Sayfa 832/925 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882 ... SonSon
Arama sonucu : 7395 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Ciro =2025 yılı için en kötü senaryo 40 milyon dolar diyorum. ( bi de supriz yapıp belki 80-90 milyon dolar ciro da yapabilir )

Dolar =50 tl.

Piyasa değeri/ Yıllık satışlar yani F/S= 30 diyorum. ( çünkü aynı sektör, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin bile MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR F/S leri 20 lerde 30 larda.)

bu durumda ;

fiyat X ne olur?

F/S diyorum sürekli çümkü bu tip şirketlerde F/K süstür bana göre.

Neden mi? Çünkü yüzde 85 gibi yüksek brüt kar marjla çalışmasına rağmen , Her yıl arge ve satış pazarşlamaya , yıllık ciroya oranla çok fazla para harcfandığı için , net kar çok az gözükür hatta bazen zarar yazar bu tip şirketler. Bu sebeble mesela bir bilanço döneminde F/K 100 , 300 , 500 de olabilir , diğer bir bialnço döneminde net zarar yazdığı için sıfır (0) da gözükebilir Fiyat /Kazanç yani F/K . Bu sebeble asıl olan F/S dir , F/K değildir.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
     Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bi de olması gereken yüksek F/S yi geçtim , ekstra olarak daha yüksek F/S ile fiyatlanması için gerekçelerden bazıları;

1-e-turquality teşviği ve olabilecek diğer yurtiçi yurtdışı teşvikleri.
    ( e turqualiteden zaten 4-5 sene boyunca teşvik gelecek ve bu teşvikler zaten toplam şu anki bedelli parasının iki katı kadar yapıyor. Yani aslında önümüdeki her sene bedelli yapmassa bile, şu anki bedellinin , iki tane bedelli parası kadar teşvik alacak kron ticaret bakanlığından).

2-Yüzde 85 brüt kar marjı.

3-Ciroya oranla her yıl yapılan yüksek arge ve pazarlama giderleri.

4- Bedelliden geleek olan paranın yatırımlara harcanacak olması

5- ayne sektörde, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR hisselrinin FS lerinin 20 lerde 30 larda olması .Ve bu MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR = Hepsini toplasak bile yıllık 2 milyon dolar bile etmiyor arge ve satış pazarlamaya harcadıkları para.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
     Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    31 TL yi sevdi. Bol bol 31 ler dilerim...
    31 yanına bir sıfır koy haa işte onlara 31 nasıl olur göstereceğim .

Not: yukardaki cümlenin içinde benim hedef fiyatım vardır.

2.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Ciro =2025 yılı için en kötü senaryo 40 milyon dolar diyorum. ( bi de supriz yapıp belki 80-90 milyon dolar ciro da yapabilir )

Dolar =50 tl.

Piyasa değeri/ Yıllık satışlar yani F/S= 30 diyorum. ( çünkü aynı sektör, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin bile MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR F/S leri 20 lerde 30 larda.)

bu durumda ;

fiyat X ne olur?

F/S diyorum sürekli çümkü bu tip şirketlerde F/K süstür bana göre.

Neden mi? Çünkü yüzde 85 gibi yüksek brüt kar marjla çalışmasına rağmen , Her yıl arge ve satış pazarşlamaya , yıllık ciroya oranla çok fazla para harcfandığı için , net kar çok az gözükür hatta bazen zarar yazar bu tip şirketler. Bu sebeble mesela bir bilanço döneminde F/K 100 , 300 , 500 de olabilir , diğer bir bialnço döneminde net zarar yazdığı için sıfır (0) da gözükebilir Fiyat /Kazanç yani F/K . Bu sebeble asıl olan F/S dir , F/K değildir.

X ne olur diye sormuştum.

ayrıca "Şu satten sonra ve bu şartlar altında;

sana F/S=30 dan aşağıya kemik uzun vadeli hisselerimi asla satmayı düşünmüyorum.

Ve benim bahsettiğim F/S anlık F/S değil , 2025 yılı F/S sine göre , prospektif F/S;=30.

Yani şu an zaten bana göre borsa mantığıyla , 2025 yılı geldi. dolar şu an 50 tl. Borsa istanbulda 25 bin puan şu anda. Sonuçta sadece 1 sene 3 ay kaldı 2025 yılına.Borsa mantığı diyorum çünkü borsalar her zaman geleceği satınb alır. Bazen 12 ay sonrasını , bazrn 2 sene sonrasını bazen de 5 sene sonrasının bile."

diye yazı yazmıştım..

ayrıca "Piyasa değeri/ Yıllık satışlar yani F/S= 30 diyorum. ( çünkü aynı sektör, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin bile MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR F/S leri 20 lerde 30 larda.) "

diye yazmıştım..

işte tüm bunlardan yola çıkarak ..

hedefim fiyatım hedef fiyatımı yazıyorum.

300 lira kendi hedef fiyatımdır.

yok eğer 2025 yılına kadar hisse 300 liraya yükselmezse ve 2025 yılında ciro benim en kötü senaryo 20 milyon dolar olursa .. F/S 30 dan ; Dolar kuru ;50 den ;

Hedef fiyatım; 20 milyon dolar çarpı 50 lira dolar kuru= 1 milyar tl ciro.
    F/S =30 dan ;
    Hedef fiyatım : 700 lira olur.

yok eğer 2025 yılına kadar hisse 300 liraya yükselmezse ve 2025 yılında ciro 40 milyon dolar olursa .. F/S 30 dan ; Dolar kuru ;50 den ;

Hedef fiyatım; 40 milyon dolar çarpı 50 lira dolar kuru= 2 milyar tl ciro.
    F/S =30 dan ;
    Hedef fiyatım : 1401 lira olur.

yok eğer 2025 yılına kadar hisse 300 liraya yükselmezse ve 2025 yılında ciro benim için en iyi senaryo olan 100 milyon dolar olursa .. F/S 30 dan ; Dolar kuru ;50 den ;

Hedef fiyatım; 100 milyon dolar çarpı 50 lira dolar kuru= 5 milyar tl ciro.
    F/S =30 dan ;
    Hedef fiyatım : 3504 lira olur.

Son düzenleme : lionnes1; 06-10-2023 saat: 15:41.

3. Tüm bu yazılarımı sosyal medyalarda bilgi amaçlı her gün paylaşssam mı acaba?

malum 8 milyon yatrıımcı var..

Herkes sosyal medya da kullanıyor.

yok yok ben buradan devam edeyim hisse net forumunda paylaşmaya.

sosyal medyaya hiç bulaşmayayım en iyisi.

4. ulan beceriksiz Spek Bey, aynı sektör, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp
    LİNK PAPİL MİATK SDTTR gibi hisseler F/S 20 lerde 30 larda fiyatlanırken sana F/S:7 lerden kront satacağımı mı düşündün ?

nasıl bi hayal fantazi dünyan var senin öyle?

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    X ne olur diye sormuştum.

ayrıca "Şu satten sonra ve bu şartlar altında;

sana F/S=30 dan aşağıya kemik uzun vadeli hisselerimi asla satmayı düşünmüyorum.

Ve benim bahsettiğim F/S anlık F/S değil , 2025 yılı F/S sine göre , prospektif F/S;=30.

Yani şu an zaten bana göre borsa mantığıyla , 2025 yılı geldi. dolar şu an 50 tl. Borsa istanbulda 25 bin puan şu anda. Sonuçta sadece 1 sene 3 ay kaldı 2025 yılına.Borsa mantığı diyorum çünkü borsalar her zaman geleceği satınb alır. Bazen 12 ay sonrasını , bazrn 2 sene sonrasını bazen de 5 sene sonrasının bile."

diye yazı yazmıştım..

ayrıca "Piyasa değeri/ Yıllık satışlar yani F/S= 30 diyorum. ( çünkü aynı sektör, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin bile MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR F/S leri 20 lerde 30 larda.) "

diye yazmıştım..

işte tüm bunlardan yola çıkarak ..

hedefim fiyatım hedef fiyatımı yazıyorum.

300 lira kendi hedef fiyatımdır.

yok eğer 2025 yılına kadar hisse 300 liraya yükselmezse ve 2025 yılında ciro benim en kötü senaryo 20 milyon dolar olursa .. F/S 30 dan ; Dolar kuru ;50 den ;

Hedef fiyatım; 20 milyon dolar çarpı 50 lira dolar kuru= 1 milyar tl ciro.
    F/S =30 dan ;
    Hedef fiyatım : 700 lira olur.

yok eğer 2025 yılına kadar hisse 300 liraya yükselmezse ve 2025 yılında ciro 40 milyon dolar olursa .. F/S 30 dan ; Dolar kuru ;50 den ;

Hedef fiyatım; 40 milyon dolar çarpı 50 lira dolar kuru= 2 milyar tl ciro.
    F/S =30 dan ;
    Hedef fiyatım : 1401 lira olur.

yok eğer 2025 yılına kadar hisse 300 liraya yükselmezse ve 2025 yılında ciro benim için en iyi senaryo olan 100 milyon dolar olursa .. F/S 30 dan ; Dolar kuru ;50 den ;

Hedef fiyatım; 100 milyon dolar çarpı 50 lira dolar kuru= 5 milyar tl ciro.
    F/S =30 dan ;
    Hedef fiyatım : 3504 lira olur.

Bu arada SPK ya göre hedef fiyat vermek suçtur.

Ben buradaki cümlerde "hedef fiyatım" olarak cümle kurdum ben yani tamamen bu benim kendi kişisel hedflerimdir.

bu sebeble her yazımın da altına "NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin"
    diye not ekliyorum.

6. Borsacı olmayın yatırımcı olun!!

1) Havacılık

#PGSUS
    #thyao
    #tavhl
    #doco

2) Demir-Çelik

#EREGL
    #isdmr
    #krdmd

3) Bankacılık

#AKBNK
    #YKBNK
    #tskb
    #halkb
    #vakbn

4) Perakende

#mgros
    #sokm
    #BIMAS

5) Holding

#sahol
    #kchol
    #alark

6) Çimento

#bucim
    #cimsa
    #oyakc

Sektörel bazda yatırım yapın
    Tüm paranıza bir hisse satın almayın
    Her zaman nakit paranız olsun
    ÖS 5:29 · 5 Eki 2023
    ·
    2,2 Mn
    Görüntülenme

https://twitter.com/dunyadanfinans/s...38886544327127

Twitterda ilk defa bu kadar beğeni ve görüntülenme görüyorum...

11 bin beğeni ve 2 küsür milyon görüntülenme.

sosyal medya kullanımı sandığımdan bile daha hızlı artıyor

7. buna en yakını solakoğlu nın tweetleri ..

mesela bu tweeti 5700 beğeni ve 1,5 milyon görüntülenme almış.

#tarkm arzında 1-2 adet, #gipta arzında 11-12 adet pay dağıtılacağını öngörebiliriz. Tedbirli olmak adına #tarkm'e 5, #gipta'ya 20 adet talep yapılması yeterli olacaktır.

8. solakoğlu nun bu tweeti de 8 bin beğeni almış. "Arkamda gördüğünüz 100 dönüm arazide safran ekiyoruz. Dünyada tek parça en büyük plantasyon bu. Bunu biz yaptık, sektör lideri İran’lılar değil, tarım ekümeniği Hollanda değil, Türkler yaptı."

Bir’in gücüyle, kitle fonlama ile.

https://twitter.com/solakogIu/status...27275809935360

Sayfa 832/925 İlkİlk ... 332732782822830831832833834842882 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •