Sayfa 835/1002 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,673 - 6,680 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    22 sinde faiz artarsa ,ppf ler hemen yukarı tepki verir demi ?
    Ondan emin değilim
    Faizler zaten yüksek,%40 üzeri mevduat faizi veren varmış.
    Politika faizi artsa bile mevduat faizlerine erişemez gibime geliyor o yüzden değişen bir şey olurmu bilemiyorum

2. Arkadaşlar, fon konusunda acemi olduğum için acemicede bir soru soruyor olabilirim.Hisse fonlarda 10 adet fona eşit para ile alış yapmak için ve fon içeriğini bilmeden nasıl bir elemeyle seçim yapmak doğru yatırım olmuş olur.Fikirlere ihtiyacım var.

3.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, fon konusunda acemi olduğum için acemicede bir soru soruyor olabilirim.Hisse fonlarda 10 adet fona eşit para ile alış yapmak için ve fon içeriğini bilmeden nasıl bir elemeyle seçim yapmak doğru yatırım olmuş olur.Fikirlere ihtiyacım var.
    kendimce bir excel elemesi yaptım ve aşağıdaki fonlar çıktı , fikirlerinizi bekliyorum.

AFT AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    AFV AK PORTFÖY AVRUPA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    YAY YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU
    TMG İŞ PORTFÖY YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    AFA AK PORTFÖY AMERİKA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    GBG INVEO PORTFÖY G-20 ÜLKELERİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    AFS AK PORTFÖY SAĞLIK SEKTÖRÜ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU

4.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    kendimce bir excel elemesi yaptım ve aşağıdaki fonlar çıktı , fikirlerinizi bekliyorum.

AFT AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    AFV AK PORTFÖY AVRUPA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    YAY YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU
    TMG İŞ PORTFÖY YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    AFA AK PORTFÖY AMERİKA YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    GBG INVEO PORTFÖY G-20 ÜLKELERİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    AFS AK PORTFÖY SAĞLIK SEKTÖRÜ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
    Bunların hepsi yabancı hisse senetlerine yatırım yapan fon yalnız
    Siz yerli hisselere yatırım yapan istemiyor musunuz

5.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bunların hepsi yabancı hisse senetlerine yatırım yapan fon yalnız
    Siz yerli hisselere yatırım yapan istemiyor musunuz
    Ben tefas tan hisse fonların excel dökümünü alıp her dönem +getirenler olarak eleme yapınca bu yabancı fonlar kaldı diğerleri elenmiş oldu.Daha doğrusu uzun dönem kısa dönemden daha fazla getiri elde edenler.Doğru bir seçimmi oldu bilemiyorum.
    Sorumu hem yerli hisse fon hemde yabancı hisse fon olarak değştirmiş olayım.10 adet yatırım yapılabilir fon demiş olayım.
    Birde borsadan hisse alış zaman önemi fonlardada olmuş oluyor anladığım kadarıyla.Borsa düştüğüzamanlarda fon almalı galiba.

6.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Ben tefas tan hisse fonların excel dökümünü alıp her dönem +getirenler olarak eleme yapınca bu yabancı fonlar kaldı diğerleri elenmiş oldu.Daha doğrusu uzun dönem kısa dönemden daha fazla getiri elde edenler.Doğru bir seçimmi oldu bilemiyorum.
    Sorumu hem yerli hisse fon hemde yabancı hisse fon olarak değştirmiş olayım.10 adet yatırım yapılabilir fon demiş olayım.
    Birde borsadan hisse alış zaman önemi fonlardada olmuş oluyor anladığım kadarıyla.Borsa düştüğüzamanlarda fon almalı galiba.
    Bir fonun gecmis getirisi gelecekte de ayni getiriyi saglayacagi anlamina gelmez ornek olarak taramanizda tematik fon olarak saglik sektoru fonu cikmis bu fonun getirisi covid dalgasi ile bu temaya yatirimin yonelmesi ile olusmustur gelecekte bu tur kuresel olaylarin olup tematik saglik sektorunun onde olacagini dusunuluyor ise yatirim mantikli olacaktir oncelikle yatirim yaparken makro resmi onunuze koyup o sekilde yatirimlarinizi yonlendirmeniz olumlu olacaktir.

Yerli hisse fonlarinda da kimisi deger yatirimina gore yatirimini yapar ( örnek MAC ) kimisi daha orta kisa olcek sirket getirilerine odaklanir ( örnek NNF - HVZ ) kiminde banka holding agirligi fazladir kiminde sanayi sirketleri agirligi fazladir fonlari tanimaniz suzgecten gecirmeniz gerekmektedir

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Bir fonun gecmis getirisi gelecekte de ayni getiriyi saglayacagi anlamina gelmez ornek olarak taramanizda tematik fon olarak saglik sektoru fonu cikmis bu fonun getirisi covid dalgasi ile bu temaya yatirimin yonelmesi ile olusmustur gelecekte bu tur kuresel olaylarin olup tematik saglik sektorunun onde olacagini dusunuluyor ise yatirim mantikli olacaktir oncelikle yatirim yaparken makro resmi onunuze koyup o sekilde yatirimlarinizi yonlendirmeniz olumlu olacaktir.

Yerli hisse fonlarinda da kimisi deger yatirimina gore yatirimini yapar ( örnek MAC ) kimisi daha orta kisa olcek sirket getirilerine odaklanir ( örnek NNF - HVZ ) kiminde banka holding agirligi fazladir kiminde sanayi sirketleri agirligi fazladir fonlari tanimaniz suzgecten gecirmeniz gerekmektedir

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

8. Para piyasası fonları mevduat kadar güvenlimi? Daha önce dükkanı kapatıp giden ppf oldu mu? Günlük faiz olarak vadeliden daha cazipler ancak daha mı riskliler?

Sayfa 835/1002 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •