Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 832/846 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    Seni üzdüm ....özür dilerim....!!!!!!!

Sizi seviyorum....

Saygılar....sevgiler....
    Hay allah yaw. Ben özür dilerim.

Evet onlarca dakika uğraşıp yazdıktan sonra defalarca üzerinden geçip düzeltme ekleme yapıyorum. Sonra uğraşıma değersiz denince, insan ister istemez moral olarak düşüyor. Biliyorum değersiz demedin ama o uğraştan sonra o yazıyı görünce öyle algılamak normal.

"Adam değilmişsin" deyip gidersin sanmıştım ama tersi oldu. Şimdi ben üzüldüm.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Alicemal abii, nasılsın iyi misin ya?
    Site ne durumda diye soracam ama yine "yıl sonuna hazır" diyeceksin diye korkuyorum. )
    Sağlığın keyfin yerindedir inşallah.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by dinlex Yazıyı Oku
    Alicemal abii, nasılsın iyi misin ya?
    Site ne durumda diye soracam ama yine "yıl sonuna hazır" diyeceksin diye korkuyorum. )
    Sağlığın keyfin yerindedir inşallah.
    İyiyim dinlex. Umarım sende iyisindir.

Site kontrolumden çıktı. Onuda ekle bunuda ekle derken satır sayısı 150 bini filan geçti. Yazanların neden bahsettiğini anlayan kendi tasarımım yapay zeka bile koymuştum.

Kontrolumden çıkınca bitmeye yakın yazmayı bıraktım. Bırakalı bir kaç yıl olmuştur.

Yapay zekâyı ayırıp, onaysız öğrenme ekleyip başka bir yerde kullanmayı düşünmeye başladım. Sonra ondanda vazgeçtim çünki benzerlerini onlarca yıldır dev şirketler binlerce mühendisle geliştiriyorlar. Onlardan farklı bir şey sunamayacağım için hevesim yok. Sırf yapmış olmak için yapabilirim bellide olmaz. Çünkü eylenceliydi.

Bugünlerde Java çalışıyorum, cep telefonlarına oyun yazabilirim.
    @NeAcaipDunya

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    İyiyim dinlex. Umarım sende iyisindir.

Site kontrolumden çıktı. Onuda ekle bunuda ekle derken satır sayısı 150 bini filan geçti. Yazanların neden bahsettiğini anlayan kendi tasarımım yapay zeka bile koymuştum.

Kontrolumden çıkınca bitmeye yakın yazmayı bıraktım. Bırakalı bir kaç yıl olmuştur.

Yapay zekâyı ayırıp, onaysız öğrenme ekleyip başka bir yerde kullanmayı düşünmeye başladım. Sonra ondanda vazgeçtim çünki benzerlerini onlarca yıldır dev şirketler binlerce mühendisle geliştiriyorlar. Onlardan farklı bir şey sunamayacağım için hevesim yok. Sırf yapmış olmak için yapabilirim bellide olmaz. Çünkü eylenceliydi.

Tüh üzülldüm yaw, baya emek vermiştin. Ben de daha önce bir kere denk geldim sitenin linkine, bakmıştım ama daha tam aktif değildi tabi. Şimdi 2 gündür hatırlamaya çalışıyorum bakmak için ama hatırlayamadım
    Sağlık olsun diyelim o zaman.
    Ve evet, çok fazla özellik ekleyince kontrolden çıkıyor sistem. Benzerini yaşadım ben de. Bir de üzerinden zaman geçince neyi nasıl yapmıştım hatırlamıyorum tabi
    Ben de Python öğrenmeye başladım boş zamanlarımda. Daha birkaç gün oldu başlayalı. Seneler evvel Java'ya başlayıp 3 gün sonra işler yoğunlaşınca bıraktım sonra devam etmedim bir daha. Bakalım python nereye kadar gidecek Bu arada python baya basit bir dil gibi. Eğer javada zorlanırsan geçiş yapabilirsin. Java daha karmaşıktı diye hatırlıyorum. Tabi Java ile mobil uygulama yapmak daha kolaydır. Python'ın mobil uygulama kütüphanesi olsa da Java kadar olamaz sanırım. Öyle diyorlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by dinlex Yazıyı Oku
    Tüh üzülldüm yaw, baya emek vermiştin. Ben de daha önce bir kere denk geldim sitenin linkine, bakmıştım ama daha tam aktif değildi tabi. Şimdi 2 gündür hatırlamaya çalışıyorum bakmak için ama hatırlayamadım
    Sağlık olsun diyelim o zaman.
    Ve evet, çok fazla özellik ekleyince kontrolden çıkıyor sistem. Benzerini yaşadım ben de. Bir de üzerinden zaman geçince neyi nasıl yapmıştım hatırlamıyorum tabi
    Ben de Python öğrenmeye başladım boş zamanlarımda. Daha birkaç gün oldu başlayalı. Seneler evvel Java'ya başlayıp 3 gün sonra işler yoğunlaşınca bıraktım sonra devam etmedim bir daha. Bakalım python nereye kadar gidecek Bu arada python baya basit bir dil gibi. Eğer javada zorlanırsan geçiş yapabilirsin. Java daha karmaşıktı diye hatırlıyorum. Tabi Java ile mobil uygulama yapmak daha kolaydır. Python'ın mobil uygulama kütüphanesi olsa da Java kadar olamaz sanırım. Öyle diyorlar.
    Yapay zeka kütüphaneleri konusunda iyi olduğu için Python'la ilgilenmiştim. Sonra hedefim için şimdilik gereksiz deyip vazgeçtim.

Java ile neden ilgilendim.? Cep telefonunda sistem programları bile reklam yayınlıyor. O kadar sinir bozucuki.? Dosya programını açıyorsun reklam dayıyor, bir sürü izin istiyor. Müzik programını açıyorsun aynı, fataoğraf makinesini, hesap makinesini açıyorsun aynı.

Halbuki cep telefonunu satın alırken bunlarında parasını vermişsin, reklam gösteremez. Ama gösteriyor ve lanet olası hükümetin derdi halkı korumak olmadığından bu belayı çekiyoruz.

Java ile Kendi tamamlayıcı sistem programlarımı yazıp reklamdan kurtulmayı düşünüyorum.
    Java da zorlanmam sağol, bildiğim dillere çok benziyor. Yeterki hevesim kaçmasın.
    @NeAcaipDunya

6.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yapay zeka kütüphaneleri konusunda iyi olduğu için Python'la ilgilenmiştim. Sonra hedefim için şimdilik gereksiz deyip vazgeçtim.

Java ile neden ilgilendim.? Cep telefonunda sistem programları bile reklam yayınlıyor. O kadar sinir bozucuki.? Dosya programını açıyorsun reklam dayıyor, bir sürü izin istiyor. Müzik programını açıyorsun aynı, fataoğraf makinesini, hesap makinesini açıyorsun aynı.

Halbuki cep telefonunu satın alırken bunlarında parasını vermişsin, reklam gösteremez. Ama gösteriyor ve lanet olası hükümetin derdi halkı korumak olmadığından bu belayı çekiyoruz.

Java ile Kendi tamamlayıcı sistem programlarımı yazıp reklamdan kurtulmayı düşünüyorum.
    Java da zorlanmam sağol, bildiğim dillere çok benziyor. Yeterki hevesim kaçmasın.
    Kaçmasın kaçmasın. Ben python'dan soğudum biraz. Meğer hazırlanan python programını indiren herkes kodları görebiliyormuş. Ne anladım ben bu işten o zaman Java öyle değilmiş, java programını yazıp satmaya başladıktan sonra exe dosyasının kaynak kodlarına bakanlar 1 ve 0'ları görüyormuş. Fonksiyonları ve değişkenleri göremiyormuş mesela. Oysa pythone direkt kodları (değişkenleri, fonksiyonları vs) kaydediyormuş exe dosyasına ve o şekilde bir aracı programla anlık olarak kullanılacak olan kodları 1 ve 0'lara çevirip çalıştırıyormuş.

Tabi kodları okumayı zorlaştıran yöntemler varmış ama pek etkili değil. Değişken isimlerini a000b021f0f şeklinde saçma kelimelere çevirip kodları okumaya çalışanları biraz yoruyormuş sadece. Adam isterse yine kodlara ilave kod ekleyip geliştirerek kendisi kullanabilir veya satabilir.

Keşke Java'dan gitseydim ben de ama neyse. Devam şimdilik. Web üzerinden devam ederiz biz de. Zaten bütün şirketler uygulamalarını web üzerinden aboneliklerle kullandırmaya başladı neredeyse. Gelecekte programları indirmek yerine sunucularda browser'lar ile kullanacağız galiba.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Takdir etmeyi geçtim bir yana.
    Keşke tüm Türk vatandaşlarımız, alicemal abimiz gibi olsa.
    Ben, çalıştığım dönemlerde, Bilgi işlemdeki arkadaşlarımı yönlendiremedim Java'ya.

Yahudi yaklaşımında biraz farklı düşünüyorum.
    Onun dışında, müthiş bir kalem.
    Ufuk açıcı, geliştirici.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Takdir etmeyi geçtim bir yana.
    Keşke tüm Türk vatandaşlarımız, alicemal abimiz gibi olsa.
    Ben, çalıştığım dönemlerde, Bilgi işlemdeki arkadaşlarımı yönlendiremedim Java'ya.

Yahudi yaklaşımında biraz farklı düşünüyorum.
    Onun dışında, müthiş bir kalem.
    Ufuk açıcı, geliştirici.
    Epey tecrübeli bir profesyonel olarak bu konudaki düşüncemi aktarayım.

Kişisel tercihler farklıdır. Bir işyeri adına karar veriyorsam tercihler farklıdır.

Yeni başlıyorsam tercihim. C, C++ veya Java. Bu üçünden birine hakim olmam gerekirdi. Belki dördüncü olarak C# olabilir, java ile syntax açısından çok benzer. Bu 3 veya dördünden birine hakimseniz, diğer herhangi bir dili çok kısa süre içinde öğrenirsiniz, sadece C de zorlanırsınız. Bir veya en fazla bir kaç haftada tam gün çalışarak uygulama yazmaya başlarsınız, bir kaç ayda projeyi kapsamlı geliştirecek kadar yeterince şey öğrenmiş olursunuz. Yeni dile geçerken, eski hakim olduğunuz dildeki bildiğinizin, yeni dildeki karşılığı ararsınız. işiniz zor değildir. Birbirlerine çok benzerler.

Nadiren çok çok alakasız dillerde geçiş oluyor. İngilizce biliyorken almanca öğrenmek kolaydır, Türkçe biliyorken Azerice öğrenmek kolaydır. Yazılım dilleri genelde böyledir. Birde Türkçe biliyorken Çin'ceye geçmeniz gerekirse işte o uç örnektir. Veya Türkçe den Arapça'ya. Bunu 2,5 kez yaşadım. Olabilecek en ağır şekilde.

Bu üçüne ilaveten javascript mutlaka öğrenirdim. Dünya farkında olmadan oraya doğru gidiyor.

İş yeri adına karar vereceksem durum çok değişir.
    Hangi dili seçeceğime yapacağım iş ve şirketdeki kaynakların türü karar verir. Ben karar veremem.

Yapacağım iş cad, cam, sistem programı veya görüntü işleme, mekanik+elektronik ortak bir iş(mekatronik) benzeri hız ve bolca sistem kaynaklarına erişim gerektiren bir iş ise C dilini mecburen seçerdim. İkinci seçenek C++. Eğer çoklu platforma yazacaksam Javayıda alternatif olarak yedeğe alırdım. Fazla detaya dağılmayayım.

Hangisini seçeceğime ekipteki personelin hangi dili bildiğine bakarak karar verirdim. Tabi bazı uygulamalarda birden çok dil kullanılabiliyor.

Eğer şirketler için muhasebe, stok, text veri alış verişi yani hesap kitap listeleme gerektiren bir paket yazacaksak. O zaman elim daha rahat olurdu. Öncelik ekibimde kaç kişi hangi dili biliyor ona bakardım. Ona göre karar verirdim. Merkez dillerden her hangi bir dille yazabilirsin. Mevcut paket hangi dilde ise onla yazabilirsin. Dünya nereye gidiyorsa o dille yazabilirsin bilen azsa eğitim aldırırsın filan.

Bu tür uygulamalarda dilden daha önemlisi proje geliştirme prensipleridir. Bunu açmam uzun sürer açmayayım. maalesef çalıştığım hiç bir kurumsal firmanın bu prensiplerden haberi yoktu. vardı ise bana çaktırmadılar, iyi gizlediler.

Eğitim alma işi kurumsal yazılım firmalarında bolca olur. Bir pakete mesai saatlerinde destek veriyorken, akşamları bir kaç saat ileride geçeceğimiz dilin, sistemin eğitimini aldığımız oldu.

Çok dil ve sistem değiştirdim. Bu tür şeyleri bolca en üst seviyelerde yaşadım. Uç örnekler de yaşadım. Anım çok.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 832/846 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •