Sayfa 835/1002 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 6,673 - 6,680 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Haklısında bence bunu kitapçı mka desidero meteposta vs bunlara demen lazım abi..
    Türk ulusu Atatürk'ün önderliğinde Laik ulus devletini kurabilmek için ülkeyi önce etnik milliyetçilerden temizledi. Mete bu temel ilkeyi tartışılmaz tabu kabuletmiş ve PKK/hdp'li Hizbullahçı Kürtçüleri yerden alıp yere vurmuş.. Çakma Atatürkçüler gibi öne dikilip iktidarı Kürtçüler olmadan alamayız onlara vurmayın bana vurun diye göğsünü siper etmemiş.. Ben çok Atatürkçüyüm diyen adam buraya gelip ben etnik hainlere kolumu sokarken "Sen çekil aradan MetePosta, ben bu hainlere bacağımı sokacağım"demeli ki ben de saygıyla yana çekileyim..

2.  Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    Sn Desidero74
    Doları ve diğer enstrümanları trade alt yapınız varsa dediğinize katılırım. Doların satabil kaldığı dönemi 2002- 2012 arası dersek daha doğru olur. Ancak şartlar çok değişti o köprünün altından çok sular aktı. Milyarlarca dolarlık özelleştirme gelirleri, yabancı sermaye akışı vs bunlar bitti yani ülkenin bir hikayesi kalmadı. Rezerv ve bütçe açıkları cari açık konuları ortada, s400, zarrab, suriye, d. akdeniz, arap ülkeleriyle bozulan ilişkiler, dolu sorun var. İktidar değişene kadar döviz zarar ettirmez diye düşünüyorum. Örnek 2017de 3 tl olan dolar 4 yıl geçmiş tl faizi ile kıyaslayınız. Tabi uygun yerde sat hisse altın al sat vs çok daha fazla kazanabilirsiniz. Ancak bunun ağır bir bedeli var: stres. Düşünsenize viopta hissede olan için resmen bir hastalık başlatıldı cuma sendromu. Şimdilik daha temkinli olmayı tercih ederim, tabi bunlar bir yatırım tavsiyesi değildir.
    Çok haklısınız paradigma değişiyor , paradigma değişirken eski alışkanlıkları muhafaza edenler batar , işimiz zor .

İnsanın kullanmayı bildiği tek alet çekiç olunca her şeyi çivi olarak görür.Halbuki her sorun çekiçle çözülemez,kimi zaman keser lazımdır kimi zaman tornavida.Biz biraz sorunları analiz edemiyoruz,dünyayı da ya okuyamıyoruz ya da okutmuyorlar.Ben bir bize bakıyorum bir kendi hakkımızdaki algılarımıza bakıyorum cidden bazen umutsuzluğa kapılıyorum.Yahu memleket nerelere gidiyor biz nasıl davranıyoruz.Amerika sana suriyelileri de afganlıları da kakaladı nerden baksan 10 milyon insan.Eh üreme hızları düşünülürse on yıl sonra bizim anladığımız yaşadığımız hayatımızı geçirdiğimiz türkiye mi kalır.Ama hayallere bakarsak güçlü ülkeyiz heryerde olmalıyız afganistan da bizsiz olmaz libya da kıbrıs da maşallah süpermen gibi bişiyiz.Ama realite ne, yangın olur iban ,sel olur iban enflasyon tavan millet aç işsiz.Neyse hayırlısı diyelim.

Vaka sayısı yeniden 20.000’in üzerinde , vefat sayısı 183

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Dün çiğköfte yedim,iki genç işe yeni başlamış,ama nasıl pırıl pırıl efendi gençler.Mekan sahibi de tanıdık.Kim bunlar dedim,ikisi de elektronik mühendisi yeni mezun,işe başlamak için staj şartı varmış galiba ,bunlar işsiz,geçici iş olarak bu işi yapıyorlar dedi.Bu memleket adam olur mu.

Ha bu arada dün sabah sağlıkçılara ve riskli gruplara dördüncü aşı şansı tanıdılar,bir kaç saat sistem randevu hakkı verdi,sonra uygulamayı iptal ettiler.Ben hem kendime hem 84 yaşında anneme randevu alabildim.2 synovac 2 bıontech olmak üzere 4.aşımı da olmuş oldum,annem de 4.aşısını oldu.
    Henüz yan etki falan yok,bir şey olursa buraya yazarım arkadaşlar.

O gençlerle sohbet ettim.Çocuk abi ben olsam beni işe almam dedi.Son iki yıldır salgın yüzünden online eğitim aldık.Bizim meslekte online olarak bu iş öğrenilemez,mutlaka okula gitmemiz lazımdı dedi.Staj da olmayınca firmalar bunları incelemeye bile almadan reddediyorlarmış.Yahu sorunlarımız bunlar ,bunlar konuşulmalı,bizler tüm enerjimizi nelerle boğuşarak harcıyoruz.

8. Tek yol
    Kooperatifçilik abi

Sayfa 835/1002 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •