ve yemek sipariş siteleriyle başladı. Sonra e ticaret platformları ile devam etti. Şimdi yine az sayıda kurye hizmeti veren firmanın piyasayı yönettiği noktaya doğru gidiyoruz. Bizim esnaf hala marketlerin peşinde.

3. Zincir marketler çok suçlanıyor, bunların bir kısmında haklılık payı var belki de, bazı bölgelerde ciddi tekel oluşturmaları, konumları vs...
    Konumlanma konusu genel bir beceriksizlik, yan yana AVM dikilmesine imkan vermek ne kadar ahmakçaysa, büyük marketlerinde elini kolunu sallayarak istedikleri yerde şube açmaları da aynı...

Daha önce bunların hafta bir gün kapalı kalması ve çalışma saatlerine düzenleme getirmeye çalıştılar ama beceremediler...

Şimdi içerikleriyle oynamaya çalışıyorlar, yurtdışında eczaneler bile bunların içinde konumlanmış...(Hatta bizde de bir ara eczaneler bununla tehdit edilmişti diye hatırlıyorum..)

Ayrıca bu salgın ve kriz döneminde zincir marketler olmasaydı, enflasyon kaç olurdu acaba....
    Herkes onları suçluyor ama bakkallara kalsaydık, ne olurdu düşünemiyorum bile...
    Son düzenleme : Karatay; 09-01-2022 saat: 23:16. Sebep: ekleme

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Her şey konaklama ve yemek sipariş siteleriyle başladı. Sonra e ticaret platformları ile devam etti. Şimdi yine az sayıda kurye hizmeti veren firmanın piyasayı yönettiği noktaya doğru gidiyoruz. Bizim esnaf hala marketlerin peşinde.
    Bu şirketlerin yatırım sermayesi ne kadar.?
    Amazon,Booking gibi şirketlerin mağazaları,otelleri yok en büyük ciroları yapıyorlar.
    Kölelik sitemi budur.

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana göre hiç bir şeyden vergi alınmasın zaten parası ile alıyoruz herşeyi.

Öte yandan vergi dünya gerçeği, ürün ve hizmetlere vergi konulup sonra dağıtılması veya toplu hizmetler için harcanması daha verimli oluyor. Öte yandan burada sihirli oranlar var, vergi çok artar ise tüketim gereğinden fazala düştüğü gibi ihtiyaç olmayan toplu hizmetlerde de çok faydası olmayan harcamalar olabiliyor. Ekonomi yönetimi hem teknik, hem sanat hem de ahlak içeren çok geniş bir alan bence.

Merkez Bankası bağımsızığı aslında sistemin kendini arada toparlaması için icat edilmiş bir mekanizma olabilir.
    Gelir vergisi zaten alıyorsunuz . Kalan paradan bir tur daha vergi almanın (%18) fazla olduğunu düşünüyorum. Günah vergisi koyabilirsiniz ama doğru kalemler bunlar değil. Bu anlamda gıdanın vergisini %50 yapıp israfı önleyelim noktasınada gidebilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by 2022 Yazıyı Oku
    Bu şirketlerin yatırım sermayesi ne kadar.?
    Amazon,Booking gibi şirketlerin mağazaları,otelleri yok en büyük ciroları yapıyorlar.
    Kölelik sitemi budur.
    Odalar teknolojiyi takip edip, zamanında kendileri verimli sistemler kursalardı bu olmazdı.
    Diğer yandan şirket sitesinden ürün aldığımda veya otel tuttuğumda aldığım hizmetle bu firmalar üzerinden sipariş ettiğimde aldığım hizmet bir değil. Nedense komisyon ödedikleri şirketlerdeki yorumlar nedeniyle temkinli davrananlar. Kendi sitelerinden alışveriş ettiğinde seni umursamıyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku

Bu konuda kesin düzenleme lazım. Genelde yorumlara bakmadan bir şey almıyorum. Değişik yorumları herkes görüyordur. "5 yıldız verdim sırf yorumum okunsun ..." şeklinde çok yorum oluyor. Hatalı ürün, bozuk ürün, arızalı ürün, resimdekinden farklı ürün vs çok olduğu gibi iade vs konuları da çok sorunlu. Migros, A101, ŞOK vs'nin dağıtımları daha güvenli bence.

Bir ara Çin'e bakır yerine kırmızı tuğla gönderilmişti.

Bugün random bir filmi tivibu'da sonuna kadar seyredeyim dedim, tam artık kanalı değiştirecektim film aydınlandı ama dikkatim sona doğru dağıldığı için tam verim alamadım.

https://www.sinemalar.com/film/68940/the-convincer
    İnce Buz Film Konusu

Mickey Prohaska küçük bir kasabada sigortacılık yapmakta, bir yandan kendi işini kurmaya çalışırken diğer yandan da kendisinden ayrılmaya çalışan eşiyle arasını düzeltmeye çalışmaktadır.

Mickey'e göre her şey insanları hikayesine inandırmaktan ibarettir. Yalnız yaşayan yaşlı bir çiftçiye sigorta satmaya çalışan Mickey, adamın çok daha büyük bir hazinesi olduğunu keşfeder. Bir şekilde çiftçiyi aradan çıkartıp, nadide bulunan kemana ulaşamaya çalışırken, dengesiz, sinir bozucu bir tamirci olan Randy'nin işine burnunu sokması hiç planlamadığı olaylara yol açacaktır. Mickey şimdi Randy'nin işlediği cinayete mecburen suç ortağı olmuştur, dahası onun şantajlarına boyun eğmek zorunda kalmıştır.

Daha çok yapımcı kimliği ile tanınan Jill Sprecher'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosu ise gene Jill ve Karen Sprecher kardeşlere ait.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Odalar teknolojiyi takip edip, zamanında kendileri verimli sistemler kursalardı bu olmazdı.
    Diğer yandan şirket sitesinden ürün aldığımda veya otel tuttuğumda aldığım hizmetle bu firmalar üzerinden sipariş ettiğimde aldığım hizmet bir değil. Nedense komisyon ödedikleri şirketlerdeki yorumlar nedeniyle temkinli davrananlar. Kendi sitelerinden alışveriş ettiğinde seni umursamıyorlar.

Kendi havuz sistemini kuracaklar.
    Rahmetli Erbakan havuz sistemini ilk kuranlardan.

Sayfa 831/1002 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •